• 19 Μαΐου 2024,

Ν. Καβάλας: Νέα επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές

 Ν. Καβάλας: Νέα επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή μας το επόμενο διήμερο με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση για την οποία θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες μέρες (για την πρόγνωση χιονοπτώσεων στο τέλος του κειμένου). Κατά τις νυχτερινές-πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται τοπικές ασθενείς κατά βάση βροχές με έμφαση στα νοτιότερα τμήματα του νομού(κυρίως στην Θάσο) και σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο.

Εν συνεχεία, ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση με πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα σχεδόν αποκλειστικά στις προαναφερθείσες περιοχές έμφασης. Από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά-δυτικά του νομού με την κατά περιόδους εκδήλωση βροχών ασθενούς-μέτριας έντασης που σταδιακά θα επεκταθούν στο σύνολο του νομού.

Το μοτίβο αυτό φαίνεται να συνεχίζεται μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Ενώ, τα φαινόμενα φαίνεται να είναι πιο γενικευμένα και να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα στην Θάσο και σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο (ιδίως γύρω από ανατολική-βορειανατολική μεριά). Κατά τις μεσημβρινές-πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής αναμένεται περεταίρω γενίκευση των φαινομένων που θα έχουν μέτρια έτναση και διαρκή χαρακτήρα.

Eνώ, τοπικά θα εκδηλωθούν και έντονα φαινόμενα. (Οι εντάσεις των χιονοπτώσεων είναι ανάλογες με αυτές των φαινομένων όπως έχουν περιγράφει)Κατά τις νυχτερινές-πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν άνω των 650-750μ. κατά μέσο όρο, ωστόσο τοπικά ιδίως στο όρος Λεκάνης θα χιονίσει ελαφρώς χαμηλότερα.

Η νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου θα ρίξει σταδιακά ελαφρώς τα υψόμετρα χιονόπτωσης. Έτσι, από το ξημέρωμα της Κυριακής θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις άνω των 500-600μ. κατά μέσο όρο, ενώ τοπικά και πρόσκαιρα θα χιονίζει και χαμηλότερα.

Υψηλότερες πιθανότητες για εκδήλωση χιονοπτώσεων σε χαμηλότερα υψόμετρα εντοπίζονται στην βορειανατολική πλευρά του Παγγαίου, στο βορειανατολικό κομμάτι του Υψάριου, και στα βορειότερα-ανατολικότερα τμήματα του Όρους Λεκάνης.

Ενδεικτικά, υπάρχει πιθανότητα για κατά περιόδους εκδήλωση χιονοπτώσεων στα ψηλά της Νικήσιανης και του Κεχρόκαμπου. Ενώ στο ορεινό δίκτυο άνω των 600μ. χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειανατολικούς και σταδιακά θα ενισχύονται και έτσι το πρώτο μισό της Κυριακής θα φτάσουν στα θαλάσσια τμήματα τα 6-7 μποφόρ (τοπικά 8 ιδίως στην Θάσο και στο νοτιοδυτικό κομμάτι του νομού) . Στο δεύτερο μισό της Κυριακής σταδιακή εξασθένιση των ανέμων.

Για κάθε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr

Διαβάστε επίσης