Μόνο φήμες για τη νέα σύσκεψη των Αθηνών

 Μόνο φήμες για τη νέα σύσκεψη των Αθηνών

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα, παρουσία του κ. Χαρίτση, μία ακόμη σύσκεψη για τα θέματα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Εκτός από τον κ. Χαρίτση στη σύσκεψη, έλαβε μέρος κι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι του σωματείου, όπως επίσης κι οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Δεν έγιναν ανακοινώσεις. Οι δηλώσεις που επακολούθησαν ήταν πολύ προσεκτικές. Υπάρχουν πολλές φήμες για το τι συζητήθηκε στη σύσκεψη της Τετάρτης, όπου σε γενικές γραμμές περιγράφεται μία γενική αντεπίθεση της κυβέρνησης, στα ανοιχτά ζητήματα των εταιριών, που δραστηριοποιούνται στο εργοστάσιο, συνδεόμενα άμεσα ή έμμεσα με τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων.

Πολλοί μιλούν για άμεσες κυβερνητικές δράσεις, που ωστόσο αποφεύγουν να περιγράψουν.

Εν τω μεταξύ χθες στη διαμαρτυρία που έκαναν οι συνταξιούχοι έξω από το ΙΚΑ, ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων ο πρόεδρος των συνταξιούχων του εργοστασίου Παναγιώτης Παναγιωτίδης. Ο κ. Παναγιωτίδης δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα για τη συνάντηση της Τετάρτης στην Αθήνα. Φαίνεται να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κοροϊδεύει τους απολυμένους. «Τους κρατά ομήρους – όπως λέει χαρακτηριστικά – μέχρι την περίοδο των εκλογών». Η δήλωση του κ. Παναγιωτίδη είναι η ακόλουθη: «Εγώ αυτό που ξέρω γι΄ αυτή την κυβέρνηση, είναι ότι τους κρατά ομήρους. Εδώ και δέκα μήνες, πόσο πάει αυτή η ιστορία, με υποσχέσεις… υποσχέσεις … υποσχέσεις. Κάνουνε διαπιστώσεις, αλλά ποτέ – δυστυχώς – δεν αναλαμβάνουν μια πρωτοβουλία. Δεν μπορεί ένας υφυπουργός να λέει αυτό… ένας υπουργός να λέει αυτό… ναι ξέρετε είναι αυτό… αλλά στην ουσία να μη γίνεται τίποτα. Πιστεύω ότι είναι μία κοροϊδία και τίποτα άλλο. Τους κρατάνε σε ομηρία μέχρι τις εκλογές. Δεν βλέπω καμιά βελτίωση πάνω στον τομέα αυτό και δυστυχώς τα παιδιά άνεργα, με μεγάλες ανάγκες… και δεν βλέπω κάποια θετική εξέλιξη στο πρόβλημά τους».

Διαβάστε επίσης