Μπορεί να βγω , μπορεί να μπω , μπορεί να φύγω και να ξαναρθώ !

 Μπορεί να βγω , μπορεί να μπω ,  μπορεί να φύγω και να ξαναρθώ !

Αυτό το τραγούδι των Αντώνη Ρέμου και του Μάνου Πυροβαλάκη που έχει τον τίτλο “ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΩ” αφιερώνουμε μετά απο αρκετή και ώριμη σκέψη στην ημέρα εξόδου απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Είναι ένα τραγούδι το οποίο αν και γράφτηκε την ώρα που το ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ διαδεχόταν το άλλο τελικά είναι αυτό που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις στιγμές που ζούμε απο την Τρίτη 21 Αυγούστου και μετά.

Είναι οι στίχοι του τραγουδιού αφιερωμένοι στην ταλαίπωρη Ελλάδα που μπορεί να βγει , μπορεί να μπει , μπορεί όμως να φύγει και να ξαναρθεί.

Τώρα που τον μάθαμε τον δρόμο.

Και τον δρόμο μάθαμε και οι εταίροι μας μάθανε αφού μέχρι το 2010 είχανε την εντύπωση οτι είμασταν  αθώες περιστέρες.

Τώρα που καταλάβανε τι κουμάσια είμαστε θα έχουν συνεχώς ένα μάτι πάνω μας.

Ηταν να μην μας πάρουν χαμπάρι.

Τώρα που μας πήρανε …

Το σίγουρο οτι θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στις παραλίες όσο ο καιρός θα είναι καλός , είναι σίγουρο οτι θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε selfie και ανάποδες άμα λάχει αλλά δεν είναι σίγουρο οτι θα βγούμε απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ τα οποία δυστυχώς πληρώνουμε και μετά τις 21 Αυγούστου.

Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες ελαφρύνσεις για τις ευπαθείς κυρίως ομάδες και οι οποίες θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της έκθεσης  της Θεσ/νίκης απο τον πρωθυπυοργό Αλέξη Τσίπρα που κάτι πρέπει να κάνει προκειμένου να γυρίσει το κλίμα που είναι είναι άσχημο και για τον ίδιο αλλά και για την κυβέρνηση του.

 

Πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για το βράδυ της Κυριακής που θα έχουμε ένα πανέμορφο και γιομάτο φεγγάρι.

Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι ανοιχτοί και τα κάστρα της Νέας Περάμου που θα έχει και μια ωραία και άκρως μελωδική βραδιά με ένα σχήμα απο την Ελευθερούπολη αν δεν κάνω λάθος.

 

Αν βγούνε οι σημερινές προβλέψεις της ΕΜΥ και δεν γίνει καμμιά αλαμπούρα απο Δευτέρα ο καιρός χαλάει με βροχές ίσως και καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Τα γράφω αυτά διότι σύμφωνα με ορισμένους η αντίστροφη μέτρηση για τον ερχομό του Φθνινοπώρου ξεκινάει απο την πρώτη βροχή του Αυγούστου και στην δική μας περίπτωση η πρώτη βροχή έρχεται ευτυχώς προς το τέλος του μήνα αν και είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι και ο Σεπτέμβρης θα είναι ένας καλός καιρικά μήνας.

Εδώ μας λένε οτι και ο Οκτώβρης θα πάει καλά.

Μακάρι γιατί το έχουμε ανάγκη.

 

Πόλεμος κάθε βράδυ στην είσοδο της Νέας Ηρακλείτσας απο τα πολλά αυτοκίνητα.

Η Νέα Ηρακλείτσα γιορτάζει με τα εννιάμερα της Παναγίας και έχει κάθε βράδυ πάρα πολύ κόσμο.

Τα αυτοκίνητα δεν ξέρουν που να παρκάρουν και προχθές οι οδηγοί αναγκαζόταν να τα αφήσουν στην αλάνα και να φτάσουν μέσα στο χωριό με τα πόδια !

 

Ικανοποιητική αυτή την περίοδο η κίνηση της αγοράς με αρκετό κόσμο αλλά το ερώτημα είναι μπορούν αυτές οι 15 ημέρες να βουλώσουν τις τρύπες  στα έσοδα που αφήσανε πίσω τους οι μήνες Ιούνιος και Ιούλιος.

Όπως σωστά δήλωσε προχθές στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης αυτό που γίνεται σήμερα στην Καβάλα πέρσι γινόταν απο τα τέλη του Ιούνη.

Και δεν έχει άδικο αλλά σε αυτή την ζωή αγαπητέ πρόεδρε τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Το γεγονός οτι πέρσι πήγαμε τρένο δεν σημαίνει οτι υποχρεωτικά θα γινόταν αυτό και φέτος ή ότι είναι σίγουρο οτι θα γίνει και του χρόνου.

Κάθε χρονιά είναι διαφορετική.

Θέλω να θυμίσω τέλος και στον ευατό μου και στον εμπορικό σύλλογο την γιορτή της αγορά που αν δεν κάνω λάθος ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για να γίνει προς τα τέλη του Αυγούστου.

Μέχρι σήμερα όμως δεν έχουμε ακούσει κάτι σχετικό και φοβάμαι οτι αυτή η σιγή ασυρμάτου ίσως να σημαίνει και την ματαίωση της γιορτής που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα Σαββατοκύριακο που χαρακτηρίζεται καλοκαιρινό και θα είναι καλοκαιρινό με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι γιομάτο το βράδυ της Κυριακής αλλά παράληλλα θα είναι και Σαββατοκύριακο ανασύνταξης με μία απολογιστική διάθεση για το καλοκαίρι που τελειώνει.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης