• 3 Μαΐου 2024,

Μικρή αύξηση των εμβολίων δ’ δόσης

 Μικρή αύξηση των εμβολίων δ’ δόσης

Συνεχίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα η εμβολιαστική διαδικασία στο Ν. Καβάλας.

Διαπιστώθηκε μια μικρή αύξηση των εμβολίων δ’ δόσης, η οποία θα φανεί αν θα έχει συνέχεια. Τα εμβόλια της δ’ δόσης που έγιναν το προηγούμενο 7ήμερο δεν αφορούν τα επικαιροποιημένα καινούργια εμβόλια.

Τα οποία σιγά σιγά παραλαμβάνουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού. Λέγεται ότι αυτά τα καινούργια εμβόλια θα αρχίσουν να γίνονται από το Κ.Υ. Χρυσούπολης. Εκεί φαίνεται να έχουν κλειστεί τα πρώτα σχετικά ραντεβού. Το Νοσοκομείο Καβάλας έχει στη διάθεση του 400 τέτοια εμβόλια.

Η εξήγηση που δίδεται για την αύξηση των εμβολίων της δ’ δόσης έχει σχέση με ιατρικές και κυβερνητικές ανακοινώσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες. Πιο αναλυτικά, τα εμβόλια β’ δόσης της προηγούμενης εβδομάδας στο Ν. Καβάλας ήταν μόνο 5 (συνολικά 91.611 από την έναρξη της εμβολιαστικής διαδικασίας).

Της γ’ και δ’ δόσης ήταν 255 (συνολικά 74.637 από την έναρξη της εμβολιαστικής διαδικασίας). Τα περισσότερα ήταν της δ’ δόσης. Εμβόλιο α’ δόσης έγινε μόνο 1. Οι ασθενείς με κορωνοϊό στην κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας χθες το μεσημέρι ήταν 11. Παρουσιάζοντας μικρή αύξηση. 11 ήταν και την περασμένη Παρασκευή. Όλες τις προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας 12 με 18 Σεπτέμβρη οι ασθενείς ήταν 9.

Διαβάστε επίσης