μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Φωτογραφία από το 2002. Την συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για μια ακόμη παράσταση στο φεστιβάλ Φιλίππων. Κοντά στις Μαργαρίτα Βλάση (πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ τότε) και Καριοφυλλιά Καραμπέτη κάθεται ο Στέλιος Μάϊνας. Κρατά χρόνια η σχέση του με την Καβάλα. Σχέση θεατρική και φιλική. Σήμερα το απόγευμα και το βράδυ θα εμφανιστεί δύο φορές στο «Αντιγόνη Βαλάκου» με την παράσταση «Ο Κήπος».

«Είναι μεγάλο προνόμιο οι Φίλιπποι που με το αρχαίο θέατρο βρίσκονται κοντά στην Καβάλα. Για αυτόν τον λόγο ερχόμαστε συχνά στην περιοχή» είπε μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Σημείωσε επίσης ότι στις περιοδείες στην επαρχία «… βλέπεις τα πράγματα πιο καθαρά αφού στην Αθήνα είναι μπερδεμένα». Ο κ. Μάϊνας είναι από τους έλληνες ηθοποιούς που ελπίζουν και διαπιστώνουν ότι η οικονομική κρίση τελειώνει. Μακάρι να έχει δίκιο.

 


 

Ο επικεφαλής της Fraport στην Ελλάδα κ. Ζινέλ (Αυστριακός υπήκοος) είπε μεταξύ άλλων στα εγκαίνια της Δευτέρας: «Η τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής δεν μπορεί να έρθει μόνο από ένα αεροδρόμιο». Έχει απόλυτο δίκιο. Γίνεται ωστόσο η απαραίτητη λοιπή και συστηματική δουλειά, υπάρχουν αποτελέσματα. Τα οποία φαίνονται σε όλο το Νομό. Τα αποτελέσματα στο αεροδρόμιο δεν ικανοποιούν κι αυτό οφείλεται όχι σε μας – και στα όσα δεν κάνουμε- αλλά στην αεροπορική εταιρία Aegean.

 

Στην προκειμένη περίπτωση η Fraport δεν φαίνεται διατεθειμένη να «σπάσει αβγά». Προτιμά τη καλή συνεργασία με την Aegean στα άλλα αεροδρόμια της κι ας αδικεί (η αεροπορική εταιρία) την Καβάλα. Αυτή η στάση φυσικά και δεν μας καλύπτει. Δυστυχώς επί του θέματος ελάχιστες είναι οι επιλογές μας. Οι μεν ιδιωτικοποίησαν την αεροπορική συγκοινωνία και κάνουν μπίζνες. Οι δε ανέλαβαν τα περιφερειακά αεροδρόμια και κάνουν μπίζνες. Όπως καταλαβαίνουμε, άπαντες κερδίζουν. Δεν υπάρχει λόγος να διαταράξουν τις μεταξύ τους σχέσεις λόγω των πτήσεων Αθήνα Καβάλα και το αντίστροφο.

 

Την αλλαγή στα δεδομένα μπορεί να την πετύχει μόνο ένας ανταγωνιστής (της Aegean). Υπάρχει; Δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι υπάρχει κι ότι έχει τη δυνατότητα (ή την βούληση) να εμπλακεί στην υπόθεση μας. Κατά κάποιο τρόπο και οι δύο εταιρίες μας το λένε όσο πιο ευγενικά μπορούν: «Καβαλιώτες, για το ταξίδι σας στην Αθήνα υπάρχουν και άλλα αεροδρόμια!». Εννοούν της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης.

 

Ενώ τα τουριστικά δεδομένα σε όλο το Νομό είναι κάθε Καλοκαίρι και καλύτερα, το αεροδρόμιο και οι επιβάτες του δείχνουν κάτι άλλο. Που δεν ταιριάζει με τη γνωστή μας «τουριστική έκρηξη». Τα στατιστικά του αεροδρομίου είναι μια εξαίρεση που τους εκπροσώπους μας πρέπει να τους προβληματίσει. Μέχρι τώρα έκαναν δημόσιες σχέσεις (ασχολούμενοι με την Aegean). Πλέον πρέπει να διεκδικήσουν.

 

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης ανήκει στα στελέχη της ΝΔ και της Κυβέρνησης που δεν έχουν «πλούσιο» παρελθόν στις επισκέψεις και ομιλίες τους στην Καβάλα. Εξ αυτού του λόγου η επιλογή να είναι ομιλητής στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ την Κυριακή το πρωί ήταν σωστή. Λεπτομέρειες για το υπόλοιπο πρόγραμμα του δεν έγιναν επίσημα γνωστές. Λένε ότι θα έρθει την Κυριακή το πρωί απευθείας από τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει σενάριο άφιξης του το Σάββατο ώστε αν προλάβει να παραστεί ακόμη και σε γάμο!

 

Την Κυριακή ο κ. Βορίδης θα είναι στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας. Πιο μπροστά ίσως λάβει μέρος σε σύσκεψη για θέματα αρμοδιότητας του. Η σύσκεψη μεθοδεύεται να γίνει στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη. Σημειώνουμε ότι η ΝΟΔΕ ετοιμάζει στην εκδήλωση της και μια μικρή έκπληξη, θέλει να βραβεύσει γυναίκες στελέχη του κόμματος.

 

Πριν την ομιλία Βορίδη στο Λούσυ υπάρχει σχεδόν συμφωνία για να προηγηθεί η βράβευση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη ΛΑΦ Καβάλας. Εκεί θα γίνει εκδήλωση των Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καβάλας. Θα κόψουν τη βασιλόπιτα τους με ειδική αναφορά στον συμπολίτη Υπουργό. Οι κύριοι Κελγιώργης και Δράκος (οι δύο πρόεδροι με λίγα λόγια) φέρονται να συνεννοήθηκαν. Πρώτα η εκδήλωση στη ΛΑΦ, μετά στο Λούσυ.

 

Ο βουλευτής της ΝΔ Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης ρωτήθηκε χθες για το θέμα που είναι ποδοσφαιρικό κι όσο περνούν οι μέρες γίνεται και πολιτικό. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Ξάνθη. Η δήλωση του κ. Λαζαρίδη έγινε νωρίς χθες το πρωί, πριν τη διαγραφή Ζαγοράκη. Ο κ. Λαζαρίδης είπε: « Δεν έχω προς το παρόν διαβάσει το θέμα στη λεπτομέρεια του. Έχω εμπιστοσύνη στις επιτροπές. Επιτέλους στην Ελλάδα οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Τους κανόνες τους βάζει η κυβέρνηση και όχι οι επιχειρηματίες. Για το Θόδωρο Ζαγοράκη δεν θέλω να σχολιάσω. Θεωρώ την αντίδραση του (δήλωση το βράδυ της Δευτέρας) μια ανθρώπινη αντίδραση».

 

Πραγματοποιείται στα μέσα Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών. Σε αυτό θα λάβει μέρος η φιλαρμονική του Δήμου Παγγαίου. Δεν θα λάβει μέρος η φιλαρμονική του Δήμου της Καβάλας. Πέρσι η της Καβάλας είχε συμμετάσχει στη διοργάνωση.

 

Νέα επεισόδια στο σήριαλ του γραφείου των σωματείων συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο. Ίσως «παγώσει» η μετακόμιση σε άλλο χώρο του ισογείου. Το ΕΥΚ φέρεται να επιθυμεί να τον διατηρήσει ως αποθήκη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα σωματεία των συνταξιούχων μένουν στο γραφείο που ήδη χρησιμοποιούν. Από το κτίριο δεν αποχωρούν με τίποτα λόγω κάλυψης που προσφέρει η κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ.

 

100.000 ευρώ θα λάβει ο Δήμος Καβάλας από το Υπουργείο Εσωτερικών για τα προβλήματα της κακοκαιρίας τον περασμένο Νοέμβρη. Αυτή η ανακοίνωση έγινε από τον Γιάννη Πασχαλίδη. Στο Δημαρχείο περίμεναν περισσότερα. Λένε μάλιστα ότι θα λάβουν περισσότερα με επόμενη υπουργική απόφαση.

