• 6 Δεκεμβρίου 2023,

Μουσικό Σχολείο Καβάλας: Εκπαιδευτική δράση Erasmus στην Ιταλία (φωτογραφίες)

 Μουσικό Σχολείο Καβάλας: Εκπαιδευτική δράση Erasmus στην Ιταλία (φωτογραφίες)

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμμετέχει σε πρόγραμμα: Erasmus+, Βασική Δράση ΚΑ2 –Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Let΄s sing together» και κωδικό: 2021-1-IT0102-KA210-SCH-000031227.

Πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη μεταξύ σχολικών ιδρυμάτων από πέντε ευρωπαϊκές χώρες ,την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία, την Τουρκία, και την Ρουμανία. Το σχέδιο αυτό έχει σκοπό οι μαθητές/τριες να συμπράξουν μουσικά με άτομα από άλλες χώρες, άλλες κουλτούρες και άλλες μουσικές παραδόσεις.

Επίσης στόχος είναι να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία παιδιά περιθωριοποιημένα, παιδιά που ανήκουν σε μειονότητες ή που βίωσαν δύσκολες καταστάσεις. Έτσι μέσω του τραγουδιού θα καταφέρουμε να ενώσουμε διάφορους πολιτισμούς και ανθρώπους.

Η 3η συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Ascoli Piceno της Ιταλίας (20/11/22 έως 24/11/22) όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπόλοιπες αποστολές και να τραγουδήσουν όλοι μαζί σε μία κοινή συναυλία.

Εκτός από τις πρόβες της χορωδίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος “ Gaspare Spontini” και παρακολούθησαν μαθήματα και σεμινάρια μουσικής από διάφορους καθηγητές του ιδρύματος. Στην τελική συναυλία ακούστηκε από τους συμμετέχοντες η ”Ωδή στη Χαρά” δίνοντας έτσι ένα αισιόδοξο μήνυμα για αγάπη και ειρήνη μεταξύ των λαών.

Τέλος, η επόμενη μετακίνηση του προγράμματος θα είναι στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας στην οποία τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε διάφορες μουσικές δραστηριότητες με στόχο πάντα την ενότητα μέσω της μουσικής και του τραγουδιού.

Ο Διευθυντής,

Ιωάννης Κακάρας

Διαβάστε επίσης