• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Ν. Καβάλας: Μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνι στα ορεινά

 Ν. Καβάλας: Μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνι στα ορεινά

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο και για τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, τις βροχές που θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μέχρι και την Παρασκευή και τις χιονοπτώσεις σε ορεινά και πιθανώς ημιορεινά τμήματα.

Αύριο, από το ξημέρωμα- πρώτες πρωινές ώρες κι από το δυτικό άκρο θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές που σταδιακά θα επεκταθούν στο σύνολο του νομού. Οι βροχές αρχικά θα είναι ασθενούς έντασης κατά κανόνα ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα αποκτήσουν μέτρια ένταση κατά περιόδους.

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μέχρι τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του νομού. Τα φαινόμενα αναμένεται σε γενικές γραμμές να παρουσιάσουν έμφαση στο δυτικό άκρο του νομού και σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο.

Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές, χιονοπτώσεις άνω των 1300-1500 μ. Για την β φάση της μεταβολής που ακολουθεί αν χρειαστεί θα εκδοθεί και επικαιροποιημένη ενημέρωση την Πέμπτη το πρωί.

Την Πέμπτη νεφώσεις αυξημένες από τις πρωινές ώρες. Ενώ από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να αρχίσουν να εκδηλώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές (ασθενείς κατά κανόνα). Από τις πρώτες βραδινές ώρες κι από τα δυτικά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακή τάση γενίκευσης κι έτσι μέχρι και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα εκδηλώνονται στο σύνολο του νομού φαινόμενα μέτριας έντασης κατά κανόνα, ενώ παράλληλα κατά τις ώρες αυτές η θερμοκρασία θα παρουσιάζει συνεχή σταδιακή πτώση.

Έτσι, κατά το ξημέρωμα- πρωί της Παρασκευής αναμένεται να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις άνω των 700-800μ. (κατά μέσο όρο, τοπικά χαμηλότερα), με αξιόλογες πιθανότητες για χιονόπτωση και περιορισμένη χιονόστρωση να υπάρχει σε όλα τα ορεινά χωριά άνω των 700μ. , ενώ υπαρκτή είναι η πιθανότητα για αξιόλογη χιονόστρωση σε Λεκάνη και Βουνοχώρι (άνω των 5εκ).

Μετά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής αναμένεται σταδιακή βελτίωση, ωστόσο κατά περιόδους τοπικά ασθενή φαινόμενα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλώνονται μέχρι και τις βραδινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα όλη την μέρα.

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με την θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, παγετός στα ορεινά. Την Κυριακή τοπικές νεφώσεις με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες, παγετός τις πρωινές ώρες σε ορεινά και πιθανώς τοπικά σε πεδινά τμήματα (εσωτερικό κάμπων). Δευτέρα-Τρίτη άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως μέσα στην μέρα, πιθανότητα παγετού σε κάμπους και οροπέδια πρωινές ώρες.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Διαβάστε επίσης