Μικρή συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 Μικρή συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Από την Παρασκευή έως και χθες Κυριακή έγιναν στην πόλη μας αρκετές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο (αν και συνήθως αυτές ήταν μόνο δύο). Κι όμως, παρά την αύξηση και την ποικιλία των εκδηλώσεων η συμμετοχή των πολιτών ήταν η γνωστή. Ως συνήθως μικρή. Ίσως ακόμη μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη έκανε την καθιερωμένη της εκδήλωση η ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Ελάχιστος κόσμος. Πλέον απουσιάζουν ακόμη και οι γνωστοί συνδικαλιστές δημόσιοι υπάλληλοι. Απουσίαζαν οι έως πρόσφατα υποψήφιοι μιας και τώρα δεν υπάρχει το κίνητρο των κοντινών εκλογών. Το απόγευμα στην ίδια πλατεία περικυκλώθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αρχικά λίγοι αντιεξουσιαστές, στη συνέχεια μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Αν και προ πολλών ετών οι σχέσεις τους στην Καβάλα ήταν πολύ κακές, χθες υπήρξε μια κάποια συνεργασία και συνεννόηση. Μια ειρηνική συνύπαρξη. Κατά κάποιο τρόπο και κοινή πορεία! Ανάμεσα τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (!) αλλά και της ΛΑΕ. Ας μη ξεχνάμε ότι εκδήλωση για το Πολυτεχνείο έκαναν μαζί την Παρασκευή Δήμος Καβάλας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όλοι αναγνωρίζουν ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου σήμανε το τέλος της χούντας και την επιστροφή στη δημοκρατία. Παρόλα αυτά ξεχνούν κι απογοητεύονται. Έχουν άλλες σκοτούρες και προτεραιότητες. Ίσως ειδικά την Κυριακή την αφιερώνουν σε άλλα. Κάπως έτσι έμοιαζε παράξενη και παράταιρη η κινητοποίηση της Α.Δ. Καβάλας. Ειδικά το απόγευμα ένα σωρό αστυνομικοί ήταν πέριξ της πλατείας, πήραν στο κατόπι την πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Όλο και λιγότεροι στην πλατεία για το Πολυτεχνείο

Η πρώτη από τις τρεις συνολικά συγκεντρώσεις- εκδηλώσεις χθες για την επέτειο του Πολυτεχνείου έγινε στις 11 το πρωί. Στην πλατεία Καπνεργάτη ήταν λίγοι άνθρωποι. Εξ αυτού του λόγου οι διοργανωτές σχολίασαν «… κάθε χρόνο και λιγότεροι». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ (πρώην ΤΕΙ) δεν εμφανίστηκαν καθόλου αν και το στεφάνι που παρήγγειλαν για να καταθέσουν ήταν στον χώρο. Τελικά το κατέθεσε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης. Το τμήμα είχε την ευθύνη της εκδήλωσης, ο κ. Ιωαννίδης διάβασε μια μικρή ομιλία που συνέδεε τους αγώνες του Πολυτεχνείου με το ΣΥΡΙΖΑ. Αισθητή έκανε την παρουσία του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των στελεχών του παρούσα ήταν και η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου. Η αστυνομική δύναμη ισχυρή (ίσως περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους συγκεντρωθέντες) ενώ εκτός από τη διοίκηση του Δήμου στην εκδήλωση ήταν και η Συμπαράταξη Πολιτών.

 

Διαβάστε επίσης