• 26 Απριλίου 2024,

Ζητούν από τη Δήμαρχο να οργανώσει νέα σύσκεψη

 Ζητούν από τη Δήμαρχο να οργανώσει νέα σύσκεψη

Περισσότεροι από 50 συνταξιούχους του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί έξω από το κτήριο του ΙΚΑ, από την πλευρά της οδού Φιλικής Εταιρίας. Διαμαρτυρήθηκαν εντόνως γιατί η υγεία ενώ έπρεπε να προσφέρεται δωρεάν, στα μνημονιακά χρόνια, είναι αγαθό για το οποίο οι ασφαλισμένοι κι οι συνταξιούχοι πληρώνουν.

Η χθεσινή τους διαμαρτυρία που είχε επιτυχία, προετοιμάστηκε μέσα από συσκέψεις και συναντήσεις που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Όπως είπαν στην εφημερίδα μας ο Π. Ταχματζίδης και ο Στ. Μαούνατζης, η κινητοποίηση των συνταξιουχικών σωματείων θα συνεχισθεί. Ήδη έχουν απευθύνει επιστολή στη Δήμαρχο από την οποία ζητούν να πάρει πρωτοβουλία προκειμένου να συγκαλέσει σύσκεψη, όπου θα συγκαλέσει και τα κόμματα.

«Ο κόσμος περνά και μας λέει ότι παντού πληρώνει. Όλοι πλέον πρέπει ν΄ αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν αρκεί να μας λένε ότι έχουμε δίκιο», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Ταχμαστζίδης.

Στην είσοδο του ΙΚΑ από την πλευρά της οδού Φιλικής εταιρίας, οι συνταξιούχοι έβαλαν πανό, μοίρασαν σχετικά ενημερωτικά έντυπα, ενώ για λίγη ώρα έκλεισε το τμήμα της οδού Φιλικής εταιρίας λόγω συνωστισμού. Οι συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία φάνηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πρωτοβουλία τους, καθώς πέραν όλων των άλλων διαπιστώνουν κενά νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο, στα κέντρα υγείας, στο ΠΕΔΥ Καβάλας αλλά και στο νέο φορέα ΕΦΚΑ.

 

 

Διαβάστε επίσης