 

Προετοιμάζεται ο διαγωνισμός για την εκπόνηση μελέτης για τα κυκλοφοριακά δεδομένα στη συνοικία της Παναγίας. Ανακοινώσεις θα γίνουν το προσεχές διάστημα. Το θέμα είναι αν όσα θα προτείνει η μελέτη θα είναι διατεθειμένοι να τα κάνουν και οι μόνιμοι κάτοικοι της συνοικίας.

 

Δημοσιογραφική ανταπόκριση θυμίζει η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Ανέστη Τσαβδαρίδη: «Στο αποψινό (προχθεσινό) Δημοτικό Συμβούλιο βγήκαν ειδησούλες: 1.Με εισήγησή του ο Δήμαρχος ζητά να ανακληθεί η απόφαση της ΔΕΥΑΠ για αύξηση στα τιμολόγια άρδευσης από 0,13€ σε 0,20 € το κ.μ. για τους αγρότες του Δήμου Παγγαίου . Ζητά ληφθεί νέα η οποία θα ορίζει ότι η αύξηση θα ισχύει μόνο για τις ΔΕ Ελευθερών και Ορφανού και όχι για τις ΔΕ Ελευθερούπολης και Παγγαίου. 2. Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου είναι μεγάλο το ενδεχόμενο η καθαριότητα παρά τις προσλήψεις της 3Κ να δοθεί και πάλι σε ιδιώτη εργολάβο. 3. Η εισήγηση – πρόταση του Δήμου για μετατροπή της κεντρικής πλατείας της Ν. Περάμου σε παρκινγκ αποσύρεται».

 

Στενοχωρημένος ο Μανώλης Φρατζεσκάκης για το ποδοσφαιρικό πρόβλημα της Κυβέρνησης: « Έλεος!!!  Τι αυτογκόλ ήταν αυτό! Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που πάει σφαίρα και που στην ουσία δεν έχει ούτε αντιπολίτευση να δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό της εξαιτίας λάθος χειρισμών στο απαξιωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι δυνατόν η αναπτυξιακή πορεία που χάραξες για την χώρα να θολώνει από την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής. Το έχω ξαναγράψει αλλά τώρα είναι επιβεβλημένο. Βάλε στοπ τώρα στο πρωτάθλημα και με απόφαση αλλά Θάτσερ απέκλεισε τις ομάδες από την Ευρώπη».

 

Προβληματισμένος και ο γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος: « Οι απειλές και τα τελεσίγραφα της Θύρας 7 και Θύρας 4 μου θυμίζουν τον τραμπούκο μαθητή του ΕΠΑΛ! «Θα σε καταστρέψω ρε» και «θα σε κάψω ρε». Όταν η πλέμπα και τα κατακάθια φτάνουν στο σημείο να απειλούν, δεν υπάρχει άλλη λύση. Διακοπή επ’ αόριστον στο πρωτάθλημα, διάλυση της Super league και έξοδος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι τα ζώα να γίνουν άνθρωποι…».

 

Για το ίδιο θέμα γράφει και ο καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης: «Όχι ότι με ενδιαφέρει αν θα πέσει ή όχι ο ΠΑΟΚ, αν θα γίνουν και πάλι πρωταθλητές οι γαύροι… αν… αν… για οτιδήποτε συμβαίνει στο άθλιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτής της τεταρτοκοσμικής χώρας… Με ενδιαφέρει όμως ο φαρισαϊσμός της κυβέρνησης. Από τη μία διαγράφει τον Ζαγοράκη. Από την άλλη ικανοποιεί και τον ΠΑΟΚ με κατεπείγουσα τροποποίηση νόμου που βεβαίως θα έχει αναδρομική ισχύ.
Αιδώς αχρείοι».

 

Φωτογραφία από την επίσκεψη του στη Κοζάνη ανάρτησε χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όπως εξηγεί, έκοψε στην Κοζάνη τη βασιλόπιτα της οργάνωσης της ΝΔ. Λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων του στην Αθήνα, φέτος ήταν ο μεγάλος απόντας από τις παρόμοιες εκδηλώσεις στην πόλη και το νομό Καβάλας. Η Κοζάνη του έδωσε τη δυνατότητα να καλύψει το κενό.

 

 

Διαβάστε επίσης