Μόνο εμβολιασμένο προσωπικό στα ιδρύματα της Καβάλας

 Μόνο εμβολιασμένο προσωπικό στα ιδρύματα της Καβάλας

Μέχρι αύριο Σάββατο 14 Αυγούστου πρέπει να εμβολιαστεί το σύνολο του προσωπικού των μονάδων (και ιδρυμάτων) φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για τον γνωστό νόμο υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ο οποίος ισχύει στο δημόσιο αλλά ξεκινά να εφαρμόζεται από τα ιδρύματα που φιλοξενούν και εξυπηρετούν ηλικιωμένα άτομα.

Τα ιδρύματα του Ν. Καβάλας έχουν τα «θεματάκια» τους καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν εμβολιάστηκαν και δεν δέχονται να εμβολιαστούν. Αν δεν εμβολιαστούν μέχρι αύριο τότε θα βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών. Τα τοπικά ιδρύματα αποφεύγουν να αναφερθούν αναλυτικά για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό τους. Πάντως όλα προσπαθούν να εμβολιάσουν και το σύνολο των εργαζομένων τους και αυτούς που φιλοξενούν.

Το δεύτερο είναι πιο εύκολο, το πρώτο όχι.

Σε ένα από τα ιδρύματα φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Καβάλα ασκήθηκαν πιέσεις στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους να εμβολιαστούν. Κάποιοι πείσθηκαν, άλλοι όχι. Σε ένα άλλο ίδρυμα φέρεται εμβολιασμένο το σύνολο του προσωπικού (εδώ και καιρό), αντίθετα γίνονται ενέργειες για να εμβολιαστούν κι οι τελευταίοι φιλοξενούμενοι.

Σύμφωνα με το νόμο από τις 16 Αυγούστου και μετά όλοι όσοι βρίσκονται και εργάζονται σε αυτά τα ιδρύματα θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Εκεί όπου θα υπάρξει εργαζόμενος ανεμβολίαστος, θα βγει σε άδεια άνευ αποδοχών.

Ίδιο θέμα υπάρχει και στο ΕΚΑΒ Καβάλας όπου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι φέρονται να είναι περισσότεροι από 10. Για αυτούς υπάρχει περισσότερος χρόνος μιας και η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα. Για το ΕΚΑΒ Καβάλας λέγεται ότι οι ανεμβολίαστοι προς το παρόν επιμένουν να μην εμβολιάζονται.

Διαβάστε επίσης