• 19 Μαΐου 2024,

Μουλλάκης και Παπαδόπουλος έκαναν την αποτίμηση της χρονιάς και μίλησαν για την επόμενη μέρα του ΓΣΕ 

 Μουλλάκης και Παπαδόπουλος έκαναν την αποτίμηση της χρονιάς και μίλησαν για την επόμενη μέρα του ΓΣΕ 

Ο τεχνικός διευθυντής του ΓΣΕ Βασίλης Μουλλάκης και ο προπονητής Κυριάκος Παπαδόπουλος έκαναν την αποτίμηση της χρονιάς σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης.

Παράλληλα έγινε και η παρουσίαση του νέου σήματος του ΓΣΕ.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που τόνισε: « Η χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη αφού η ομάδα πέτυχε ένα στόχο πολύ υψηλό συμμετέχοντας μετά από αρκετά χρόνια πάλι στη Β` Εθνική.  Πήραμε την απευθείας άνοδο στην Α2 που είναι μεγάλη υπόθεση για τον τόπο για την ιστορία της ομάδας, για όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε και στηρίζουν την προσπάθεια με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν σας κρύβω ότι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στην προετοιμασία αλλά δυστυχώς μας βγήκε ένας τραυματισμός του Σωκράτη Γκέλιου που ήταν ένα βασικό γρανάζι στη μηχανή μας.

Τα πρώτα παιχνίδια μας έφεραν λίγο πίσω στη βαθμολογία, κυρίως γιατί είχαμε μια απρόσμενη ήττα στην έδρα μας και δυο εκτός έδρας ματς με καλές ομάδες. Από εκεί και πέρα δουλεύαμε στο γήπεδο και γνωρίζαμε ότι σε κάποια στιγμή θα μας βγει μέσα στο γήπεδο.  Η αντίδραση μας ήταν πολύ καλή.  Δεν σκεφτόμασταν σε καμία περίπτωση ότι θα παλεύαμε μόνο για την παραμονή. Κάναμε ένα σερί νικών στον Α` γύρο με 10 νίκες και 5 ήττες. Η ήττα μέσα στο Αγρίνιο ήταν σ` ένα ιδιαίτερο παιχνίδι όπου δεν προετοιμαστήκαμε σχεδόν καθόλου αφού παίξαμε την Τετάρτη  εξ αναβολής με τα Πεύκα. Δουλέψαμε μόνο μια μέρα και φύγαμε το Σάββατο αφού το ταξίδι ήταν μεγάλο. Μάλιστα με το Αγρίνιο η διαφορά ξέφυγε στα τελευταία λεπτά.   Μας έφερε λίγο πίσω η ήττα στο Αγρίνιο αλλά πάλι αντιδράσαμε πολύ καλά. Πήγαμε στο Β` γύρο που θα πήγαινε στο όποιος αντέξει μέχρι το τέλος. Πόντο με πόντο. Μας ήρθαν απρόσμενοι τραυματισμοί τεσσάρων βασικών παικτών αλλά τα παιδιά που ήρθαν από πίσω λειτουργήσανε πολύ καλά. Μείναμε κοντά στις πρώτες θέσεις, κοντά στην κορυφή.

Εκμεταλλευτήκαμε ένα στραβοπάτημα του Αγρινίου εκτός έδρας με τη Γέφυρα και φτάσαμε την τελευταία αγωνιστική όπου κάναμε ίσως το καλύτερο μας παιχνίδι εκτός έδρας. Το μπάσκετ τελειώνει στο τελευταίο δευτερόλεπτο της τελευταίας αγωνιστικής. Η τύχη μας χαμογέλασε την τελευταία αγωνιστική ενώ δεν έκανε το ίδιο όλη τη χρονιά.  Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Μουλλάκη   που τρέχει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά της διοίκησης που έλυναν τα προβλήματα μας πολύ γρήγορα. Ευχαριστώ τον φίλο μου τον Θανάση Φιλόσογλου που είναι κοντά σε όλα μέσα στην ομάδα. Σε όλους τους παίκτες που δώσανε τη ψυχή τους για να επιτευχθεί ο στόχος.  Στον βοηθό μου τον Κώστα Λογοθέτη και τον γυμναστή Αλέξανδρο Βασιλειάδη που έκανε εξαιρετική δουλειά και η ομάδα ξεπερνούσε τους τραυματισμούς μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ευχαριστώ τον κόσμο που μας στήριξε. Όλη την τοπική κοινωνία, τους χορηγούς μας αλλά το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Στις μεταγραφές οι αγορές ανοίγουν αργά αφού υπάρχουν παιδιά που περιμένουν την καλύτερη μεταγραφή.  Δεν είναι κάτι το σίγουρο. Εχουμε κάνει το σχεδιασμό μας και ξέρουμε πως θα κινηθούμε και τι χαρακτήρες θέλουμε. Είμαστε στο χώρο και ξέρουμε πως θα κινηθούμε. Η Ελευθερούπολη έχει κάνει ένα πολύ καλό όνομα και αυτό είναι καλό. Είμαστε φίλοι και με τα παιδιά που έχουν φύγει από την ομάδα.  Η Ελευθερούπολη είναι ιδανικός τόπος για να παίξει κάποιος μπάσκετ, ειδικά μιλάω για παίκτες που ξεκινάνε την καριέρα τους».

 

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τεχνικός διευθυντής Βασίλης Μουλλάκης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «  Όταν ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια είχαμε φέρει στην Ελευθερούπολη παίκτες από μεγαλύτερες κατηγορίες θέλοντας να πρωταγωνιστήσουμε όχι μόνο στην τοπική κατηγορία αλλά και στις πιο πάνω.  Πιστεύω ότι ο σχεδιασμός δε γινόταν να πάει καλύτερα. Σε τρία χρόνια είχαμε τρεις ανόδους. Αναδείξαμε το μπάσκετ της Ελευθερούπολης και δείξαμε ότι υπάρχουμε.

Θέλουμε να εδραιωθούμε στην Α2.  Δε θέλουμε να μας υπολογίζουνε σαν πυροτέχνημα αλλά σαν μια ομάδα που θέλει να κάνει πολύ δουλειά και στις Ακαδημίες και γιατί όχι όταν μπορέσουμε να κάνουμε ένα άλμα ακόμη και στην Α1 κατηγορία.  Ένα πολύ βασικό είναι το γηπεδικό. Όσο είμαστε εμείς στην ομάδα, ο ΓΣΕ δεν θα πάει να παίξει σε άλλο γήπεδο.  Εμείς την προσπάθεια την κάνουμε για την Ελευθερούπολη και τον Δήμο Παγγαίου.

Περιμένουμε από το Δήμο να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις από φέτος για το γήπεδο, προκειμένου να φιλοξενούμε περισσότερο κόσμο.   Θέλω να πω για τη χρονιά που έκλεισε ότι η ομάδα ήταν απολύτως υγιής και δε χρωστάει πουθενά ούτε 10 λεπτά. Όλα είναι πληρωμένα. Αυτό δείχνει τη λειτουργία της ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι θα συνεχίσουμε, μέχρι εκεί που  μπορούμε να φτάσουμε. Μας αρέσει το νοικοκυριό. Για τη νέα χρονιά ήδη έχουμε κρατήσει τον Γιάννη Σταμπουλή. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε και άλλους παίκτες από το περσινό βασικό κορμό. Θέλουμε να πάρουμε έμπειρους παίκτες και να κάνουμε μια ομάδα που δεν θα κινδυνέψει του χρόνου.

Αυτός θα είναι ο στόχος μας. Δε θέλουμε να κινδυνέψουμε. Θέλω να κάνω ένα άνοιγμα σε όλο τον κόσμο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να έρχονται στο γήπεδο να βλέπουν μπάσκετ. Εμείς υποσχόμαστε ότι θα έχουμε μια καλή ομάδα και το γήπεδο θα έχει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Μπορούμε να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο αλλά δεν μπορεί να έρχεται ο κόσμος και να κάθεται όρθιος. Υπάρχει η θέληση και η βούληση στο Δήμο όπου  δεν έχουμε κανένα παράπονο. Βοηθάει την ομάδα σε ότι ζητήσουμε. Δεν υπάρχει έπαρση. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα.  Ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε».

Διαβάστε επίσης