• 7 Μαΐου 2024,

Μόνο η πανσέληνος του Αυγούστου δεν απειλήθηκε από τον κορωνοϊό !

 Μόνο η πανσέληνος του Αυγούστου δεν απειλήθηκε από τον κορωνοϊό !

Το προχθεσινό μας ραντεβού με την πανσέληνο του Αυγούστου ήταν προγραμματισμένο και είχαμε πάρει θέση  από νωρίς για να απολαύσουμε το πιο γεμάτο φεγγάρι του καλοκαιριού.

Αν το καλοσκεφτείς στον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού το μόνο που δεν μπορεί να απειλήσει, και δεν απείλησε ο Covid – 19 ήταν αυτή την πανσέληνο που κρύφτηκε όμως νωρίς από τα σύννεφα που υπήρχανε στον ουρανό.

Όπως ήταν αναμενόμενο για άλλη μια φορά το FB και το instagram πήρανε φωτιά με δεκάδες φώτο χρηστών που ανεβάσανε από διάφορα σημεία της πόλης αυτό το εντυπωσιακό φεγγάρι.

Η επόμενη πανσέληνο είναι αρχές του Σεπτέμβρη που πιστεύουμε ότι η Καβάλα σε σχέση με τα κρούσμαστα κορωνοϊού θα είναι σε καλύτερη κατάσταση.

 

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε και εδώ στην Καβάλα που μέσα σε λίγα 24ωρα γίναμε πόλη – εστία του Covid -19 θα μπορέσουμε να ελέγχξουμε την κατάσταση.

Το θέμα είναι τι θα γίνει το Φθινόπωρο που έτσι και αλλιώς υπάρχει μία σχετική έξαρση σε όλες τις εποχικές ιώσεις με το δεύτερο κύμα του Covid που καόμα δεν έχει έρθει.

Αυτά που ζούμε είναι μέρος του πρώτου κύματος και είναι λάθος να θεωρούμε ότι αυτή η αύξηση των κρουσμάτων σημαίνει και την άφιξη του δεύτερου κύματος.

Πάντως ότι και να γίνει στην διάρκεια αυτού του δεύτερου κύματος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι ενδεχόμενο νέου lockdown αποκλείεται αφού στην περίπτωση αυτή θα πρέπει το κράτος να πληρώσει τα σπασμένα και το κράτος δεν έχει αυτή την δυνατότητα να το κάνει για δεύτερη φορά.

Η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο lock down.

ΤΕΛΟΣ !

 

Πάντως η αύξηση των κρουσμάτων επαναφέρει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τον Σωτήρη Τσιόρδα που επιστρέφει μετά από 70 ημέρες, στο πλευρό του Χαρδαλιά.

Το γνωστό δίδυμο την περίοδο της καραντίνας επιστρέφει για να μας ενημερώνει για την εξέλιξη της πανδημίας που δεν είναι καλή.

 

Ανησυχητική και η αύξηση τροχαίων στον δρόνο του Παληού παρά το γεγονός ότι φέτος έχουμε λιγότερους τουρίστες και παρά το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι οι ταχύτητες που αναπτύσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο χαμηλές από ότι τα προηγούμενα καλοκαίρια λόγω του ότι πέρσι υπήρχε και μία περίοδο όπου σε καθημερινή βάση συνεργεία της τροχαίας Καβάλας με ραντάρ μετρούσαν τις ταχύτητες των αυτοκινήτων και στέλνανε ταχυδρομικώς τα μπιλετάκια στους παραβάτες.

Ευτυχώς μέχρι και σήμερα όλα τα τροχαία ατυχήματα είναι μόνο υλικών ζημιών.

Καλημέρα και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης