Μουριάδης προς τους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας, Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας: «Εξετάστε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δ.Καβάλας»

 Μουριάδης προς τους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας, Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας: «Εξετάστε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δ.Καβάλας»

Επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, Εσωτερικών, Μαυρουδή Βορίδη, Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με την οποία ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Καβάλας, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη:

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Ο Δήμος Καβάλας, ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., κατάφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ε. Καβάλας, να αντιμετωπίσει κατά τρόπο αποτελεσματικό το ενδεχόμενο εξάπλωσης της υγειονομικής κρίσης.

Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλές σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κανονική ροή των μαθημάτων και να εισέρχονται σε καθεστώς καραντίνας τόσο οι μαθητές, όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Για να αποφύγουμε το φαινόμενο της περαιτέρω διασποράς του COVID-19, όχι μόνο στο μαθητικό πληθυσμό, αλλά και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, κρίνεται σκόπιμη η λήψη ακόμη πιο δραστικών μέτρων σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

κ.κ. Υπουργοί,

Οι τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες, καθώς και η σταθερή επιβάρυνση του ιικού φορτίου στην περιοχή μας, καθιστούν επικίνδυνη την πιθανή καθυστέρηση στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών από την πλευρά σας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας παρακαλώ να εξετάσετε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Καβάλας, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και περιοριστούν οι πιθανότητες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού”.

Διαβάστε επίσης