• 29 Μαρτίου 2024,

Καθυστέρηση επιδομάτων λόγω ελέγχου δικαιούχων

 Καθυστέρηση επιδομάτων λόγω ελέγχου δικαιούχων

Ο νομαρχιακός σύλλογος ΑΜΕΑ μαζί με το σύλλογο των νεφροπαθών, επισκέφθηκαν χθες το πρωί, τον Διευθυντή υγείας Χρήστο Παπαδόπουλο. Μία ακόμη φορά του παραπονέθηκαν γιατί καθυστέρησε η καταβολή των διατροφικών επιδομάτων, κυρίως σε νεφροπαθείς κι άλλους μεταμοσχευμένους, κατοίκους του Νομού Καβάλας. Το επίδομα δικαιούνται στο νομό μας, 230 άνδρες και γυναίκες. Υπολογίζεται στο ποσό των 362 ευρώ το μήνα, αλλά πληρώνεται κάθε δύο μήνες. Το επίδομα αυτό χορηγείται μέσω της Διεύθυνσης Υγείας και ονομάζεται διατροφικό επίδομα. Εξαιτίας ελέγχου σε όλους τους δικαιούχους, η καταβολή του είπε ο κ. Χρ. Παπαδόπουλος, καθυστέρηση για μία εβδομάδα. Υποσχέθηκε η πληρωμή του επιδόματος να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, την τελευταία δηλαδή εβδομάδα του Μαρτίου.

Όπως είπε και στους δημοσιογράφους και στους ενδιαφερόμενους, έπρεπε να γίνει ο συγκεκριμένος έλεγχος στους δικαιούχους, που πλέον θα επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος παραδέχθηκε, ότι όσοι ανταποκρίθηκαν στην υπηρεσία προσκομίζοντας αμέσως τα σχετικά δικαιολογητικά, θα μπορούσαν να είχαν πληρωθεί σε σωστό χρόνο το επίδομα, το οποίο ήταν εφικτό να καθυστερήσει σε όλους άργησαν ν΄ ανταποκριθούν στην πρόσκληση της υπηρεσίας.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο κ. Παπαδόπουλος μέχρι τώρα οι δικαιούχοι του επιδόματος ελέγχονταν, αλλά οι έλεγχοι που ξεκίνησαν τους δύο προηγούμενους μήνες, είναι πιο ενδεδειγμένοι, πιο αναλυτικοί.

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους των δύο συλλόγων ο κ. Παπαδόπουλος είπε, ότι υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις δικαιούχων του επιδόματος, που δεν ανταποκρίθηκαν, δηλαδή δεν προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Άφησε δε, να εννοηθεί ότι αυτοί δεν πρόκειται να εισπράξουν το επίδομα, εάν δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση της υπηρεσίας.

Ο επόμενος έλεγχος ανακοινώθηκε ότι θα γίνει τον Ιούλιο. Υποσχέθηκε η υπηρεσία ότι αυτή τη φορά θα γίνει πιο γρήγορα, για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος.

Ο Μάκης Κρεμύδας πρόεδρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο νομό μας, ζήτησε οι έλεγχοι να γίνονται χωρίς να επηρεάζεται η ουσία, δηλαδή να καταβάλλεται σωστά, όταν πρέπει, το συγκεκριμένο επίδομα, που εξήγησε, ότι είναι απαραίτητο για τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης