• 19 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Οι τοπικοί σύλλογοι αλλά και οι πολίτες γενικότερα, κάνουν ότι μπορούν προκειμένου πολύ προσεκτικά να επανέλθουν σε μια φυσιολογική και χρήσιμη για όλους Καλοκαιρινή δραστηριότητα. Η πρώτη σχετική είδηση προέρχεται από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Καβάλας: «Ενημερωτική συνάντηση σε θέματα δασοπροστασίας στο εντευκτήριο του ομίλου. Το Σάββατο 8 Μάη ο σύλλογος Καταδρομέων και Ειδικών Δυνάμεων Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση για τα μέλη του. Ο κ. Παρασκευάς Ατζεμιδάκης ειδικός δασοπροστασίας και πυροσβέστης, μίλησε για τα δασοπονικά είδη του περιαστικού δάσους της Καβάλας. Τα είδη των πυρκαγιών, βασικούς τρόπους σβησίματος τους. Έδειξε είδη εξοπλισμού και τη χρήση τους. Η ενημέρωση συνδύασε τη θεωρητική κατάρτιση με τη μεταφορά εμπειρικών γνώσεων. Παραβρέθηκαν μέλη του ΦΟΚ. Τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, αποστάσεις, χρήση μάσκας, σελφ τεστ κτλ».

Η δεύτερη είδηση αφορά την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και άλλους πολίτες: « Η Κοινότητα Αμυγδαλεώνα σε συνεργασία με το Σωματείο ΣΤΟΠ , τη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού του Νοσοκομείου Καβάλας , την ομάδα Πλαστικά καπάκια για αναπηρικά αμαξίδια – Καβάλα , την εταιρεία Golgi Medical , και φυσικά με τη συνεργασία απλών πολιτών , αποδείξαμε ότι όταν γινόμαστε μια γροθιά για καλό σκοπό , έχουμε όμορφα αποτελέσματα !

Παραλάβαμε το δεύτερο Αναπηρικό αμαξίδιο. Κατόπιν απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες θα γίνει δωρεά στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού του Νοσοκομείου Καβάλας» . (Οι φωτογραφίες προέρχονται από τις δύο δραστηριότητες).

 


 

Πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν χθες το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου προκειμένου να παρακολουθήσουν τη θρησκευτική τελετή που διοργάνωσε το σωματείο των εργαζόμενων στο ίδρυμα μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Έρχονταν κι έρχονταν οι τοπικοί παράγοντες και τελειωμό δεν είχαν! Στο τέλος συγκεντρώθηκαν κι όλοι όσοι τόσο καιρό έχασαν την ευκαιρία των δημοσίων εμφανίσεων, των φωτογραφιών και λοιπών κοινωνικών συναναστροφών.

 

Οι τοπικοί παράγοντες, αιρετοί και μη, ήθελαν από τη μια να τιμήσουν τους νοσηλευτές του Νοσοκομείου. Από την άλλη ήθελαν και να ξεσκάσουν. Να βρουν το χώρο τους, το φυσικό περιβάλλον τους. Να συναντήσουν και να μιλήσουν με κόσμο. Προέρχονται όλοι τους από έναν Χειμώνα χωρίς εκδηλώσεις, από ένα μεγάλο διάστημα της δικής τους βασανιστικής καραντίνας.

 

Ειδικά οι της αυτοδιοίκησης, τόσο καιρό απουσίαζαν (ήθελαν δεν ήθελαν) από μια δραστηριότητα που τους δίνει «οξυγόνο». Κουράγιο να συνεχίσουν την προσπάθεια τους. Καθώς λοιπόν εκδηλώσεις το προηγούμενο διάστημα δεν πραγματοποιούνταν, οι συγκεκριμένοι είναι έτοιμοι να επανέλθουν δριμύτεροι. Και να μην χάσουν καμία απολύτως ευκαιρία.

 

Τα πράγματα άλλωστε βελτιώνονται. Χαλαρώνουν. Η χαλάρωση αφορά και τις εκδηλώσεις. Πάσης φύσεως εκδηλώσεις. Δειλά δειλά κι αυτές επανέρχονται. Κι όπως φάνηκε και χθες, κάθε εκδήλωση από εδώ και πέρα θα σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος θα σπεύδει (αφού και ο κόσμος τις θέλει), οι αιρετοί και μελλοντικοί υποψήφιοι ακόμη περισσότερο.

 

Στα ίδια μέρη λοιπόν ετοιμαζόμαστε να ξαναβρεθούμε. Με τις ίδιες αφορμές και ευκαιρίες. Κι αυτή η διαδικασία είναι ευπρόσδεκτη, χρήσιμη. Κι αυτή η διαδικασία τι είναι; Μια ακόμη επιστροφή σε μια ακόμη κανονικότητα. Με την προϋπόθεση της τήρησης των απαραίτητων μέτρων. Όπως ακριβώς έγινε χθες στο προαναφερθέν γεγονός. Υπήρξε αρκετός κόσμος αλλά όλοι ήταν προσεκτικοί και με μάσκα.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Λαζαρίδης ψήφισε έργο της διοίκησης του Δήμου Καβάλας! Είναι είδηση και μάλιστα πρώτου μεγέθους. Ειδικότερα προχθές, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ψήφισε θετικά στο υπό ωρίμανση έργο για τις κατολισθήσεις στο δρόμο της ΜΟΜΑ. Ελπίζουμε να μην βρει τον… μπελά του για τη θετική ψήφο του. Θετικά ψήφισε κι ο Μανώλης Κελαϊδάκης, αρνητικά η κ. Ευαγγελία Δρακονάκη (επίσης μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, προερχόμενα από παρατάξεις της αντιπολίτευσης).

 

Την Τρίτη μίλησαν σε επιτροπές της Βουλής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Τάνια Ελευθεριάδου. Οι ομιλίες τους έγιναν σε διαφορετικές κοινοβουλευτικές επιτροπές, επί θεμάτων αρμοδιότητας του κ. Παναγιωτόπουλου και επί της ελληνικής οικονομίας (για την κ. Ελευθεριάδου).

 

Την προσεχή Παρασκευή 21 Μάη ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει την παραλία του ο Μπάτης. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανακοίνωση για τη λειτουργία της ταβέρνας. Λέγεται ότι η ταβέρνα μπορεί και να μην λειτουργήσει φέτος. Τέλος του μήνα θα λειτουργήσει η παραθαλάσσια επιχείρηση Vranas Resort στην ανατολική πλευρά της πόλης. Διαφημίζεται εδώ και μέρες στο διαδίκτυο.

 

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η Μακρύαμμος στη Θάσο. Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία επαναλειτουργίας για το ξενοδοχείο Λούσυ και το ξενοδοχείο Εσπέρια. Και οι δύο ξενοδοχειακές μονάδες φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν λίγο αργότερα. Αρχές ή μέσα Ιουνίου. Ανάλογα και με την εξέλιξη των πραγμάτων.

 

Ένας ακόμη συνοικιακός σύλλογος βρήκε στέγη. Το σχετικό αίτημα του έγινε δεκτό από τη δημοτική κοινωνική «Αλληλεγγύη». Ο συνοικιακός σύλλογος του Βύρωνα θα έχει το χώρο του στο ΚΑΠΗ του Βύρωνα. Αυτό φυσικά θα ισχύει από τη στιγμή που οι συνθήκες το επιτρέψουν. Σημειώνουμε ότι η σχετική απόφαση της διοίκησης της «Αλληλεγγύης» ήταν ομόφωνη.

 

Στη συνεδρίαση του πριν από λίγες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο του φορέα διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης γνωμοδότησε θετικά και επί της τουριστικής επένδυσης στην παραλία Οφρυνίου. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων και 150 κλινών που θα υλοποιήσει Βούλγαρος επιχειρηματίας.

 

Ορίστηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού τα δύο ξενοδοχεία του Ν. Καβάλας που το προσεχές Καλοκαίρι θα είναι ξενοδοχεία καραντίνας σε περίπτωση κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ επισκεπτών (τουριστών). Ένα ξενοδοχείο βρίσκεται στο χερσαίο τμήμα του Νομού κι ένα ακόμη στη Θάσο. Ένα ακόμη ξενοδοχείο καραντίνας ορίστηκε στον Έβρο.

 

Τη βοήθεια και τη μεσολάβηση του Άδωνι Γεωργιάδη τη ζήτησαν και οι δύο πλευρές. Ελπίζοντας ότι ο Υπουργός θα υποστηρίξει είτε μόνο τα Επιμελητήρια, είτε μόνο τον Περιφερειάρχη. Τελικά ο κ. Γεωργιάδης, αφού κατάλαβε ότι δεν μπορεί να τους μονιάσει, έδρασε με τέτοιο τρόπο ώστε άπαντες να είναι ευχαριστημένοι. Αυτή είναι όντως μια επιτυχία του.

 

Η αποτυχία τους (Επιμελητήρια- Περιφέρεια) αφορά τον ΔΕΣΜΟ. Ενώ ως πρόσφατα όλοι τον υπερασπίζονταν, τώρα τον φόρτωσαν προβλήματα και τον εγκατέλειψαν. Τον άφησαν στην τύχη του. Έστω κι έτσι φαίνεται να βρέθηκε μια κάποια χρυσή τομή. Μακάρι αυτή να διατηρηθεί, να ισχυροποιηθεί και να είναι η λύση που ζητούν οι επαγγελματίες- επιχειρηματίες κτλ. Η λύση για να εισπράξουν τα χρήματα που έχουν ανάγκη.

 

Να λοιπόν που ήρθε κι αυτή η στιγμή. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ να επισκέπτεται το παράρτημα Καβάλας και να συζητά πολύ ήρεμα με τους εργαζόμενους σε αυτό. Προβλήματα δεν υπάρχουν, σημαντικά αιτήματα που δεν ικανοποιήθηκαν το ίδιο. Προσωπικό υπάρχει, νέα οχήματα το ίδιο. Πρώτη φορά μετά από πολλά πολλά χρόνια. Το ΕΚΑΒ Καβάλας δουλεύει σωστά κι όπως όλοι παραδέχονται (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου) ξεπέρασε χωρίς προβλήματα τα δύσκολα της πανδημίας.

 

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων που ρωτήθηκε σχετικά υποστήριξε ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού στον Ν. Καβάλας μειώνονται. Τόνισε επίσης ότι το πρόβλημα δεν έχει ξεπεραστεί. Χρειάζεται προσοχή και να μην υποτιμούμε τον κορωνοϊό, είπε χθες ο κ. Τσιτσιλικάκης.

 

Το Φεστιβάλ Φιλίππων αισιοδοξεί ότι θα πραγματοποιήσει τις Καλοκαιρινές του εκδηλώσεις. Καθώς προετοιμάζεται για αυτές, αναζητά εθελοντές. Η ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Το Φεστιβάλ Φιλίππων προετοιμάζεται… Θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας εθελοντών της 64ης διοργάνωσης; Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/…/1LQIKZdhTucWH3g5SVaH7ODo…/edit

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης