• 18 Μαΐου 2024,

Μύθοι και πραγματικότητα για τη σύλληψη Μπουδακίδου

 Μύθοι και πραγματικότητα για τη σύλληψη Μπουδακίδου

Τα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών- ειδικότερα τις ενημερωτικές και καλλιτεχνικές ιστοσελίδες- συνεχίζει να απασχολεί η υπόθεση της σύλληψης της Σοφίας Μπουδακίδου προχθές. Κάποιοι ανακαλύπτουν τώρα την Αμερική. Το κάνουν μάλιστα με προχειρότερα και χωρίς έγκυρες πληροφορίες τόσο ως προς το παρελθόν της γυναίκας, όσο και της υπόθεσης που αφορά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Καβάλας. Διαβάζουμε διάφορες ανακρίβειες όπως επίσης και προεκτάσεις που ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ότι αφορούν πραγματικά γεγονότα. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η κ. Μπουδακίδου θα προφυλακιστεί, θα παραμείνει κρατούμενη ως τον Ιούνιο που θα γίνει η δίκη στην Κομοτηνή. Δίκη που έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές.

Κατά τους δημοσιογράφους των Αθηνών η Σοφία Μπουδακίδου συνέχιζε την παράνομη δραστηριότητα της. Γράφουν ότι ζούσε πολυτελώς, εμφανίζονταν με άλλο όνομα, εκπροσωπούσε καλλιτέχνες και ειδικότερα τραγουδιστές. Δεν γράφουν την συνέχεια της υπόθεσης από τον εντοπισμό της, τη σύλληψη της και μετά.

Η Σοφία Μπουδακίδου πριν η υπόθεση των εκδηλώσεων οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, είχε προβλήματα με την Δ.Ο.Υ. της Δράμας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία προκάλεσε την καταδίκη της, σε δίκες που έγιναν κι αφορούσαν το ΦΠΑ των επίμαχων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η κ. Μπουδακίδου πληρώθηκε από τη Ν.Α. Καβάλας αλλά δεν απέδωσε ΦΠΑ στην εφορία της πόλης όπου ήταν η έδρα της ατομικής της επιχείρησης. Η εφορία εντόπισε το λάθος κι έτσι ενώ εκκρεμούσαν οι καταγγελίες για τις εκδηλώσεις, η Δ.Ο.Υ. Δράμας ασχολούνταν συστηματικά με το ΦΠΑ των τιμολογίων απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της ότι στα τιμολόγια δεν υπήρχε ΦΠΑ.

Κατά την διαδικασία της ανάκρισης η κ. Μπουδακίδου απολογήθηκε στον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Καβάλας. Μάλιστα είχε εμφανιστεί σε αυτόν χωρίς δικηγόρο! Τότε είχε ισχυριστεί ότι όλες οι εκδηλώσεις έγιναν κανονικά. Επικαλέστηκε και τις ομόφωνες αποφάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών. Εξαφανίστηκε αμέσως μετά την απολογία της, όταν κρίθηκε ότι για να μείνει ελεύθερη έπρεπε να καταβάλλει ποσό εγγύησης. Επειδή την εγγύηση δεν την πλήρωσε ποτέ, εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης της.

Με δεδομένο ότι τμήματα γυναικείων φυλακών υπάρχουν μόνο στον Κορυδαλλό και την Θήβα, εικάζεται ότι θα μείνει κρατούμενη ως το δικαστήριο στο ένα ή στο άλλο σωφρονιστικό κατάστημα. Όσο για το τι θα υποστηρίξει επί της ουσίας της υπόθεσης, ουδείς μπορεί να προβλέψει το παραμικρό.

 

Διαβάστε επίσης