• 2 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Συνεδρίασε την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο της Δημωφέλειας. Για το διαγωνισμό μάρκετιγκ αποφάσισε στο πλαίσιο απόφασης –την προηγούμενη μέρα- του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι όροι του διαγωνισμού (ο οποίος θα επαναληφθεί) θα αποφασιστούν από κοινού. Οι εκπρόσωποι (υπηρεσιακοί παράγοντες) της δημοτικής επιχείρησης μαζί με τα μέλη της επιτροπής (γνωμοδοτικού χαρακτήρα) του Δημοτικού Συμβουλίου. Η οποία επιτροπή αν και γνωμοδοτική φαίνεται ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των όρων. Έτσι ώστε ο διαγωνισμός να είναι πέραν του δέοντος «ανοιχτός» κι αυτοί που θα ενδιαφερθούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής όσο το δυνατό περισσότεροι. Θυμίζουμε ότι ο ανάδοχος του έργου (με τα έως τώρα δεδομένα) δεν θα επιλεχθεί μόνο από την οικονομική του προσφορά. Θα παίξουν ρόλο κι άλλα. Κατόπιν τούτου η λήψη απόφασης στη συνεδρίαση της Παρασκευής μετατέθηκε για να γίνει το προσεχές διάστημα.

 


Για τους παλιούς και έμπειρους δημοτικούς συμβούλους της Καβάλας δεν υπάρχει καμία απολύτως έκπληξη. Ανώνυμες επιστολές – καταγγελίες υπήρχαν και στο παρελθόν. Οι νεότεροι αντίθετα δικαιολογούνται να ξαφνιάζονται. Αυτοί ωστόσο ήταν και παραμένουν οι όροι του παιχνιδιού. Από ένα σημείο και μετά το πράγμα ξεφεύγει κι έτσι στο συχνό καυγά που κάποιοι επιδιώκουν, εμπλέκεται και η δικαιοσύνη. Με τις χρονοβόρες της διαδικασίες.

 

Δύο –τουλάχιστον- προηγούμενες φορές δεν έγινε τίποτα απολύτως. Δημιουργήθηκε ντόρος, χάθηκε χρόνος αλλά σκάνδαλο δεν υπήρξε. Μόνο θόρυβος. Άσκοπος και μάταιος. Η δε σημερινή περίπτωση είναι ακριβώς ίδια. Η επιστολή περιγράφει και περιλαμβάνει υποτιθέμενα «σημεία και τέρατα». Δεν είναι ανώνυμη αφού έχει υπογραφή. Όνομα και διεύθυνση.

 

Στην πορεία αποδεικνύεται ότι ο φερόμενος ως συντάκτης της είναι ανύπαρκτο πρόσωπο. Σκόπιμα εμφανίζεται να βάζει την υπογραφή του αφού με αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να τρομάξει ακόμη περισσότερο όσους δεν γνωρίζουν, θέλει να είναι σίγουρος για τη δικογραφία που θα σχηματιστεί. Τη μακρά διαδικασία που σίγουρα θα ακολουθηθεί έως ότου αποδειχθεί «άνθρακες ο θησαυρός»!

 

Δεν προκαλεί εντύπωση ότι ένα τουλάχιστον μέλος του δημοτικού συμβουλίου (ένα και συγκεκριμένο) κάλυψε την ανώνυμη και ψεύτικη επιστολή, την αποδέχθηκε ως φυσιολογική ίσως και χρήσιμη. «Κάτι τέτοιο προβλέπεται» είπε με το κατάλληλο ύφος, το γνωστό απειλητικό στυλ. Το λάβαμε κι αυτό το μήνυμα αν και δεν χρειάζονταν.

 

Η … «αντιπολίτευση» προς τον Μουριάδη τα περιλαμβάνει όλα. Μα όλα. Ότι χειρότερο μπορεί να σκαρφιστεί ανθρώπινος νους. Κι επειδή μπροστά μας έχουμε τρία ακόμη χρόνια, ας λάβουμε τα μέτρα μας. Η συγκεκριμένη (μικρή μεν αλλά πολλά υποσχόμενη) ομάδα είναι ικανή για όλα.

 

Εν τω μεταξύ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέρριψε κι άλλο ρεκόρ χρονικής διάρκειας, κατάντησε να απωθεί παρά να προσελκύει το ενδιαφέρον. Βαρέθηκαν κι αυτοί που συμμετέχουν. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Παρασκευής από τον κ. Σωτήρη Λαζαρίδη.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης- εκφράζοντας κι άλλους απλούς δημοτικούς συμβούλους- δήλωσε πολύ συγκεκριμένα: « Για 3,5 ώρες μιλούσαν μόνο οι επικεφαλής κι υπόλοιποι παρακολουθούσαμε. Αυτή δεν είναι εικόνα. Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι απογοητεύονται. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να βάλει σε τάξη τους επικεφαλής. Εγώ κουράστηκα κι έτσι αποχώρησα από τη συνεδρίαση τα μεσάνυχτα». Σημειώνουμε ότι η συνεδρίαση που άρχισε το απόγευμα της Πέμπτης τέλειωσε στη 1.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής!

 

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση των ανώνυμων ψεύτικων καταγγελιών και της απίστευτης φλυαρίας και καθυστέρησης, οι … ειδικοί σηκώνουν τα χέρια. Δηλώνουν πλήρη αδυναμία. Οι δε πολίτες (η τοπική κοινωνία με λόγια) δικαιώνονται που προ πολλού αποφάσισαν απλώς να μην ασχολούνται.

