• 2 Μαΐου 2024,

Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Φέτος που η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) θα εορτασθεί με την υγειονομική κρίση, λόγω του COVID-19, να κυριαρχεί παγκοσμίως μαζί με τις κλιμακούμενες ανησυχητικές επιπτώσεις της στη ζωή όλων μας και ειδικά των γυναικών- από την ώθηση στην ένδεια, την απώλεια της εργασία τους καθώς η άτυπη οικονομία συρρικνώνεται, σε μια έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας και την απλήρωτη οικιακή φροντίδα- η ανάγκη για δράση είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Ενωμένες για την επίτευξη της ισότητας των φύλων, οι Σοροπτιμίστριες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, εργάζονται για την ανύψωση της θέσης της Γυναίκας εντός της κοινωνίας αλλά και του εργασιακού χώρου, παρέχοντας στα κορίτσια και τις γυναίκες κάθε ηλικίας τέτοιες ικανότητες ώστε να αξιοποιήσουν όλο το δυναμικό τους.

Οι Σοροπτιμίστριες αναγνωρίζουν ότι οι κοινωνικές προσδοκίες, η εκπαίδευση και οι συμπεριφορές των άλλων επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες και τα κορίτσια μπορούν να ηγηθούν, να παίρνουν αποφάσεις και να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή.

Η εκστρατεία των UN Women για την Ισότητα των Φύλων τονίζει τις προκλήσεις τις οποίες ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια στην ανάληψη ρόλων στην ηγεσία και στη λήψη αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα της ζωής, αρχίζοντας από την οικογένεια μέχρι την κοινότητα, τις εθνικές και διεθνείς θέσεις.

Κτίζοντας επάνω στη Διακήρυξη του Πεκίνου η καμπάνια για την Ισότητα των Φύλων στοχεύει στην «ισότητα στην πολιτική ηγεσία, στις συλλογικές αίθουσες Διοικητικών Συμβουλίων και στους εργασιακούς χώρους.

Οι γυναίκες έχουν ίσο λόγο στις αποφάσεις οι οποίες αφορούν στη ζωή τους, στο σώμα τους, στις πολιτικές τους και στο περιβάλλον τους είτε σε χωριά είτε σε πόλεις». Ο Διεθνής Σοροπτιμισμός ανεπιφύλακτα στηρίζει αυτούς τους σκοπούς διότι αυτό πρέπει να είναι το μέλλον σήμερα για όλες τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να γίνουν τα κορίτσια και οι νεαρές γυναίκες ενήλικες για να γίνουν περισσότερες γυναίκες ορατές. Κορίτσια και νεαρές γυναίκες όπως η Malala Yousafzai και η Greta Thunberg έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες είναι ικανές και θέλουν να είναι ορατές, να ακουσθούν και να μεταμορφώσουν τον κόσμο που κληρονόμησαν από τις προηγούμενες γενιές.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια όλων των ηλικιών αξίζουν μια θέση στο τραπέζι της δημόσιας ζωής, της ηγεσίας και των κέντρων λήψης αποφάσεων.

Οι γυναίκες ανήκουν εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα θα πρέπει όλα τα κράτη, ο ιδιωτικός τομέας, η κοινωνία, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλοι να συνεργασθούν. Οι άνδρες θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη συζήτηση.

Μόνον όταν οι γυναίκες και τα κορίτσια όλων των ηλικιών συμμετέχουν πλήρως και ίσα στη δημόσια ζωή, όταν κατέχουν ηγετικές θέσεις, όταν αναγνωρίζονται σαν βασικοί παίκτες στη λήψη αποφάσεων, τότε μόνον ο κόσμος όπου ζούμε θα είναι ένας κόσμος όπου όλοι θα έχουν ίσες ευκαιρίες, οι οικονομίες θα είναι περισσότερο βιώσιμες και οι κοινωνίες πιο περιεκτικές και ευημερούσες.

Οι γυναίκες κάνουν δυνατό/εφικτό έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ειρηνικό.

Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας


Η σημερινή είναι μία μέρα που όλες μας, θα θέλαμε να μην χρειάζεται να κάνουμε κάποια δήλωση.

Η χειραφέτηση της γυναίκας να ήταν κάτι δεδομένο, ο σεξισμός μία κακή ανάμνηση, η ενδοοικογενειακή βία ένα κομμάτι της ιστορίας που όλες μας θέλουμε να ξεχάσουμε.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι έτσι.

  • Μία στις τέσσερις γυναίκες έχει δεχτεί σωματική ή λεκτική βία από σύντροφο της
  • Μία στις δύο γυναίκες έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασία τους
  • Οι γυναίκες αμείβονται κατά 14% λιγότερο απ’ ό,τι οι άντρες για την ίδια εργασία
  • Για μία γυναίκα υπάρχουν δύο άντρες σε διευθυντικές θέσεις
  • Μόλις στις τελευταίες ευρωεκλογές το ποσοστό εκπροσώπησης από γυναίκες πολιτικούς ξεπέρασε το 40%.

Το κίνημα #Me_Too έφερε στην επιφάνεια ιστορίες γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, εκμετάλλευσης στο χώρο εργασίας τους, εξευτελισμού, ψυχικής βίας, βιασμού.

Ναι, τα τελευταία χρόνια κερδήθηκαν πολλά μέσα από αγώνες, μέσα από αυτή τη διαρκή πάλη για τη συλλογική πρόοδο έναντι των δυνάμεων της συλλογικής οπισθοδρόμησης και σε πολλά μέρη του πλανήτη έχουν κατακτηθεί δικαιώματα τουλάχιστον στο θεσμικό πλαίσιο.

Όμως ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε εμείς, οι γυναίκες είναι μακρύς και δύσκολος.

Είμαι μία από τις μόλις 65 γυναίκες βουλεύτριες του ελληνικού κοινοβουλίου! Είμαι, επίσης, μόλις η δεύτερη βουλεύτρια που εκλέχθηκε στο νομό Καβάλας.

Τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι ακόμα χειρότερα. Το 62,39% (664.196) των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ είναι γυναίκες. Επίσης, το 49% των γυναικών δήλωσαν ότι έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία τους.

Σ’ αυτή τη νέα, σκληρή πραγματικότητα, οι γυναίκες συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

  • Ίση συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων (50-50)
  • Εξάλειψη βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών. Όχι άλλες γυναικοκτονίες.
  • Δημόσιες πολιτικές και ισχυρό συμπεριληπτικό κράτος πρόνοιας για όλες τις γυναίκες χωρίς διακρίσεις.
  • Πλήρη εργασία και ίση αμοιβή, με ασφάλιση και ίσα εργασιακά δικαιώματα.
  • Δικαίωμα στην αντισύλληψη, την άμβλωση και τη γέννα.
  • Εξάλειψη του σεξισμού και των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.
  • Συμμετοχή των γυναικών στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στις εφαρμογές των προγραμμάτων της τεχνητής νοημοσύνης.

Καμία μόνη της!

Τάνια Ελευθεριάδου, βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Η 8 του Μάρτη έκαστου έτους, ημέρα της γυναίκας – έρχεται να μας θυμίσει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής.

Οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με στερεότυπα και προκαταλήψεις στην  οικογένεια, στην κοινωνική ζωή, στην εκπαίδευση, στην εργασία και στους θεσμούς. Εξάλλου για μας ως Εργατικό Κέντρο Ν. Καβάλας είναι νωπό το τραύμα της αντιμετώπισής μας από άνδρες – μέλη του Δ.Σ. του Ε.Υ.Κ. που γρονθοκόπησαν  την Γενική Γραμματέα για την δράση της.

Γιορτάζουμε σήμερα για την σιωπή που έσπασε και τα στόματα που άνοιξαν.

Θα εξακολουθήσουμε καθημερινά αυτόν τον αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Θα εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας και θα μοιράσουμε τους φόβους μας ώστε να σπάσει καθεαυτό το στερεότυπο που συνδέει επί χρόνια τις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές σε χώρους εργασίας και όχι μόνο.

Από το Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας


Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες σήμερα, τιμή και σεβασμός σε όλες τις γυναίκες κάθε μέρα

«Οι γυναίκες πρέπει να ξέρουν τη θέση τους. Η θέση της γυναίκας είναι παντού!» διαμηνύει σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες σήμερα. Τιμή και σεβασμός σε όλες τις γυναίκες κάθε μέρα.

Η συγκυρία της πανδημίας του SARS-CoV-2 ανέδειξε το σπουδαίο ρόλο όλων των γυναικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του αόρατου εχθρού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Γυναίκες ιατροί, νοσηλεύτριες, καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, διοικητικοί υπάλληλοι και τόσες άλλες ακόμη, εδώ και ένα έτος καθημερινά, ακούραστα και αδιάλειπτα δίνουν τη δική τους προσωπική και συλλογική μάχη στον αγώνα κατά της πανδημίας, αψηφώντας τον κίνδυνο, προστατεύοντας το υπέρτατο αγαθό, τη δημόσια υγεία.

Χρόνια πολλά στη γυναίκα μάνα, γιαγιά, στήριγμα της οικογένειας, στη γυναίκα εργαζόμενη, στη γυναίκα ομφαλό του κόσμου.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες! Με την ευχή να έρθει γρήγορα η ημέρα που δεν θα αμφισβητείται η αξία της της γυναίκας σε καμία γωνιά της γης.

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΑΝΤΩΝΙΟΥ         ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ   ΑΛΕΞΙΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ


Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα»διοργανώνει και φέτος επετειακή εκδήλωση η οποία θα προβληθεί διαδικτυακά την Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 18:30.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η  Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και  Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ Πηνελόπη Καμπάκη– Βουγιουκλήμε θέμα: «Όψεις γυναικείας δραστηριότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Μετανάστευση, Καπνός, Αγροτοσυνεταιρισμοί, Εκπαίδευση – Θέσεις ευθύνης».

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις γυναικών της Περιφέρειας ΑΜΘ οι οποίες θα τιμηθούν για την εν γένει δράση τους.

Φέτος εκτός από την Κεντρική ομιλήτρια Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή, θα τιμηθούν και οι κάτωθι γυναίκες της Περιφέρειας μας:

  • Μαρία Πανοπούλου, Ιατρός, καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,
  • ΜουμπετζέλΕμίν, Ιατρός γυναικολόγος – μαιευτήρας – Κομοτηνή.
  • Χρυσάνθη Χρυσοχοϊδη, Μαθήτρια Β΄ Τάξης Γενικού Λυκείου Κομοτηνής.
  • Εριφύλη Παπαδοπούλου, Νοσηλεύτρια Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης.
  • Βασιλική Ξανθοπούλου, Νηπιαγωγός – Ποταμιά Θάσου.
  • Ευαγγέλογλου Δέσποινα, Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος– Δράμα.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ισότητας των Φύλων της ΠΑΜΘ Κωνσταντίνος Κουρτίδης.

Την ευθύνη της εκδήλωσης έχει η Εκτελεστική Γραμματέας  Ζωή Κοσμίδου.

Η προβολή της εκδήλωσης θα γίνει από το επίσημο κανάλι της Περιφέρειας στο Youtube https://www.youtube.com/channel/UC2rQzkuyYTC0t8BB873-WRw/videos
καθώς και από την ιστοσελίδα της Ακαδημίας δια βίου μάθησης της Περιφέρειας http://www.acadimia.eu/index.php/el/

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


«Η ΠΕ Καβάλας τιμά διαχρονικά τη Γυναίκα»

Η Ημέρα της γυναίκας φέτος αναδεικνύει περισσότερο παρά ποτέ την αδήριτη ανάγκη στήριξης του μισού και πλέον ανθρώπινου δυναμικού έναντι στην έλλειψη σεβασμού, πραγματικής ισότητας και αδικίας που υφίσταται ακόμη και σήμερα στον 21ο αιώνα.

Μια ακόμη φορά οι γυναίκες καλούνται να βάλουν πλάτη στα δύσκολα, αλλά και να βγουν μπροστά καταγγέλλοντας, διεκδικώντας τα απολύτως αυτονόητα για μια κοινωνία ευημερίας.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Πολλές έχουν επίσης πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Το Κοινοβούλιο έχει ζητήσει την καταπολέμηση αυτών των ανισοτήτων

Χρέος της συντεταγμένης κοινωνίας είναι  να βοηθηθεί η σύγχρονη γυναίκα στην εκπλήρωση του μητρικού της ρόλου, να ενισχυθεί στην εκπαίδευσή της, να προστατευθεί στους χώρους εργασίας της, να της δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποιήσεως του ελεύθερου χρόνου της, και να προστατευθούν απολύτως οι άπορες, οι άνεργες, οι άστεγες, οι κοινωνικά αποκλεισμένες, οι βιασμένες και κακοποιημένες γυναίκες, οι άγαμες μητέρες, οι εγκαταλελειμμένες.


Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας για την Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μάρτη είναι ημέρα μνήμης των διαχρονικών αγώνων των γυναικών σε όλο των κόσμο.

Ταυτόχρονα, είναι ημέρα αφύπνισης και αγώνα όλων των γυναικών,  για την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων στη δημόσια ζωή, την ενδυνάμωσή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, στις πολλαπλές ιδιότητες και τους ετερόκλητους ρόλους που επωμίζονται, τόσο στη δημόσια όσο και την ιδιωτική σφαίρα, την αντιμετώπιση και εξάλειψη κάθε μορφής βίας και σεξισμού, για να διαμορφωθεί ένα ισότιμο μέλλον, με ουσιαστική ισότητα των φύλων και πλήρη χειραφέτηση των γυναικών και των κοριτσιών.

Σήμερα, οι γυναίκες βρίσκονται πάλι στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Χιλιάδες νοσηλεύτριες, νοσοκόμες,  γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, οικιακοί βοηθοί, ταμίες (μεταξύ άλλων εργαζομένων σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες  στις οποίες το 70% των εργαζομένων είναι γυναίκες) φροντίζουν για να σταθεί η κοινωνία όρθια, με κίνδυνο της ζωής τους που όμως, υποτιμώνται και δεν αμείβονται.

Οι γυναίκες σε περίοδο covid-19, εξακολουθούν να είναι πρώτες στην ανεργία, εργάζονται στις πιο επισφαλείς θέσεις εργασίας, υποφέρουν ακόμη περισσότερο από τη μερική ανεργία, τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους, την αναγκαστική τηλεργασία χωρίς κανόνες, συμβάσεις  και έλεγχο.

Οι νέες μορφές εργασίας που επιβάλλονται, εμποδίζουν τον διαχωρισμό  μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής και έχουν προκαλέσει έκρηξη νέων μορφών ψυχολογικής και σεξουαλικής παρενόχλησης,  τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός σύνδεσης.

Εντείνουν επίσης το ψηφιακό χάσμα και την ανισότητα πρόσβασης στον χώρο εργασίας εντός του σπιτιού. Σταθερά οι γυναίκες και τα κορίτσια, παραμένουν τα πρώτα θύματα κάθε μορφής βίας, φαινόμενα που εντάθηκαν μέσα στην πανδημία.

Η δεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ. επέφερε μια σημαντική οπισθοδρόμηση στην αρχή της Ισότητας των φύλων και ανέκοψε μια σημαντική  προσπάθεια της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, που επικαιροποίησε ότι θετικό είχε ήδη κατακτηθεί, εφάρμοσε νέες πολιτικές και άνοιξε το δρόμο σε νέα πεδία για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

Η σημερινή κυβέρνηση δέσμια των ακροδεξιών και  πατριαρχικών της αντιλήψεων, ταυτίζει το ρόλο των γυναικών με την οικογένεια και τη μητρότητα, χρεώνει το δημογραφικό πρόβλημα αποκλειστικά στις γυναίκες, δημιουργεί θέση υφυπουργού δημογραφικής πολιτικής και οικογενειακής πολιτικής αντί Ισότητας των Φύλων, συνεχίζει να υποβαθμίζει τον αρμόδιο φορέα με τη νέα μετονομασία του  σε Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, σε βάρος οριζόντιων πολιτικών, όπως αυτές προβλέπονται από τις διεθνής και ευρωπαϊκές συνθήκες και συμβάσεις για την έμφυλη ισότητα.

Οι γυναίκες ενωμένες συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε η επόμενη ημέρα της πανδημίας να είναι κοινή για όλες και όλους και χωρίς αποκλεισμούς.
Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία απελευθερωμένη από το ζυγό της πατριαρχικής και καπιταλιστικής κυριαρχίας με μοναδικό στόχο την ισότητα και την ανθρώπινη χειραφέτηση.

Στηρίζουμε το ελληνικό κίνημα #Metoo, τις γυναίκες και τους άντρες που τόλμησαν, έσπασαν τη σιωπή τους και  πλέον έσπρωξαν το φόβο στην απέναντι όχθη.

Βάζουμε φρένο στην οπισθοχώρηση της Ισότητας και των γυναικείων δικαιωμάτων και διεκδικούμε:

  • Επανασύσταση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με στόχο την οριζόντια ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές όλων των υπουργείων και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών.
  • Αντιμετώπιση και εξάλειψη της έμφυλης βίας. Αναβάθμιση και αύξηση του εθνικού δικτύου δομών.
  • Προώθηση των αναγκαίων αλλαγών στον Ν.3500/2005 για την ενδοοικογενειακή βία – υπό το φως της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την ποινική διαμεσολάβηση.
  • Πλήρη εργασία και ίση αμοιβή, με ασφάλιση και ίσα εργασιακά δικαιώματα. Ίση κατανομή της μη αμειβόμενης φροντίδας και οικιακής εργασίας.
  • Ισχυρό κράτος πρόνοιας για όλες τις γυναίκες χωρίς διακρίσεις. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα και περίθαλψη.
  • Ένταξη της σεξουαλικής αγωγής με υποχρεωτικότητα στη μαθησιακή ύλη όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Εξάλειψη του σεξισμού και των διακρίσεων με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Καλούμε όλες τις γυναίκες να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους.


Σύλλογος ΠΝΟΗ: Είμαστε εδώ για εσάς και είμαστε πάντα δίπλα σας!

Παγκόσμια μέρα της γυναίκας σήμερα 8 ΜΑΡΤΙΟΥ και σκεφτόμαστε σε ποιο σημείο της πολύπλευρης γυναικείας προσωπικότητας να εστιάσουμε!

Στεκόμαστε στη γενναιότητα των απλών γυναικών που βρίσκουν το θάρρος και το κουράγιο να μαζέψουν τα κομμάτια της κατακερματισμένης ψυχής τους, να κοινοποιήσουν τις δυσκολίες που βιώνουν στην καθημερινότητα τους και να ζητήσουν χέρι βοήθειας και υποστήριξης.

Ας προσπαθήσουμε να μπούμε στον ψυχισμό τους, στην θέση τους όσες και όσοι από μας έχουν μια “τακτοποιημένη” ζωή και θα νοιώσουμε τη συντριβή τους.

Από την εμπλοκή μας πολλά χρόνια στο σύλλογο Πνοή για το παιδί και την οικογένεια αυτή η στιγμή πάντα μας καθηλώνει και δεν μπορούμε παρά να θαυμάζουμε αυτές τις γυναίκες που καταφέρνουν να ξεπεράσουν την όποια ντροπή και συστολή τους  και να  ζητήσουν  την στήριξη μας για να αντιμετωπίσουν τις ατυχίες της ζωής τους αναζητώντας ένα  καλύτερο “αύριο”.

Αυτές τις γυναίκες σήμερα 8 ΜΑΡΤΙΟΥ τιμούμε στον σύλλογο για τη δύναμη και το θάρρος τους, τις γυναίκες της διπλανής πόρτας, φροντίζοντας με το μέγιστο των δυνάμεων μας να σταθούμε  δίπλα τους βοηθοί και άξιοι συμπαραστάτες !

Είμαστε εδώ για εσάς!!!! και είμαστε πάντα δίπλα σας!!!

 Το Διοικητικό Συμβούλιο


Η Ογδόη Μαρτίου είναι η ημερομηνία, η οποία είναι αφιερωμένη στους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών.

Δικαιώματα που στον χώρο του αθλητισμού κατακτήθηκαν με συνεχή προσπάθεια, σπάζοντας αντιλήψεις και στερεότυπα τα οποία θεωρούσαν τις γυναίκες κατάλληλες για τις φροντίδες του σπιτιού και της ζωής αλλά ακατάλληλες για τα σπορ.

Στην σημερινή εποχή, η προσπάθεια για την ισότητα των δύο φύλων συνεχίζεται.

Στους “Πάνθηρες” είμαστε υπερήφανοι που υπηρετούμε το μπάσκετ γυναικών. Ένα σπορ που καλλιεργεί σώμα και νου, πνεύμα και χαρακτήρα, μαθαίνει στα κορίτσια και στις γυναίκες να μάχονται με όλο το θάρρος και τις δυνάμεις τους μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Το μπάσκετ γυναικών για το γυναικείο φύλο    “κάνει την διαφορά”, είναι κορυφαίο άθλημα της σύγχρονης ανταγωνιστικής εποχής μας. Η ημέρα της γυναίκας ταιριάζει στο μπάσκετ γυναικών!

Η διοίκηση των “Πανθήρων”

Διαβάστε επίσης