• 18 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας έκοψε τη βασιλόπιτα του νέου έτους χθες το πρωί. Μια ωραία εκδήλωση, μια συζήτηση για τα προβλήματα των σχολείων παρουσία των αρμόδιων. Ήταν η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου, ο Δήμαρχος Καβάλας, ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, ο διευθυντής εκπαίδευσης της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κώστας Μπαντίκος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και άλλοι. Τυχερή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αφού στο κομμάτι της βρέθηκε το τυχερό νόμισμα. Το δεύτερο φλουρί ήταν στο πιτάκι του συλλόγου γονέων κηδεμόνων του 6ου Λυκείου.

 


 

Η απόσταση που μας χωρίζει από την προσεχή Άνοιξη δεν είναι μεγάλη. Είναι μικρή, κάθε μέρα θα είναι και μικρότερη. Για πάρα πολλούς λόγους την περιμένουμε -την Άνοιξη- πως και πως μιας και ο φετινός Χειμώνας αποδείχθηκε δυσκολότερος σε σχέση με όσα υπολογίζαμε. Αυτό μάλιστα έγινε αρκετά απότομα και ως ένα βαθμό και αιφνιδιαστικά.

 

Την Παρασκευή το απόγευμα για παράδειγμα, δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος στην αγορά. Επαγγελματίας μας έστειλε τη σχετική φωτογραφία. Άδειος και ο δρόμος και το πεζοδρόμιο στην Ομόνοια. Η φωτογραφία – αδιάψευστος μάρτυρας των συνεπειών του Χειμώνα- τραβήχτηκε περίπου στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 31ης Γενάρη.

 

Αυτήν την εβδομάδα ο καιρός θα ξαναγίνει Χειμωνιάτικος αλλά χωρίς φαινόμενα. Από την Τετάρτη και μετά θα κάνει κρύο. Κρύο μπόλικο. Το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται δεν θα έχει άλλες ειδήσεις. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται. Μπορεί μάλιστα να είναι το τελευταίο του φετινού Χειμώνα. Αυτήν την Κυριακή ανοίγει το Τριώδιο και γενικά τα δύσκολα φαίνεται να είναι περισσότερο πίσω μας, λιγότερο μπροστά μας.

 

Η τοπική κοινωνία επιτέλους αντέδρασε. Μαζικά και θετικά. Έδειξε αγάπη και στήριξη στον Θανάση Συρόπουλο. Σύντομα θα μάθουμε ότι θα υποβληθεί στην απαραίτητη επέμβαση. Η οποία ευχόμαστε να είναι επιτυχής. Με την ευκαιρία οφείλουμε να σημειώσουμε ότι μια από τις αφορμές για να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα και την ανάγκη του ήταν η εμμέσως αρνητική απάντηση που έλαβε από εκπρόσωπο τοπικού φορέα.

 

Τον οποίο επισκέφθηκε και ενημέρωσε για τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να γίνει η επέμβαση στο εξωτερικό. Δεν έχει σημασία ποιος ήταν. Σημασία έχει ότι πλέον είναι κι αυτός , όπως τόσοι άλλοι, πρόθυμα στο πλευρό του! Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τον Θανάση. Το δείξαμε ήδη.

 

Συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Στη συνεδρίαση ο Δήμος Καβάλας θα παρουσιάσει το σχέδιο που ετοιμάζεται να υλοποιήσει για να βελτιώσει τα κυκλοφοριακά δεδομένα εκεί όπου έπεσε η γέφυρα. Προβλέπουμε ότι θα ασκηθεί κριτική. Δεν εννοούμε τη σωστή κριτική για την αργοπορία. Εννοούμε την κριτική για ασήμαντο λόγο και χωρίς αφορμή. Πρόθυμοι υπάρχουν πάντα. Με την κριτική άλλωστε θα εξασφαλίσουν δημοσιότητα.

 

Κριτική πρέπει να γίνει στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας για τις παρατάσεις που σχετικά εύκολα δίνει σε διάφορα έργα. Για το ότι δεν βιάζεται να λειτουργήσει τη Μεγάλη Λέσχη με αποτέλεσμα να «χαθεί» ο Γενάρης. Δεν λύνεται επίσης το όποιο ζήτημα υπάρχει για τα έτοιμα γραφεία στο κτίριο πρώην ΕΟΚ, τα οποία εδώ και χρόνια δεν χρησιμοποιούνται. Ακούμε για μετακομίσεις υπηρεσιών και αρχείων αλλά μετακομίσεις δεν βλέπουμε!

 

Θα πραγματοποιηθεί το αεροπορικό σόου; Υποτίθεται ότι χθες θα ασκούνταν πίεση στο Νίκο Παναγιωτόπουλο ώστε να το στηρίξει. Ο κ. Παναγιωτόπουλος οφείλει να το πράξει αφού με αυτήν την ευκαιρία πρέπει να επανέλθει δυναμικά στα ζητήματα του τόπου του.

 

Από αναβολή σε αναβολή οι κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Τάχα θα αρχίσουν αυτήν την εβδομάδα. Ήταν να ξεκινήσουν το τελευταίο 10ήμερο του Γενάρη. Οι διαδοχικές αναβολές δείχνουν ότι οι αλλαγές δεν θα είναι πολλές. Μαθαίνουμε ταυτόχρονα ότι μέσω των τακτικών μεταθέσεων προσωπικού η διεύθυνση Καβάλας ενισχύεται με ένα επιπλέον άτομο!

 

Επανέρχεται στην επικαιρότητα σήμερα το θέμα των 135 εργαζόμενων της ΒΦΛ αφού το μεσημέρι στο Υπουργείο γίνεται νέα συνάντηση. Καθοριστική είναι η στάση του Υπουργείου που φαίνεται να στηρίζει το διάλογο στη συμφωνία του 2018. Το ΚΚΕ ανακοίνωσε χθες ότι ο γραμματέας του κ. Κουτσούμπας συναντά σήμερα στην Αθήνα τη διοίκηση του σωματείου.

 

Πολλοί και διάφοροι των κομμάτων (ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) και της αυτοδιοίκησης ταξίδεψαν από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο. Πήγαν στην έκθεση Αγκρότικα. Η έκθεση έχασε την αίγλη της αλλά παραμένει χώρος συνάντησης αγροτών και εκπροσώπων αγροτών.

 

Η παράταξη της κ. Δήμητρας Τσανάκα ανταποδίδει στο Μάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Κουνάκο δεν θέλει κριτική επί των πεπραγμένων της προηγούμενης 5ετιας. Ο Γιώργος Γραμμένος είπε την Παρασκευή για τον κ. Κουνάκο ότι «… αερολογεί κατά της προηγούμενης διοίκησης. Αργά ή γρήγορα θα γίνει αντιδήμαρχος Οικονομικών». Ο Μπάμπης Δράκος αρκέστηκε να τονίσει ότι ο κ. Κουνάκος πρέπει αυτοδίκαια να χάσει τη θέση του στην Οικονομική Επιτροπή. Δεν αποκλείεται αυτού του είδους οι δηλώσεις, από τη συγκεκριμένη ομάδα, να συνεχιστούν. Ας μη ξεχνάμε ότι περί της αποχώρησης Κουνάκου από την ομάδα Μάκη Παπαδόπουλου δεν εκφράστηκε ακόμη η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου.

 

Άγνωστοι έκαναν το βράδυ της Παρασκευής αφισοκόλληση στην περιοχή του Λούσυ. Έβαλαν αφίσες μπλε χρώματος (για να είναι ελκυστικές ειδικά στους Νεοδημοκράτες) με ειρωνικό περιεχόμενο για το Μάκη Βορίδη. Οι λίγες αφίσες πέριξ του ξενοδοχείου που θα μιλούσε ο κ. Βορίδης εξαφανίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Μάλλον ο Δήμος Καβάλας έκανε το καθήκον του…

 

Ο Μάκης Βορίδης έχει παρελθόν επισκέψεων στην Καβάλα που ενώ ανακοινώθηκαν, τελικά ματαιώθηκαν. Αρχές Μαρτίου του 2013 αναμένονταν να μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας στο Ωκεανίς. Δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τότε δεν ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ήταν οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια.

 

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης δεν παραιτήθηκε από Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου. Η συζήτηση- και εξ αυτού του λόγου- άλλαξε. Έγινε συζήτηση για τις Ομάδες Εργασίας. Η αλλαγή ευνοεί την παράταξη Δέμπα αν και ο κ. Παναγιωτίδης λέει σε όσους τον ρωτούν ότι «… θα παραιτηθώ στην επόμενη συνεδρίαση». Δηλαδή σε έναν μήνα!

 

Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δικά του, εσωτερικά προβλήματα; Ένα από τα νέα δραστήρια μέλη του έκανε τις προάλλες μια ανάρτηση με μηνύματα που απεύθυνε προς τους συντρόφους του. Αόριστα πράγματα από τη μια, συγκεκριμένα παράπονα από την άλλη.

 

Παραλειπόμενα από τη χθεσινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας. Οι διοργανωτές δεν ήταν ικανοποιημένοι αφού κάποιοι περίμεναν περισσότερο κόσμο. Αν και η εκδήλωση άργησε να ξεκινήσει μία περίπου ώρα, ουδείς έφυγε από τη θέση του. Όλοι περίμεναν υπομονετικά το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Όπως αναμένονταν το γεγονός είχε παρόντες και εκπροσώπους της παράταξης Μέτιου (ακόμη και τον ίδιο τον Χρήστο Μέτιο) και εκπροσώπους (αρκετούς μάλιστα) της παράταξης Τοψίδη. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μούτλιας έκανε αισθητή την παρουσία του στα διάφορα «πηγαδάκια» αλλά ταυτόχρονα κι ένα ρεκόρ. Προ λίγων ημερών ήταν και στη βασιλόπιτα του ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας!

 

Κι ενώ ο Γιάννης Μούτλιας έχει πάρει σβάρνα τις βασιλόπιτες των κομμάτων, ο Μιχάλης Καπέτης ήταν την Παρασκευή στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική. Τα μέλη του «πολιτικού συμβουλίου» της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου είναι ανεξάρτητα από τη μια, παρόντα σε κομματικές εκδηλώσεις από την άλλη!  Τόσο ωραία…

 

Το ότι ο πρόεδρος του ΟΛΚ πήγε μόνος του σε συνάντηση με το Δήμαρχο κι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΛΚ μόνη της στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη σημαίνει κάτι για τις μεταξύ τους σχέσεις; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι επρόκειτο για σύμπτωση.

 

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου δύο ίδιου περιεχομένου εκδηλώσεις για δύο συνοικιακούς συλλόγους της πόλης. Και οι δύο με πολύ κόσμο. Του συλλόγου του Περιγιαλίου και το συλλόγου της Κηπούπολης- Καλαμίτσας. Έκοψαν πίτα και μετά χόρεψαν και διασκέδασαν. Λογικά με τις εκδηλώσεις της νέας χρονιάς των συνοικιακών συλλόγων πρέπει να έχουμε τελειώσει. Πάμε για άλλα.

 

Τα δύο τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έμειναν για πολύ ώρα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, την οποία βιντεοσκόπησαν σχεδόν όλη. Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται. Η τοπική τηλεόραση πήγε στη κηδεία της μητέρας του Νίκου Κουρκούλη αλλά δέχθηκε το αίτημα του τραγουδιστή, κάλυψε το γεγονός από μεγάλη απόσταση.

 

Διαβάστε επίσης