• 26 Απριλίου 2024,

Μόνιμος κάτοικος Καβάλας

 Μόνιμος κάτοικος Καβάλας

Με τον βοριά σε αναζητώ – λέει το τραγούδι – με το νοτιά σε χάνω – συνεχίζει.
Εμείς εδώ στην Καβάλα είμαστε το τελευταίο διάστημα μόνιμα στα χαμένα γιατί μας έχει σαπίσει ο Νοτιάς.

Από Νοτιά σε Νοτιά και μετά …. πάλι Νοτιάς !

Μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη – Πέμπτη οι νοτιάδες θα βαράνε κανονικά κάνοντας την ατμόσφαιρα πολύ βαριά και τα κεφάλια μας κουδούνια.

Δεν έχετε καταλάβει ότι υπό συνθήκες Νοτιά είμαστε στα χαμένα (δικέφαλε μόνο για σένα).

Έχουμε ένα περίεργο μούδιασμα και νιώθουμε μόνιμα ότι μόλις σηκωθήκαμε από το κρεβάτι.

Ο Νοτιάς μπορεί να φέρνει καλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά μας υπνωτίζει κιόλας.

Δεν μπορεί να καθαρίσει το μυαλό , είμαστε μόνιμα μέσα σε μία θολούρα και κατ’ επέκταση δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε.

Αφήστε που ο νοτιάς φέρνει και ένα σωρό ιώσεις.

Αν δεν έρθει ο Βοριάς να τα σκουπίσει όλα έτσι θα είμαστε στα χαμένα.

 

Μέχρι τέλος του μήνα όλες οι πόλεις της χώρας θα έχουν φορέσει τα γιορτινά τους.

Ο εορταστικός διάκοσμος των Χριστουγέννων στήνεται και όλοι ανυπομονούν πότε θα ανάψει και θα δώσει στις πόλεις αυτό τον εορταστικό τόνο.

Στον κεντρικό δρόμο του Παληού από την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα στύλο ανάβει μία χριστουγεννιάτικη καμπανούλα θυμίζοντας μας ότι πάμε για Χριστούγεννα.

 

Μεί­ω­ση του ο­ρί­ου των συ­ναλ­λα­γών με με­τρη­τά στα 300 ευ­ρώ α­πό 500 ευ­ρώ προ­βλέ­πει το νο­μο­σχέ­διο «Φο­ρο­λο­γι­κή με­ταρ­ρύθ­μι­ση με α­να­πτυ­ξια­κή διά­στα­ση για την Ελ­λά­δα του αύ­ριο» που δό­θη­κε χθες σε δη­μό­σια δια­βού­λευ­ση α­πό το υ­πουρ­γεί­ο Οι­κο­νο­μι­κών.

Με αλ­λα­γές της τε­λευ­ταί­ας στιγ­μής, ει­δι­κά στη διά­τα­ξη που α­φο­ρά τις η­λε­κτρο­νι­κές συ­ναλ­λα­γές, το νο­μο­σχέ­διο που τέ­θη­κε αρ­γά χθες το βρά­δυ για δη­μό­σια δια­βού­λευ­ση, η ο­ποί­α θα διαρ­κέ­σει έ­ως τις 14 Νο­εμ­βρί­ου, προ­βλέ­πει με­τα­ξύ άλ­λων:

– Μεί­ω­ση του ο­ρί­ου στα 300 ευ­ρώ α­πό 500 ευ­ρώ για τις συ­ναλ­λα­γές με με­τρη­τά. Οι α­γο­ρές ά­νω των 300 ευ­ρώ πρέ­πει να πραγ­μα­το­ποιού­νται α­πο­κλει­στι­κά με η­λε­κτρο­νι­κές συ­ναλ­λα­γές.

– Μι­σθω­τοί, συ­ντα­ξιού­χοι, ε­λεύ­θε­ροι ε­παγ­γελ­μα­τί­ες και ει­σο­δη­μα­τί­ες θα πρέ­πει να πραγ­μα­το­ποιούν δα­πά­νες ί­σες με το 30% του πραγ­μα­τι­κού τους ει­σο­δή­μα­τος με η­λε­κτρο­νι­κά μέ­σα, με ποι­νή 22% ε­πί της δια­φο­ράς. Για τον υ­πο­λο­γι­σμό του 30% λαμ­βά­νε­ται υ­πό­ψη το πραγ­μα­τι­κό ει­σό­δη­μα του φο­ρο­λο­γου­μέ­νου, αλ­λά δεν πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται το πο­σό της ει­σφο­ράς αλ­λη­λεγ­γύ­ης.

Καταλαβαίνετε ότι το σχέδιο είναι το πλαστικό χρήμα να κυριαρχήσει στις συναλλαγές μας προκειμένου να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή που στην Ελλάδα είναι μία πληγή που δεν μπορεί να κλείσει με τίποτα.

 

Το προηγούμενο διάστημα σε πολλά καταστήματα εστίασης και καφέ στην Καβάλα και στην ευρύτερη περιοχή έγιναν έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που είχε χαρακτήρα  συστάσεων αφού από την επόμενη φορά , όπου θα υπάρχουν παραβάτες θα κόβονται πρόστιμα.

Μάλιστα τα κλιμάκια που βήκαν για τους ελέγχους τονίζανε ότι δεν θα υπάρχει περίοδο προσαρμογής αφού αυτός ο ταλαίπωρος νόμος ισχύει αλλα δεν εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια.

Θα πρέπει να έχουν υπόψη τους όλοι οι επαγγελματίες ότι το κάπνισμα επιτρέπεται σε χώρους όπου υπάρχει διαμπερές άνοιγμα.

Το αναφέρουμε αυτό γιατί σε χώρους  εξωτερικούς που είναι κλεισμένοι με τέντες και έχουν μέσα σόμπες μανιτάρια επίσης δεν επιτρέπεται το κάπνισμα αφού ο χώρος θεωρείται κλειστός.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Ο καιρός παραμένει ασταθής αλλά με πολύ καλές θερμοκρασίες.

Οι θερμοκρασίες είναι ανοιξιάτικες και θα συνεχίσουν να είναι και την ερχόμενη εβδομάδα.

Την δουλειά την κάνουν οι νοτιάδες οι οποίοι έχουν έρωτα με την Καβάλα.

Και το καλοκαίρι και τον χειμώνα οι νοτιάδες ερωτεύονται την πόλη μας.

Αν βγάλουμε και τον Νοέμβρη με 20άρια στις θερμοκρασίες τον “πηδήξαμε” και αυτόν τον χειμώνα.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης