• 10 Μαΐου 2024,

Ν. Καβάλας: Χωρίς ακραίες τιμές το πέρασμα του καύσωνα αλλά με έντονη δυσφορία λόγω υγρασίας

 Ν. Καβάλας: Χωρίς ακραίες τιμές το πέρασμα του καύσωνα αλλά με έντονη δυσφορία λόγω υγρασίας

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας που ξεκίνησε από σήμερα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Έτσι, το τετραήμερο Παρασκευή εώς Δευτέρα που θα κορυφωθεί η άνοδος της θερμοκρασίας, η περιοχή μας όπως και το σύνολο της χώρας θα μπει σε τροχιά καύσωνα.

Λόγω του ανεμολογικού πεδίου που θα επικρατεί κατά βάση στην περιοχή μας (με την θαλάσσια αύρα να κυριαρχεί μέσα στην μέρα και πολλές φορές να περνάει στα ηπειρωτικά) στην περιοχή δεν θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες εξαιρετικά υψηλές ως προς τις απόλυτες τιμές σε σχέση με άλλες περιοχές ωστόσο λόγω της ιδιαίτερα υγρής ατμόσφαιρας θα επικρατεί εντονότατη δυσφορία.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες το τετραήμερο της κορύφωσης θα κυμανθούν κατά μέσο όρο εώς τους 37 με 39 °C κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά κι από 33 εώς 36 °C κατά μέσο όρο στα παράκτια και τα ορεινά του νομού. Να τονίσουμε ότι τοπικά και πρόσκαιρα δεν αποκλείονται τοπικά υψηλότερες τιμές.

Έντονη δυσφορία θα επικρατεί μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες ιδίως στα παράκτια που λόγω της χαμηλής ηπειρωτικότητας η πτώση της θερμοκρασίας είναι πιο αργή μέσα στην νύχτα. Άκομα πιο έντονο αναμένεται το φαινόμενο αυτό να είναι στην πόλη της Καβάλας λόγω της επίδρασης της αστικής θερμονησίδας.

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι μετά την Δευτέρα προς το παρόν η αβεβαιότητα είναι αρκετά μεγάλη με τα σενάρια συνέχισης του καύσωνα δυστυχώς να είναι υπαρκτά.

Επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μας www.meteokav.gr μπορείτε να ενημερώνεστε σε πραγματικό χρόνο για κάθε νεότερο και να παρακολουθείτε τις καιρικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο μέσω των μετεωρολογικών μας σταθμών.

Διαβάστε επίσης