• 20 Απριλίου 2024,

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 2018 – ΩΔΕΙΟ «ΝΕΑΠΟΛΙΣ»

 ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ 2018 – ΩΔΕΙΟ «ΝΕΑΠΟΛΙΣ»

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

Το ωδείο «Νεάπολις» καλωσορίζει την άνοιξη με μια πληθώρα εκδηλώσεων, συναυλιών και συνεργασιών για το μήνα Μάρτιο, ενώ έπεται και συνέχεια! Πιο συγκεκριμένα:

Το ωδείο «Νεάπολις» πάει στούντιο! Στις 7 , 8  και 13 Μαρτίου οι μαθητές του τμήματος φωνητικής της τάξης της Ελένης Γαλανοπούλου θα ηχογραφούν στο στούντιο “ΝΕΜESIS τα αγαπημένα τους τραγούδια. Η δράση γίνεται έτσι ώστε οι μαθητές μας να εξοικειωθούν με την διαδικασία της ηχογράφησης στο στούντιο και να ακούσουν τη φωνή τους μέσα από μια επαγγελματική κονσόλα. Τα τραγούδια θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του ωδείου «Νεάπολις». Δεν είναι η πρώτη φορά, που το Ωδείο «Νεάπολις» δίνει  την ευκαιρία στους μαθητές του να ζήσουν την εμπειρία της ζωντανής ηχογράφησης, καθώς πριν 4 χρόνια τα ροκ εργαστήρια υπό τη διεύθυνση του Πάνου Καραθανάση και του Ευριπίδη Ταρασίδη είχαν ηχογραφήσει αγαπημένα τραγούδια, που ακούγονταν στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ακούσετε καποια δείγματα εκείνης της δουλειάς πάντα με τη φροντίδα του Τάσου Καραπαπάζογλου :

https://www.youtube.com/watch?v=_BU1ojPN54A      και

https://www.youtube.com/watch?v=TY_nyejDSDA

Στη συνέχεια, στις 7 Μαρτίου η καθηγήτρια τσέλου του ωδείου «Νεάπολις» Βάσω Ζήσου θα ερμηνεύσει μουσική του Δημήτρη Δοξάκη, καθηγητή φλάουτου επίσης του ωδείου μας. Η μουσική αυτή γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση αυτή όπου η ηθοποιός Θεανώ Αμοιρίδου θα διαβάσει ποιήματα από τη συλλογή της Πολύνας Μπανά «Η καταφανής εξωστρέφεια των φωνηέντων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 20.00 και αποτελεί μια συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας με τον Σύλλογο Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας.

Την ίδια μέρα, στις 7 Μαρτίου στη γειτονική πόλη της Ξάνθης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου «Νεάπολις» και σολίστ κλασικής κιθάρας Κωνσταντίνος Χίζαρης θα παρουσιάσει ένα ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με τίτλο «Romance and Passion in Guitar», όπου θα παρουσιάσει στο φιλόμουσο κοινό της Ξάνθης επιλεγμένα έργα από το διεθνές ρεπερτόριο της κιθάρας (μεταξύ των οποίων και το «Tarantos» του ιδίου). Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Θα λάβει χώρα στην καπναποθήκη «Π» στις 19.00.

Συνεχίζοντας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Παπαϊωάννου», που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας, την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα Γ.Α.Παπαϊωάννου, ο καθηγητής πιάνου του ωδείου «Νεάπολις» Πάρης Τσίρτσης θα συμπράξει με τον Κρίστοφερ Μπάκα σε μια μοναδική συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής, όπου θα παρουσιάσουν μουσικά μια «ξεχασμένη προφητεία»! Η Electric Live Orchestra με τον Πάρη Τσίρτση στα πλήκτρα και τον Κρίστοφερ Μπάκα στα ηλεκτρ. κρουστά θα χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία των μουσικών οργάνων και θα παρουσιάσουν στο κοινό της Καβάλας μια μουσική πλούσια σε ασυνήθιστους ήχους αλλά και φανταστικές εικόνες!

Την επόμενη εβδομάδα, στις 12 Μαρτίου το Ωδείο «Νεάπολις» έχει την τιμή και χαρά να πλαισιώσει την παρουσίαση του δίσκου «επαρχιακά μπλουζ νόστου και ερώτων» του συγκροτήματος «Βαρέα και Ανθυγιεινά» των Βασίλη και Δημήτρη Ευφροσυνίδη. Η παιδική χορωδία του ωδείου «Νεάπολις» υπό την δ/νση της Ελένης Γαλανοπούλου πλαισίωσε το τραγούδι «Κάθε πρωί», ένα τραγούδι για την προσωπικότητα του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη το οποίο τραγουδά ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας. Τη βραδιά της παρουσίασης στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», το ωδείο «Νεάπολις» θα δώσει δυναμικό παρών με καθηγητές του! Ο Απόστολος Αποστολίδης (κιθάρα-μπουζούκι), η Βάσω Ζήσου (τσέλο) και ο  Κώστας Παπανικολάου (κοντραμπάσο) θα βρίσκονται το βράδυ της 12ης Μαρτίου στις 21:00 το βράδυ στο Αντιγόνη Βαλάκου και θα μας ταξιδέψουν με μοναδικές μελωδίες!

Η μεγαλύτερη ίσως έκπληξη, για τα δεδομένα μιας επαρχιακής πόλης, έρχεται στις 29 Μαρτίου, όπου το Ωδείο «Νεάπολις» σε συνεργασία με τη Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας έχει την τιμή να φιλοξενεί το Τρίο Μονάχου,  σε μια μοναδική συναυλία για τους άκρως απαιτητικούς ακροατές της πόλης μας και όχι μόνο. Το Τρίο Μονάχου αποτελείται από τον Καβαλιώτη Ιάσονα Κεραμίδη στο βιολί (1ο βιολί στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου Γερμανίας), τον Matias Pineira στο κόρνο (σόλο κόρνο στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου) και την Carlota Amado στο πιάνο. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 21.00 το βράδυ στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, ενώ λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν προσεχώς. Οι τρεις καλλιτέχνες επίσης θα προσφέρουν μαθήματα master-class σε μαθητές των ωδείων της περιφέρειάς μας στους χώρους του ωδείου «Νεάπολις», ενώ λόγω στενότητας χρόνου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Τέλος, στις 13 και 27 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου «Νεάπολις» οι δύο Μουσικές Τρίτες του Μαρτίου, ένας θεσμός του ωδείου «Νεάπολις» που αγαπήθηκε τόσο από μαθητές όσο και από τους  φίλους του ωδείου «Νεάπολις».

 

Διαβάστε επίσης