 

Ένα ακόμη παραλειπόμενο από τη συνεδρίαση- ταλαιπωρία της περασμένης Πέμπτης (έως Παρασκευή ξημερώματα). Η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη λόγω βλάβης στο ίντερνετ του σπιτιού της, επισκέφθηκε το σπίτι του συναδέλφου της Ηλία Καλανταρίδη. Από το οποίο αποχώρησε στη λήξη της συνεδρίασης, 1.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ήταν που λένε, αρμένικη βίζιτα!

 

Η διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου Ωκεανίς περιγράφεται ως προσωρινή. Είναι; Έτσι τουλάχιστον φαίνεται. Αυτό ελπίζουμε. Την Παρασκευή το πρωί το προσωπικό προσέρχονταν στο ξενοδοχείο, στο ραντεβού με τον ιδιοκτήτη. Στην είσοδο τους «υποδέχονταν» μέλη του ΠΑΜΕ. Για ευνόητους λόγους γίνονταν μια σύντομη συζήτηση και ενημέρωση.

 

Κάθε μέρα το Νοσοκομείο της Καβάλας συνεχίζει να κάνει τεστ κορωνοϊού. Τα περισσότερα αφορούν αρρώστους που θα υποβληθούν σε προγραμματισμένη ή έκτακτη χειρουργική επέμβαση. Έως ώρα όλα είναι αρνητικά. Για αυτή τη διαδικασία των 15 με 20 τεστ την ημέρα αποδεικνύεται χρήσιμη η κινητή ιατρική μονάδα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η οποία εξ αυτού του λόγου θα παραμείνει στο Νοσοκομείο.

 

Για αυτήν την εβδομάδα μετατέθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Ήταν να γίνει την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι. Τα θέματα στην ημερήσια διάταξη είναι αρκετά, η συνεδρίαση θα γίνει δια ζώσης. Η κατάσταση την προηγούμενη εβδομάδα στην αγορά δεν ήταν καλή. Μέρα με την περισσότερη κίνηση αποδείχθηκε η Παρασκευή. Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα.

 

Αισιόδοξος για την ακτή της Καλαμίτσας δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης. «Νομίζω ότι θα οδηγηθούμε σε λύση» είπε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της ΕΤΑΔ με το Δήμο Καβάλας. Ίδια αισιοδοξία διατυπώνει και για τη στήριξη της Ενεργειακής Αιγαίου από την Κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί η εξόρυξη στον Πρίνο. Ο κ. Λαζαρίδης συγχαίρει τους εργαζόμενους των Πετρελαίων που στο πλαίσιο διευκόλυνσης της συζήτησης εξεύρεσης λύσης δέχονται τη μείωση του μισθού τους.

 

Βοήθησε ο καιρός κι ο κόσμος βγήκε από το σπίτι του τόσο το βράδυ της Παρασκευής όσο και του Σαββάτου. Πρώτη φορά μετά την επαναλειτουργία καφετεριών- μπαρ και ταβερνών. Παρόλα αυτά η εστίαση δεν ήταν ικανοποιημένη αφού περίμενε περισσότερη κίνηση. Οι επαγγελματίες προσπαθούν να τηρήσουν τα μέτρα αλλά συνεχίζουν να γκρινιάζουν αφού έχουν παράπονα ειδικά από το κράτος. Η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας περιοδεύει, συμβουλεύει κι αποφεύγει να βάλει πρόστιμο.

 

Συνέχισε τα αφιερώματα στην Καβάλα και το Νομό Καβάλας η κρατική τηλεόραση. Το Σάββατο το πρωί είχε ζωντανή σύνδεση με ποδηλάτες, τους οποίους συνάντησε στο περιαστικό δάσος της πόλης. Ανάμεσα τους ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Προμούσας. Χθες η ζωντανή σύνδεση έγινε με τη Νέα Πέραμο και χώρο εστίασης στην ίδια περιοχή.

 

Ανακοίνωση του φιλοζωϊκού συλλόγου «Αίσωπος» για πρόγραμμα νέων στειρώσεων: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε καταφέραμε και φέτος να έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε το νέο πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 05/06/20 έως και την Τρίτη 09/06/20.

Σε συνεργασία με τη @Vets in Action και το Δήμο Καβάλας , ο Αίσωπος θα πραγματοποιήσει δωρεάν στειρώσεις, σε αδέσποτα σκυλιά και γάτες. Οι στειρώσεις θα γίνουν και πάλι στο κτηνιατρείο της κ. Ελισάβετ Χριστοφόρου».

 

Ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη μετά την επίσκεψη του στη Θάσο: «Ένα σημαντικό Αντιπλημμυρικό έργο εκτελεί η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στην Καλλιράχη της Θάσο, προϋπολογισμού εκατόν πενήντα (150.000) χιλιάδων ευρώ. Την ανά κατασκευή οχετού όπου θα μαζεύει όλα τα βρόχινα νερά και τις φερτές ύλες από τα γύρω βουνά, με αποτέλεσμα να μην πλημμυρίζουν οικίες και να μην λημνάζουν ύδατα πάνω στο οδόστρωμα και να προκαλούνται ατυχήματα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης