• 19 Μαΐου 2024,

Μπράβο ρε Στέφανε !

 Μπράβο ρε Στέφανε !

Την δεκαετία του 80 και του 90 ήταν ο Νίκος Γκάλης που μας έβαλε στον μαγικό του μπάσκετ και μας έκανε να αγαπήσουμε το άθλημα.

Θυμάμαι μετά την σπουδαία πρωτιά στο Euro του 1987 με τον αγαθό γίγαντα τον Αργύρη Καμπούρη να μας στέλνει στους επτά  ουρανούς βάζοντας στο τέλος της αναμέτρησης με τους Ρώσους τις δύο καθοριστικές βολές όλα τα πάρκα είχανε γεμίσει με μπασκέτες.

Σίγουρα αν δεν υπήρχε ο Νίκος Γκάλης, αν δεν υπήρχαν οι διακρίσεις της Εθνικής μας εκείνες τις δεκαετίες η πορεία του συγκεκριμένου αθλήματος στην χώρα μας θα ήταν διαφορετική.

Σήμερα βρίσκουμε την αφορμή να αγαπήσουμε τον τένις στο πρόσωπο του Στέφανου Τστσιπά που βρίσκεται στους ελίτ της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι διακρίσεις του Στέφανου είναι ο λόγος που μία  ολόκληρη γενιά νέων έχουν έρθει κοντά στο τένις.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά του Τσιτσιπά  πέρα από τις διακρίσεις και τους τίτλους.

Άσχετα με το θα γίνει τελικά στο Roland Garros o Τσιτσιπάς έχει πετύχει στην αποστολή του και έχει κάνει το χρέος του απέναντι στο άθλημα και την χώρα του.

Ο Στέφανος Τστσιπάς αντιπροσωπεύει τον Έλληνα που μάχεται , που παλεύει και τελικά φτάνει στον στόχο του.

Είναι η ελληνική ψυχή που βρίσκει πάντα τον τρόπο να φτερουγίζει ψηλά.

Μπράβο ρε Στέφανε.

 

Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα μας λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί γνωρίζει καλά τι κρύβεται πίσω από αυτά και μας προετοιμάζει για πιθανή διεύρυνση του ωραρίου για τα καταστήματα εστίασης και καφέ από τις 12  στη 1 τα μεσάνυχτα.

Μία απόφαση που ενισχύει την κανονικότητα στην καθημερινότητα που τόσο πολύ μας λείπει και μας ταλαιπωρεί κυρίως οικονομικά.

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο κορωνοϊός πλέον θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους και όχι κάνοντας pause στις ζωές μας.

Εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι ο Ναδάλ αγωνίστηκε στο τουρνουά του Roland Garros με ένα ρολόι που κοστίζει 1 εκ ευρώ και είναι ελαφρύ σαν πούπουλο !!!

Τώρα θα μου πείτε αν δεν φοράει ο Ναδάλ τέτοιο ρολόι ποιος θα φοράει ;

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα. Καλημέρα , καλή εβδομάδα

και ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης