Μπαίνουμε στην τελική ευθεία … – Αλέξης Τσίπρας : Προσεχώς καλύτερα

 Μπαίνουμε στην τελική ευθεία … – Αλέξης Τσίπρας : Προσεχώς καλύτερα

Είναι αλήθεια οτι το Σαββατοκύριακο που προηγηθήκε είχαμε πάρα πολλούς Βούλγαρους αφού για αυτούς το τριήμερο που πέρασε ήταν τριήμερο αργίας το οποίο και εκμεταλευτήκανε με τον καλύτερο τρόπο.

Το επόμενο τριήμερο τους πριν την ολιγόμηνη “σιγή ασυρμάτου” είναι για τις 22 του Σεπτέμβρη που και πάλι θα κατέβουν κατά κύματα.

Απο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής δεν έβλεπες τίποτα άλλο πέρα απο βουλγάρικες πινακίδες.

Φύγανε όλοι και μείνανε μόνο οι Βούλγαροι που ήταν σα να παίζανε στην έδρα τους.

 

Η εβδομάδα που ξεκινά είναι η εβδομάδα της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου με τους μαθητές να προσπαθούν να βρούνε τα μαθητικά τους πατήματα και τους γονείς να αγχώνονται για το παραμικρό.

Όλα θα πάνε καλά να μην στεναχωριέστε και οι μεγαλύτεροι να μην μεταδίδεται το άγχος σας στα παιδιά σας.

Όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

 

Ο τίτλος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα προχθές απο την Θεσ/νίκη και την ΔΕΘ  είναι “ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ” .

Ο πρωθυπουργός έχει σχέδιο , θέλει να ελαφρύνει τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες μετά απο οχτώ χρόνια πόνου αλλά πρέπει να λειτουργήσε καιι μέσα στο πλαίσιο αυτό που έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς.

Το γεγονός οτι βγήκαμε απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ δε σημαίνει οτι κάνουμε οτι θέλουμε.

Έχουμε ένα περιθώριο να “παίξουμε την μπάλα μας” αλλά αυτό είναι συγκεκριμένο και πολύ αυστηρά ελεγχόμενο.

Θα υπάρξουν ελαφρύνσεις που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια με τον ΕΝΦΙΑ να μειώνεται στο μισό και τον συντελεστή του ΦΠΑ να μειώνεται κατά δύο μονάδες.

Ο Τσίπρας που σήμερα είναι 10 μονάδες πίσω απο την πρώτη Νέα Δημοκρατία έστειλε το μήνυμα απο το βήμα της ΔΕΘ οτι είναι αποφασισμένος να το παλέψει και δεν θα πάει στην εκλογική αναμέτρηση με τα χέρια κατεβασμένα όπως πολλοί πίστευαν.

Θα το παλέψει και θα κάνει οτι μπορεί.

Αν δεν ήταν στη μέση το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ που είναι αλήθεια οτι έκαζε ζημιά στον Τσίπρα σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο και την κυβέρνηση του και δημοσκοπικά.

Τέλος δεν είπε κουβέντα για την μείωση του αφορλόγητου όπως και για την μείωση των συντάξεων που πολλοί είπαν οτι αν δεν ματαιωθεί θα αναβληθεί.

Δεν βλέπουμε να γίνεται ούτε το ένα ούτε το άλλο αφού οι δανειστές σε αυτά τα δύο είναι ανυποχώρητοι και ούτε καν το συζητάνε αυτό το ενδεχόμενο.

Πάντως αν γίνουν τα πράγματα έτσι όπως τα έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση και τα περιμένει η κοινωνία θα είναι ένα ακόμα χτύπημα κάτω απο την μέση για τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες και τους συνταξιούχους.

 

Πολύ καλές οι εντυπώσεις της Εθνικής μας απο το προχθεσινό παιχνίδι με την Εσθονία  που τελείωσε με 1-0 υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Σκίμπε που είναι έτοιμος για πασαρέλα έχει ανανεώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ της Εθνικής μας με νεαρούς και ταλανούχους παίκτες που τρέχουν και δημιουργούν.

Ίσως στο δημιουργικό κομμάτι να είναι η καλύτερη εθνική των τελευταίων ετών.

Μακάρι η συνέχεια να είναι ανάλογη γιατί η Εθνική μας μετά απο δύο απουσίες σε δύο θεσμούς θα πρέπει να δώσει το παρών στο Euro του 2020.

 

Πάντως ο Τσίπρας αν μετά το καινούργιο γήπεδο του ΠΑΟΚ δεσμευτεί και για ένα καιονύργιο γήπεδο στον ΑΡΗ θα πηγαίνει στην Θεσ/νίκη με παντόφλες και χωρίς να το συνοδεύουν 7.500 χιλιάδες αστυνομικοί.

Είναι γνωστό οτι η Θεσ/νίκη κατά το 80% είναι ο ΠΑΟΚ και ο ΑΡΗΣ.

 

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παρεμένουν ύποπτοι και πονηροί.

Θα πάμε προσχώς καλύτερα …

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης