• 19 Απριλίου 2024,

Γιώργος Παπαφιλίππου: Κυβερνητικά πεπραγμένα και τοπικά ζητήματα

 Γιώργος Παπαφιλίππου: Κυβερνητικά πεπραγμένα και τοπικά ζητήματα

Για το τέρας της γνωστής ελληνικής γραφειοκρατίας που απαιτεί καθημερινές μάχες μας μίλησε από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου. Αυτές οι μάχες άλλοτε είναι νικηφόρες κι άλλοτε πηγαίνουν χαμένες άνευ αποτελέσματος. Ο κ. Παπαφιλίππου είναι ήδη βουλευτής επί 1,5 χρόνο, έτσι τον ρωτήσαμε κατά πόσο ικανοποιημένος είναι από τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης και μας απάντησε:

«Θα μπορούσα να πω ότι είμαι αρκετά, ίσως ακόμη και πολύ ικανοποιημένος από το έργο που έως τώρα έχει παράξει η κυβέρνηση και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες σε ένα δυσμενέστατο οικονομικό κλίμα, με ένα κακό συσχετισμό δυνάμεων εντός της ΕΕ. Βάσει των πρωτοβουλιών της κυβέρνηση άρχισε το τελευταίο διάστημα να βελτιώνεται το κλίμα κι ευελπιστώ ότι ο συσχετισμός θα συνεχίσει να βελτιώνεται μελλοντικά, προκειμένου να εξασφαλισθούν ευνοϊκότερα αποτελέσματα για τη χώρα».

Καλούμενος να σχολιάσει το έργο που προσφέρουν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας στον τόπο τους, ο κ. Παπαφιλίππου επεσήμανε ότι: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα όσα συνέβησαν στην περιοχή μας. Από την πλευρά μας καταβάλλαμε τεράστιες προσπάθειες ώστε να προωθήσουμε τα τοπικά ζητήματα. Αυτές οι προσπάθειες άλλοτε λόγω προτεραιοτήτων ή άλλων προβλημάτων δεν εστέφθησαν από επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση πάντως αισιοδοξούμε ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχουν εξασφαλισθεί πολλά από αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε».

Ρωτήσαμε επίσης το Γιώργο Παπαφιλίππου εάν οι συνθήκες που αντιμετώπισε στη διάρκεια του 1,5 έτους ήταν οι αναμενόμενες ή αντιμετώπισε εντελώς διαφορετικά δεδομένα από εκείνα που προέβλεπε όταν εκλέχθηκε βουλευτής Καβάλας. Μας εξήγησε ότι: «Μετά τις εκλογές κι αφού αναλάβαμε για δεύτερη φορά τη διακυβέρνηση της χώρας είχαμε επίγνωση των τεράστιων δυσκολιών που θα αντιμετωπίζαμε. Δυστυχώς, στην πορεία αποδείχθηκε ότι οι δυσκολίες ήταν πολύ μεγαλύτερες από όσο αρχικά είχαμε εκτιμήσει».

Ο Γιώργος Παπαφιλίππου ρωτήθηκε και σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που ομολογουμένως δεν είναι και οι πλέον αίσιες για την κυβέρνηση. Όπως σημείωσε: «Δεν μ’ ανησυχούν τα αποτελέσματα διότι όλοι γνωρίζουν πως είναι αναξιόπιστα και ειδικά όσα προέρχονται από τις ελληνικές δημοσκοπικές εταιρείες. Πιστεύω ότι όταν θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και συμβούν όλα όσα αναμένουμε, τότε θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας και ανάπτυξη. Κάτι που θα έχει αντανάκλαση στον ελληνικό λαό. Έτσι, όταν στο τέλος της τετραετίας θα φτάσει η ώρα της κρίσης εκτιμώ πως ο ελληνικός λαός θα μας τιμήσει και πάλι με ψήφο εμπιστοσύνης».

Ο Γιώργος Παπαφιλίππου ρωτήθηκε και μια σειρά άλλων τοπικών θεμάτων και μας απάντησε ως εξής.

ΕΡ: Υπάρχουν νεότερες εξελίξεις στο θέμα της ΒΦΛ;

ΑΠ: Γίνονται όσα ακριβώς επιβάλλεται ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο χώρο της ΒΦΛ.

ΕΡ: Υπάρχουν νεότερες εξελίξεις για τη σωτηρία του ιδρύματος Αγία Μαρίνα;

ΑΠ: Καθυστερούν οι εξελίξεις εκ μέρους της Θεανώς Φωτίου διότι δε φαίνεται να υπάρχει διέξοδος στο τεράστιο πρόβλημα των οφειλών του ιδρύματος προς το ΙΚΑ. Δεν έχουμε παραιτηθεί ακόμη από τις προσπάθειες αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με την ισχύουσα νομοθεσία δε βρίσκεται λύση στο ακανθώδες ζήτημα. Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας μάλλον θα συζητήσουμε για πιθανή λύση.

ΕΡ: Γνωρίζεται κάτι νεότερο για το θέμα παραχώρησης της ακτής Καλαμίτσα;

ΑΠ: Το ζήτημα διευθέτησης του προστίμου δε φαίνεται να λύνεται. Αναμένουμε σχετική απόφαση από το ΣΥΠΟΘΑ και σε περίπτωση αρνητικής αποφάσεως μη αίρεσης του προστίμου τότε θα προωθηθεί η δικαστική λύση. Η ΕΤΑΔ έχει προσφύγει στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο, επομένως εάν δε βρεθεί λύση θα αναμένουμε δικαστική απόφαση. Εάν δε διευθετηθεί το πρόστιμο τότε η ακτή θα λειτουργήσει με ευθύνη της ΕΤΑΔ όπως ακριβώς λειτουργούσε μέχρι πέρσι. Δηλαδή, θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στους λουόμενους.

ΕΡ: Μπορείτε να μας ενημερώσετε για την παραχώρηση του παλιού δικαστηρίου;

ΑΠ: Το συγκεκριμένο θέμα είναι εύκολο και θα επιλυθεί. Σημειώθηκε μια μικρή γραφειοκρατική εμπλοκή που λύθηκε κι έτσι αναμένουμε στην Καβάλα την έλευση της αρμόδιας μηχανικού ώστε να προσπαθήσει να υπολογίσει την ετήσια μισθωτική αξία του κτηρίου.

ΕΡ: Τι γίνεται με την παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου;

ΑΠ: Κάποια νεότερη πληροφόρηση δεν υπάρχει διότι τα στοιχεία παραμένουν αδρανή.

ΕΡ: Υπάρχουν νεότερα για την υπόθεση των συνταξιούχων του ΙΚΑ που πρέπει να επιστρέψουν άτοκα τα χρήματα στον ασφαλιστικό φορέα;

ΑΠ: Οι προοπτικές είναι θετικές και οι πρόσφατες πληροφορίες είναι ευχάριστες. Είναι πιθανότερο να εξαγγελθεί η άρση της επιβάρυνσης δια στόματος του διοικητή του φορέα και κατά πάσα πιθανότατα από την Καβάλα όπου αναμένεται να έρθει.

ΕΡ: Κάτι καινούργιο σχετικά με τον πυροσβεστικό σταθμό λιμένα Καβάλας;

ΑΠ: Εφόσον έχει δημοσιευθεί η κοινή υπουργική απόφαση στο ΦΕΚ αναμένεται η λειτουργία του σταθμού στο κτήριο που έχει παραχωρήσει ο ΟΛΚ. Μπορεί όντως η υπόθεση να καθυστέρησε αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

 

*

Διαβάστε επίσης