• 28 Απριλίου 2024,

Μητσοτάκης- Δένδιας ευχαρίστησαν τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

 Μητσοτάκης- Δένδιας ευχαρίστησαν τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το πρωί της Τετάρτης (20/3) και μίλησε στην τελετή παραλαβής των τριών νέων ελικοπτέρων Romeo MH-60R Seahawk του Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Κοτρωνίου.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια. Καθώς το θέμα το χειρίστηκε ο προηγούμενος Υπουργός κ.Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεν έλειψαν οι αναφορές στο πρόσωπο του. Και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από το Νίκο Δένδια. Όλα αυτά παρουσία και του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τα MH-60 Romeo είναι καρποί, αγαπητέ κ. Πρέσβη, του Διακρατικού Προγράμματος το οποίο συνυπογράψαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και εγώ τον προηγούμενο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για τη σπουδαία δουλειά την οποία έκανε για τη δρομολόγηση αυτού του προγράμματος».

Ο κ. Δένδιας είπε ανάμεσα στα άλλα: «Όπως ήδη ελέχθη. αυτά τα ελικόπτερα θα προσδώσουν νέες επιχειρησιακές δυνατότητες στο Ναυτικό μας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω, καταρχήν, τον συνάδελφο και αγαπητό μου φίλο Νίκο Παναγιωτόπουλο, γιατί ως Υπουργός Άμυνας έφερε σε πέρας μαζί με τους συνεργάτες του στο Υπουργείο, υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, τις συμφωνίες για την απόκτηση αυτών των ελικοπτέρων.

Αντιμετωπίζουμε πληθώρα προκλήσεων στο γεωπολιτικό μας περιβάλλον. Και κατά συνέπεια η διατήρηση και η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα».

Διαβάστε επίσης