• 20 Απριλίου 2024,

Περιζήτητο το υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς

 Περιζήτητο το υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς

Όλες οι διοικήσεις της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» έδειχναν και δείχνουν μια μεγάλη προσοχή και προτεραιότητα στη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς. Ο λόγος είναι ότι αυτή δημιουργεί μεγάλα και σταθερά έσοδα από τα ενοίκια.

Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια σημαντική αλλαγή στα μαγαζιά της Δ. Αγοράς αφού για διάφορους λόγους άδειασε το μεγάλο της υπόγειο. Σήμερα σε αυτό βρίσκεται ένας μόνο επαγγελματίας, ένας μόνο ιχθυέμπορος. Είναι προδιαγεγραμμένο γεγονός η αποχώρηση του.

Μένει να μάθουμε πότε θα γίνει και με ποιους όρους. Αυτή η εξέλιξη θα σημειωθεί μάλλον γρήγορα αφού για τα πολλά τετραγωνικά μέτρα του υπογείου υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Κι η Δημωφέλεια θέλει να τους εξυπηρετήσει αφού έτσι θα αυξήσει περαιτέρω τα έσοδα της.

Επί εποχής Αναστασίας Ιωσηφίδου είχε αναφερθεί το ενδιαφέρον επιχειρηματία που λέγονταν ότι στο υπόγειο ήθελε να κάνει μαγαζιά διασκέδασης- υγειονομικού ενδιαφέροντος κτλ.

Πιο παλιά (επί Μαρινόπουλου) λέγονταν ότι τα ψαράδικα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αποθήκη του πολυκαταστήματος. Τώρα έχουμε αλλαγή δεδομένων.

Δύο τουλάχιστον προτάσεις (ή επιχειρηματικές ιδέες) είναι υπόψη της δημοτικής επιχείρησης. Καμία από τις δύο δεν φαίνεται να αφορά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή αποθήκες. Όσοι ζητούν και συζητούν για το υπόγειο έχουν άλλα σχέδια. Η Δημωφέλεια μιλά μαζί τους. Κουβεντιάζει πολύ προσεκτικά αφού 1)Δεν θέλει να χάσει ότι ήδη υπάρχει στο κτίριο 2) Επιθυμεί να γεμίσει το υπόγειο με δραστηριότητα ώστε να εισπράττει κι άλλα ενοίκια.

Προκαλεί απορία που ένα υπόγειο ενδιαφέρει τόσο πολύ τους επιχειρηματίες. Αυτό γίνεται γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε κεντρικό σημείο. Πάνω από αυτό λειτουργεί ήδη πετυχημένα μια αγορά. Η δημοτική αγορά. Κι αν προβληθεί η πρόθεση της δημοτικής επιχείρησης να αξιοποιήσει το υπόγειο, δεν αποκλείεται οι ενδιαφερόμενοι να αυξηθούν. Δεν είναι είδηση το ότι η προηγούμενη διοίκηση της κουβέντιασε και για το υπόγειο με την εταιρία Σκλαβενίτη.

Αυτό έγινε (χωρίς να είναι μυστικό) την εποχή της αλλαγής του σούπερ μάρκετ από Μαρινόπουλο σε Σκλαβενίτη. Όμως ο κύκλος των υποψήφιων ανοίγει κι όπως φημολογείται αυτοί που ενδιαφέρονται είναι «μεγάλοι» παίκτες που θέλουν το υπόγειο να το λειτουργήσουν ως ενιαίο χώρο εμπορικής δραστηριότητας.

Διαβάστε επίσης