Μπάμπης Καζεπίδης: «Ευχαριστιόμαστε το ταξίδι του Κυπέλλου» 

 Μπάμπης Καζεπίδης: «Ευχαριστιόμαστε το ταξίδι του Κυπέλλου» 

Ο προπονητής του Βύρωνα Καβάλας, Μπάμπης Καζεπίδης παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στον Τάσο Πατσίδη μιλώντας για την πολύ καλή πορεία της ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδας και φυσικά για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Παναχαϊκή.

Επίσης αναφέρθηκε στη φιλοσοφία με την οποία χτίζει το νέο  Βύρωνα με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ, το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Καταρχήν θέλουμε την άποψης για τη νίκη του Βύρωνα απέναντι στον ΠΟ Φήκης; Πόσο δίκαιη κρίνεται η νίκη της ομάδα σας;

Απ: Αν δούμε την εικόνα του παιχνιδιού, εμείς κάναμε ένα καλό ξεκίνημα ενώ στη συνέχεια οι αντίπαλος είχε μια δυο-καλές φάσεις για γκολ. Καταφέραμε και σκοράραμε πριν κλείσει το ημίχρονο.

Στη επανάληψη ο αντίπαλος μας είχε μόνο δυο τελικές προς την εστία μας ενώ εμείς δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι πιο εύκολα. Γενικά νομίζω ότι κάναμε και μεστή εμφάνιση. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και η πρόκριση μας είναι πέρα για πέρα δίκαιη.

Ερ: Ικανοποιημένος ακούγεται ο Μπάμπης Καζεπίδης.

Απ: Ναι, είμαι ευχαριστημένος απ’ αυτό που είδα με τον ΠΟ Φήκης. Από τη φιλοσοφία που είχαμε στο παιχνίδι, από το πάθος και τη διάθεση των παιδιών, τον τρόπο που παίξαμε, είμαι γενικά ευχαριστημένος. Αυτό δε σημαίνει ότι η ομάδα δεν μπορεί να παίξει και καλύτερα. Θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε ακόμη περισσότερο στο επόμενο διάστημα.

Ερ: Περιμένατε και τον ΠΟ Φήκης πιο δυνατό; Μήπως η εμφάνιση του Βύρωνα ήταν τόσο καλή και περιόρισε την ομάδα των Τρικάλων;

Απ: Ο ΠΟ Φήκης είναι μια παραδοσιακή ομάδα Γ’ Εθνικής. Είχε πέρσι μια πολύ καλή πορεία στη Γ’ Εθνική και στον όμιλο που παίζει. Είναι μια έμπειρη ομάδα. Οι μεταγραφές που έκανε είναι πάρα πολύ καλές. Πήρε παίκτες, οι οποίοι έχουν κάνει μεγάλη καριέρα, όπως ο Σκόνδρας αλλά και άλλους που έχουν παίξει στη Super League 2.

Εμείς περιμέναμε μια καλή ομάδα, είχαμε κάνει το σκάουτινγκ μας. Γνωρίζαμε κάποια αδύνατα σημεία του ΠΟ Φήκης και δουλέψαμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Γι’ αυτό παρουσιαστήκαμε τόσο έτοιμοι και συγκεντρωμένοι.

Ερ: Τώρα ο Βύρωνας έχει μπροστά του μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, μια ομάδα με βαρύ όνομα όπως είναι η Παναχαϊκή.

Απ: Η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεύει την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα εμείς δεν παύουμε να ονειρευόμαστε.

Έχουμε πει με τα παιδιά ότι ανεξαρτήτου αντιπάλου θα προσπαθούμε να παίζουμε πάντα για τη νίκη. Αυτό θα κάνουμε και στο επόμενο παιχνίδι. Είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς όμως δεν έχουμε να χάσουμε κάτι.

Παίζουμε με μια ομάδα που βρίσκεται σε ανώτερη κατηγορία. Πιστεύω ότι θα είναι μια γιορτή η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Παράλληλα είναι και ένα ιστορικό παιχνίδι για το Βύρωνα αλλά και για τα παιδιά.

Κάποια παιδιά που ήταν στο τοπικό μέχρι τώρα δεν έχουν τέτοιες παραστάσεις και πρώτα απ’ όλα θα προσπαθήσουν να το ευχαριστηθούν. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι και φυσικά θα προσπαθήσουμε για τη νίκη και την πρόκριση.

Ερ: Θα κοιτάξει στα μάτια την Παναχαϊκή ο Βύρωνας;

Απ: Κοιτάξτε αυτή είναι γενική η φιλοσοφία μας με όποια ομάδα και να παίζουμε. Η Παναχαϊκή είναι ένας μεγάλος αντίπαλος από παραπάνω κατηγορία και προέρχεται από σπουδαία περσινή πορεία στη Γ` Εθνική.

Είχε πολύ καλή παρουσία στα μπαράζ ανόδου για τη Super League 2. Δε θέλουμε να έχουμε σκέψεις αρνητικές. Θέλουμε να μπούμε μέσα και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Να παίξουμε όσο μπορούμε καλύτερα.

Ερ: Είναι πάντως και ένα ταξίδι που δείχνει να το ευχαριστιέται όλος ο οργανισμός του Βύρωνα.

Απ: Έτσι ακριβώς. Είδα και πολύ κόσμο στο γήπεδο και αυτό μου άρεσε πολύ. Μας βοήθησε η κερκίδα. Είναι ένα ταξίδι ενώ περιμένουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και είναι μια ευκαιρία μέσα από αυτά τα παιχνίδια να φτιάχνουμε την ομάδα.

Μη ξεχνάμε ότι ο Βύρωνας είναι ομάδα που άλλαξε κατά πολύ το ρόστερ του το καλοκαίρι που μας πέρασε. Είναι μια καινούρια ομάδα. Αυτό μας δίνει περισσότερα εφόδια για να ετοιμάζουμε την ομάδα μας για το νέο πρωτάθλημα. Λύνονται και τα πόδια των παικτών όσο περνάει ο καιρός.

Ερ: Αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σίγουρα επηρεάζει και το Βύρωνα.

Απ: Δεν το συζητάμε αυτό. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι τόσο για μας που δε ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία για να προετοιμάσουμε την ομάδα, να φορμάρουμε το σύνολο, όσο και για τα παιδιά που βρίσκονται σε μια παρατεταμένη προετοιμασία.

Φυσικά και για τη διοικήσεις και του Βύρωνα και των άλλων ομάδων, οι οποίες μόνο έξοδα έχουν αυτή την εποχή. Είναι ένα δύσκολο κομμάτι για όλους και νομίζω ότι έχει κουράσει σε μεγάλο βαθμό. Δε βρίσκονται λύσεις.

Πρέπει να προχωράμε σε μια ερασιτεχνική κατηγορία που όμως αγγίζει τα όρια του επαγγελματισμού σε πολλά κομμάτια. Πρέπει να υπάρχει μια καλύτερη οργάνωση και να ξεκινάνε κάποια πράγματα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ερ: Να περιμένουμε περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση για το Βύρωνα; Έχει κλείσει το ρόστερ;

Απ: Νομίζω ότι εδώ είμαστε. Τώρα αν έρθει κάτι εξαιρετικό, κάτι το οποίο θα κουμπώσει στην ομάδα, στη φιλοσοφία μας, δε θα πούμε όχι. Νομίζω όμως ότι δεν κυνηγάμε κάτι άλλο να πάρουμε.  Θα δούμε τι θα γίνει μέχρι το Δεκέμβριο, θα αξιολογήσουμε το ρόστερ και βλέπουμε. Μόνο αν έρθει μπροστά μας κάτι το εξαιρετικό, θα προχωρήσουμε.

Ερ: Το κάλεσμα προς τους φιλάθλους για το ματς με την Παναχαϊκή ποιο είναι από τον Μπάμπη Καζεπίδη;

Απ: Να έρθει ο κόσμος και να ευχαριστηθεί το παιχνίδι. Εμείς σαν ομάδα θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, παίζοντας καλό, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο Βύρωνας είναι μια περιοχή της Καβάλας η οποία είναι αρκετά μεγάλη.

Είναι μια παραδοσιακή ομάδα την οποία αγαπάει πολύς κόσμος. Να έρθουν φίλαθλοι την Τετάρτη απ’ όλη την Καβάλα, απ’ όλο το νομό, να δούνε το Βύρωνα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τα παίξουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Να έρχεται γενικά ο κόσμος στα εντός έδρας παιχνίδια και να το απολαμβάνει.

Διαβάστε επίσης