μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η κατεδάφιση τμήματος του επικίνδυνου σπιτιού στην Παναγία, με διαδικασία fast truck που θα έλεγε κι ο Δημοσθένης Τουλκίδης, δείχνει ότι εφόσον κάποιος θέλει τότε μπορεί να τα καταφέρει. Να κάνει το σωστό όταν και όταν πρέπει. Στο Δήμο επικεντρώθηκαν στον στόχο την Κυριακή κι είχαν αποτέλεσμα χθες Δευτέρα. Μακάρι να γίνει το ίδιο και με ένα σωρό άλλα, ίδιας φύσεως ζητήματα. Καθημερινά και απλά. Που περιμένουν πολύ καιρό να βρουν τη λύση τους.

 

Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια η οριστική αρνητική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης σχετικά με ποσό 1.000 ευρώ, το οποίο θα προέρχονταν από την Περιφέρεια ΑΜΘ και θα ενίσχυε τη διοργάνωση της φετινής Λευκής Νύχτας. Τα χρήματα που οι διοργανωτές υπολόγιζαν και ξόδεψαν, δε θα τα εισπράξουν ποτέ! Σύμφωνα με την απόφαση ακολουθήθηκε λάθος διαδικασία στην Κομοτηνή.

 

Θυμίζουμε ότι η Λευκή Νύχτα στην πόλη μας στηρίχθηκε φέτος από την Περιφέρεια ΑΜΘ (και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας) με 2.000 ευρώ. Το ποσό των 1.000 ευρώ ήταν επιπλέον, υπόσχεση του κ. Μέτιου στον κ. Λεμονίδη. Τώρα στα βάσανα βρίσκεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αφού τα χρήματα πρέπει να τα βρει από άλλη πηγή. Και κατόπιν εκδήλωσης…

 

Αυξάνονται και πληθαίνουν τα καταστήματα εστίασης ή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πριν και μετά το Δικαστικό Μέγαρο ετοιμάζονται να γίνουν δύο. Το ένα φέρεται να είναι take away καφέ και το άλλο φούρνος με πρωινό κτλ. Το δεύτερο περιγράφεται να ετοιμάζεται σε μεγάλο ισόγειο κατάστημα, δίπλα στη ΔΕΗ.

 

Το πρόγραμμα των Ελευθερίων ανέφερε ότι η εκδήλωση του Δ. Ωδείου στην παραλία, την περασμένη Κυριακή, επρόκειτο να αρχίσει στις 8 μ.μ. Τελικά η ώρα ήταν λάθος κι η εκδήλωση άρχισε μετά τις 9. Αλλά … συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

 

Κλειστό είναι από τις 23 Ιουνίου το Μουσείο Καπνού. Διέκοψε τη λειτουργία του έως και αύριο λόγω συντήρησης. Καλό θα ήταν να υπάρχει και μια σχετική ενημέρωση με δελτίο τύπου. Τόσες και τόσες ανακοινώσεις κάνει κάθε μέρα ο Δήμος Καβάλας.

 

Μπορεί να κάνει μόνος του την απεργία πείνας, από συμπαραστάτες ωστόσο πάει μια χαρά ο Θέμης Καλπακίδης. Απορούμε, αφού έχει τόσους πολλούς και «ισχυρούς» πως παραμένει άλυτο το θέμα της όδευσης… Το μόνο που έμεινε τώρα είναι να του συμπαρασταθεί και η Κυβέρνηση. Κατά τα άλλα οι στιγμές είναι δύσκολες για τον πρόεδρο των Αγροτών. Πίνει νερό και αριάνι.

 

Τηρούν την παράδοση που ο σύλλογος δημιούργησε οι δικηγόροι του Νομού. Την Πέμπτη το βράδυ οργανώνουν την Καλοκαιρινή τους εκδήλωση. Ένα πάρτι που φέτος αποφασίστηκε να γίνει στο ΝΟΚ. Δηλαδή στο κατάστημα Lobster». Καλή διασκέδαση.

 

Νέα απαγορευτική απόφαση, αυτήν την φορά από το Λιμεναρχείο, λόγω του αεροπορικού σόου: Αποφασίζουμε την απαγόρευση της κυκλοφορίας πλοίων– πλοιαρίων – σκαφών – λέμβων θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και κάθε άλλη αλιευτική – ψυχαγωγική δραστηριότητα (επαγγελματική – ερασιτεχνική) και της λήψης θαλάσσιου λουτρού: (α) την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 , ημέρες αεροπορικών επιδείξεων KAVALA AIR SEA SHOW 2018 από ώρα 17:00 έως ώρα 21:30 στο θαλάσσιο χώρο του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας, του Λιμένα Ιχθυόσκαλας Καβάλας κτλ (β) την Κυριακή 01Ιουλίου 2018 από ώρα 17:00 έως ώρα 21:30 στο θαλάσσιο χώρο του Κόλπου Ελευθερών. 2. Απαγορεύεται η λήψη θαλάσσιου λουτρού στην παραλία Ραψάνης Καβάλας πέραν της οριοθετημένης από τους κίτρινους σημαντήρες θαλάσσιας περιοχής.

 

Λόγω του αεροπορικού σόου θα παραμείνει κλειστό από 28 Ιουνίου έως και 1η Ιουλίου το πάρκινκ του ΝΟΚ. Ο ΟΛΚ για αυτήν την ενέργεια στήριξης της διοργάνωσης πρόκειται να συμψηφίσει ποσό 3.300 ευρώ με το ενοίκιο Ιουνίου που κάθε μήνα πληρώνει ο ιδιώτης ενοικιαστής του χώρου.

 

Αύριο βράδυ πραγματοποιείται η καθιερωμένη εκδήλωση της Μέριμνας του Παιδιού. Φέτος η εκδήλωση θα γίνει στο «180» με όμορφη μουσική- ποτό- εδέσματα. Το μουσικό ταξίδι ανέλαβε το υπέροχο καλλιτεχνικό σχήμα DACAPOCOMBO».

 

Διαβάστε επίσης