• 8 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Το δραστήριο σωματείο συνταξιούχων της ΒΦΛ (φωτογραφία) στην Καβάλα επιμένει. Είναι από τα σωματεία που δεν ικανοποιείται από την Κυβερνητική απόφαση για τα αναδρομικά. Υπάρχει ανακοίνωση προς τα μέλη για διεκδίκηση και των χρημάτων που δεν θα πληρωθούν.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Συνάδελφοι όσοι επιθυμούν να προσφύγουν για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα αφού πρώτα ενημερωθούν από παλαιότερο ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης τους, να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Παναγιωτίδη. Τηλ επικοινωνίας 6945349168». Θυμίζουμε ότι τη διοίκηση του ίδιου σωματείου μπορεί να τη συναντήσει κάποιος κάθε μέρα πρωινές ώρες στο γραφείο στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Αγοράς.

 


 

Την μεγάλη έκπληξη της χθεσινής μέρας την έκαναν μαζί ο Χρήστος Μέτιος με το Γιώργο Γραμμένο αφού ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία τους. Αυτό έγινε με φωτογραφία και σχετικό δελτίο τύπου. Στο οποίο διαβάζουμε ότι ο κ. Γραμμένος αναλαμβάνει ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Η συνεργασία αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Πίσω από τις λέξεις του δελτίου τύπου ο κ. Μέτιος ανακοινώνει τη «συμμαχία» του με έναν σημαντικό παράγοντα του τόπου. Έναν άνθρωπο της τοπικής ΝΔ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί με τα θέματα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Φαίνεται επίσης το πόσο ασχολείται με την ΠΕ Καβάλας ο κ. Μέτιος, με στόχο να δυναμώσει κι άλλο την υφιστάμενη ομάδα του. Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή ΝΟΔΕ Καβάλας είχε κρατήσει αποστάσεις από τον κ. Μέτιο μιας και «αθόρυβα», ανεπίσημα στις εκλογές του 2019 ήταν πιο κοντά στην υποψηφιότητα του «αντάρτη» κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

 

Να περιμένουμε κι άλλες τέτοιες κινήσεις Μέτιου; Αν και στον ορίζοντα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, δεν αποκλείουμε τίποτα. Όλα είναι πιθανά. Οι επόμενες εκλογές αργούν αλλά η προεκλογική συζήτηση ξεκίνησε από τώρα. Η δε καθημερινότητα ως προς τα θέματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης βρίσκει τη διοίκηση Μέτιου στην Καβάλα σαφώς πιο δυνατή. Είναι πολύ καλή μεταγραφή ο Γιώργος Γραμμένος.

 

Ο οποίος με την προαναφερθείσα εξέλιξη απομακρύνεται τόσο από την παράταξη της κ. Τσανάκα όσο κι από τα θέματα του Δήμου Καβάλας. Παραμένει φυσικά δημοτικός σύμβουλος μα το μυαλό του από εδώ και πέρα θα είναι κάπου αλλού. Σε όλο το Νομό. Και κάτι ακόμη. Ο Γιώργος Γραμμένος ήταν και παραμένει από τους Νεοδημοκράτες της πόλης που ακόμη κι αν προσκληθούν σε ούζο στον Μπάτη, θα απαντήσουν αρνητικά. Αυτή η προνομιακή μεταχείριση και προθυμία είναι άλλων. Πολλών άλλων.

 

Επιτέλους πανσέληνος. Το βράδυ της Τρίτης ο ουρανός στο Ν. Καβάλας ήταν πεντακάθαρος κι έτσι η πανσέληνος (στη δεύτερη ωστόσο εμφάνιση της) φωτογραφήθηκε απ’ όλους. Μεγάλη, χρωματιστή και μεγαλοπρεπής έδωσε μια απαραίτητη αισιοδοξία στους πολλούς ανθρώπους που την αντίκρισαν. Άλλοι ήταν έξω, αρκετοί την είδαν από το παράθυρο ή το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

 

Η απαραίτητη για το Ν. Καβάλας ομορφιά συνεχίστηκε χθες. Το Νοσοκομείο είχε να αναλύσει 25 τεστ κορωνοϊού- όλα από ύποπτα περιστατικά- κι είχε αποτελέσματα αρνητικά. Κανένα νέο κρούσμα από τη δουλειά που γίνεται κάθε μέρα στο Νοσοκομείο μας. Καλά νέα. Ευτυχώς καλά νέα. Αν μάλιστα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα τότε προς την άλλη εβδομάδα κάτι θα έχουμε καταφέρει.

 

Χρειάζεται ένα πολυήμερο σερί μηδενικών κρουσμάτων για να ξεχάσουμε τις προηγούμενες αποτυχίες μας. Ας πούμε ότι χθες έγινε η αρχή. Κι ας μη βιαζόμαστε. Βασικά πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες, να κρατάμε αποστάσεις και γενικά να προσέχουμε σα να βρισκόμαστε σε καραντίνα.

 

Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στον Νομίατρο κ. Χρήστο Παπαδόπουλο, ο οποίος από το Σαββατοκύριακο είναι σε πραγματική καραντίνα. Θα έχετε ακούσει ότι ενεπλάκη στο πρόβλημα λόγω του ότι αποδείχθηκε θετικός συγγενής του. Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσεχε όσο κανείς άλλος. Πλην όμως ο άτιμος ο κορωνοϊός λες και το έκανε επίτηδες. Λες και κάτι ήθελε να αποδείξει «ενοχλώντας» τον συγκεκριμένο υπηρεσιακό παράγοντα της ΠΕ Καβάλας.

 

Ευχόμαστε η καραντίνα να περάσει γρήγορα κι όλα να ξαναγίνουν όπως ήταν πρώτα.  Με την εμπειρία πρόσφατη, ο κ. Παπαδόπουλος θα είναι ακόμη πιο χρήσιμος στη καλή δουλειά που κάνει. Τόσο για τις επιχειρήσεις κτλ όσο και κυρίως για τους συμπολίτες του.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Θάσου για την επιτυχία του νησιού στον κορωνοϊό, ως γνωστόν εδώ και εβδομάδες δεν υπάρχουν κρούσματα, είναι γραμμένη δύο φορές. Μία στα ελληνικά και μία δεύτερη στα αγγλικά. Λογικό και σωστό μιας και πρόκειται για τουριστικό Δήμο.

 

Δημοσιογράφος του BBC έκανε διακοπές στην Πάτμο όπου διαπίστωσε ξέφρενη διασκέδαση νέων, μέσα σε περιβάλλον συνωστισμού. Το γεγονός έγινε αφορμή να γράψει άρθρο που δημοσιεύτηκε σε Αθηναϊκή εφημερίδα. Μεταξύ άλλων προειδοποίησε τους έλληνες αναγνώστες αφού όπως είπε αν η Πάτμος συνεχίσει τόσο ανέμελα (και χωρίς μέτρα προστασίας- πρόληψης) τότε κινδυνεύει με λοκντάουν. Όπως αυτό του Λέστερ, της Αμβέρσας και της Καβάλας, κατέληγε στο ίδιο κείμενο του. Με λίγα λόγια γίναμε βούκινο. Μας υπολογίζουν να είμαστε σε λοκντάουν ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

 

Σε συνέχεια του ίδιου κλίματος ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κουνάκος δήλωσε χθες ενοχλημένος που ο Δήμαρχος «βγήκε» στην τηλεόραση και μίλησε για την Καβάλα. Οι δηλώσεις έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, των πολλών κρουσμάτων. «Πολύ αρνητική διαφήμιση. Μας πήρε από κάτω. Ενοχλήθηκα από τις συχνές δηλώσεις του Δημάρχου» είπε ο κ. Κουνάκος. Που μπορεί να μην είναι γιατρός αλλά πρόσθεσε με σιγουριά γιατρού: «Δεν έχουμε διασπορά στην κοινότητα».

 

Πληροφορίες από τη Νέα Καρβάλη, που δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, αναφέρουν ότι την Παρασκευή το απόγευμα (αύριο) θα γίνει μία ακόμη κινητοποίηση υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Όσοι προ ημερών έκαναν πετυχημένη κινητοποίηση στη Νέα Καρβάλη, ετοιμάζονται να κάνουν κάτι παρόμοιο στο κέντρο της πόλης.

 

Στο μεταξύ σήμερα το απόγευμα η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας έχει κάλεσμα στο λιμάνι για τη θλιβερή επέτειο των ατομικών βομβών στην Ιαπωνία. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, γράφει η ανακοίνωση της. Εννοούν (εκτός από τις μάσκες) ότι θα τηρήσουν και όσα προβλέπει ο πρόσφατος νόμος περί των διαδηλώσεων;

 

Κανονικά πραγματοποιήθηκε χθες η λαϊκή αγορά των Κρηνίδων. Κανονικά θα γίνουν οι επόμενες. Όμως όλο αυτό το κλίμα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, επηρέασε όπως ήταν φυσικό τους πάντες και τα πάντα. Στις λαϊκές των Κρηνίδων χθες και της Χρυσούπολης προχθές ο κόσμος ήταν σχετικά λίγος. Και οι πάγκοι λιγότεροι.  Διστάζουν και οι έμποροι. Ας μην ξεχνάμε ότι στη λαϊκή της Καβάλας το Σάββατο οι καταναλωτές θα μπαίνουν σε αυτήν μόνο με μάσκα. Προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το ίδιο μέτρο θα ισχύει το Σάββατο και στη λαϊκή της Καλαμίτσας.

 

Αρκετός κόσμος της πόλης δεν ξέχασε τον Μακαριστό Προκόπιο, έγραψε ή είπε κάτι για αυτόν στα 3 χρόνια από τον ξαφνικό του θάνατο. Αντιγράφουμε ανάρτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου: «Ο μακαριστός Μητροπολίτης Προκόπιος, πέρα από τα αρχιερατικά του καθήκοντα, στήριξε και πρωτοστάτησε σε όλα τα θέματα που αφορούσαν την Καβάλα, την περιοχή και όλους τους πολίτες. Ο ίδιος καθ’ όλα αυτά τα χρόνια παρήγαγε το μεγαλύτερο, διαχρονικά, κοινωνικό έργο στην ιστορία της πόλης μας προς όσους είχαν ανάγκη χωρίς να χρειάζεται να απαριθμηθούν εδώ ιδρύματα και δραστηριότητες.Ο ίδιος συνέβαλε περισσότερο από όλους στην προβολή της περιοχής μας αναδεικνύοντας την ιστορία της περιοχής μας, την έλευση του Αγίου Αποστόλου Παύλου, την ίδρυση της πρώτης ευρωπαϊκής χριστιανικής εκκλησίας και την Βάπτιση της πρώτης ευρωπαίας χριστιανής, της Αγίας Λυδίας, στους Αρχαίους Φιλίππους κ.ο.κ.Ο ίδιος εργάστηκε ανθρωπιστικά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στην Καβάλα, υπηρετώντας τις ανάγκες ανθρώπων σε μακρινές περιοχές όπως στην Ουγκάντα, στην Μαγαδασκάρη.Καλό Παράδεισο, Σεβασμιότατε».

 

Διαβάστε επίσης