• 17 Μαΐου 2024,

Μήνυμα αγάπης σε υπόθεση του Μονομελούς

 Μήνυμα αγάπης σε υπόθεση του Μονομελούς

Ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες της Καβάλας παρουσιάζονται πολύ συχνά λεπτομέρειες οικογενειών καταστάσεων και προβλημάτων. Τα διαζύγια είναι οι συχνότερες υποθέσεις που δικάζονται με ένα σωρό εντάσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που κάποτε αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν, έκαναν οικογένεια και παιδιά. Ζευγάρια χωρίζουν επεισοδιακά, αυτού του είδους οι δίκες δεν είναι ευχάριστη διαδικασία για κανέναν από τους πολλούς εμπλεκόμενους.

Κι όμως χθες στη συνεδρίαση του Μονομελούς συνέβη κάτι εντελώς αντίθετο. Κυριάρχησε η αγάπη που χρόνια γάμου δεν κοιτά! Δικάζονταν υπόθεση αυθαίρετης κατασκευής με αρκετούς κατηγορούμενους. Η πολεοδομική παράβαση είχε διορθωθεί κι ήταν φως φανάρι ότι άπαντες οι κατηγορούμενοι θα αθωώνονταν. Η ακροαματική διαδικασία σύντομη. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου βρέθηκε μπροστά σε μεγάλη έκπληξη όταν διαπίστωσε ότι στο ειδώλιο του κατηγορούμενου κάθονταν ένα άγνωστο προς την υπόθεση πρόσωπο. «Ποιος είστε εσείς;» ρώτησε τον ηλικιωμένο άνδρα. «Είμαι ο σύζυγος της κατηγορούμενης» του απάντησε. Ο πρόεδρος χαμογέλασε κι έδειξε στον σύζυγο που αγωνιούσε για την τύχη της συζύγου του, μια πιο σωστή θέση να καθίσει. Στο ακροατήριο. Ο σύζυγος δεν κουνήθηκε. «Για συμπαράσταση κάθεται στο ειδώλιο» ακούστηκε στην αίθουσα. Όλοι χαμογέλασαν αποδεχόμενοι την πράξη, την ενέργεια.

Μετά από λίγα λεπτά ακούστηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Άπαντες αθώοι. Το ηλικιωμένο ζευγάρι αποχώρησε γρήγορα και ανακουφισμένο από την αίθουσα. Πέραν της αθώωσης είχε στείλει σαφές μήνυμα αγάπης προς κάθε κατεύθυνση, σε μια αίθουσα «γεμάτη» διαζύγια και οικογενειακούς καυγάδες.

Σε άλλη υπόθεση του Μονομελούς καταδικάστηκε οδηγός αυτοκινήτου που προ λίγων ετών εξετράπη της πορείας του ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του σε περιοχή του Δήμου Παγγαίου. Μετά το τροχαίο (υλικών ζημιών) υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και βρέθηκε να οδηγεί μεθυσμένος. «Τι ήπιατε;» τον ρώτησε ο πρόεδρος εντυπωσιασμένος από την περιεκτικότητα του αλκοόλ στο αίμα του κατηγορούμενου. Αυτός συνεσταλμένος κι αμίλητος δεν είπε σχεδόν τίποτα. Κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικό σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών. Η απόφαση συμπληρώθηκε με 3ετή αναστολή. Του αφαιρέθηκε η άδεια κυκλοφορίας και η πινακίδα του αυτοκινήτου για 2 μήνες. Άσκησε έφεση.

Αθώος για εικονικό τιμολόγιο του προμηθευτή

Από τις πρώτες υποθέσεις του Μονομελούς αυτή με θέμα λήψη μερικώς εικονικού τιμολογίου. Κατηγορούμενος επαγγελματίας της πόλης που στο μεταξύ έχει συνταξιοδοτηθεί. Παρήγγειλε σε προμηθευτή του εμπόρευμα, το εμπόρευμα του παραδόθηκε αλλά ο προμηθευτής δεν είχε νόμιμα παραστατικά. Βρέθηκε κατηγορούμενος και ο επαγγελματίας της πόλης, χωρίς να ξέρει το παραμικρό. Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει από πού και πως αγοράζει ο προμηθευτής του. Το δικαστήριο αργά το μεσημέρι αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του και τον αθώωσε. Συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο συμπολίτης δικηγόρος Μωυσής Γιοκταρίδης.

*Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα ταλαιπωρήθηκαν όλοι όσοι χθες είχαν σχέση με τις δίκες στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Λόγω φάρσας για βόμβα το δικαστήριο διέκοψε στις 12 το μεσημέρι, το κτίριο άδειασε κι όλοι επανήλθαν στις 3!

Διαβάστε επίσης