Ν. Βογιατζίδης: Να τεθεί συνολικό ζήτημα για τη ΒΦΛ

 Ν. Βογιατζίδης: Να τεθεί συνολικό ζήτημα για τη ΒΦΛ

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης. Όσα είπε ήταν συνέχεια της τοποθέτησής του την Τρίτη, κατά τη σύσκεψη του Επιμελητηρίου για το μέλλον του εργοστασίου. Οι δηλώσεις του κ. Βογιατζίδη αφορούσαν στο ίδιο το εργοστάσιο, σε όσα έχουν προηγηθεί, στα χρέη του και κυρίως σε εκείνους που εμφανίζονται να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους.

Το τελευταίο θέμα φαίνεται να είναι η αφορμή ώστε στο διάλογο και στην κινητικότητα των τελευταίων ημερών να εμπλακεί και το σωματείο, έστω κι αν μέχρι τώρα απείχε. Αναφορικά με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, όπως εμφανίζονται στις συναντήσεις και κατά τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν, ο Νίκος Βογιατζίδης δήλωσε:

«Από πού κι ως πού κλήθηκαν ψευδο-σωματεία στη σύσκεψη του Επιμελητηρίου; Ακόμη κι αν οι συγκεκριμένοι ήταν εκπρόσωποι των εργαζόμενων, θυμίζω ότι οι εκπρόσωποι προκύπτουν από συγκεκριμένες διαδικασίες. Το σωματείο μας είναι το μόνο νόμιμο των εργαζομένων της ΒΦΛ».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο και για την οικονομική εξέλιξη του θέματος με τη ΔΕΠΑ ο Νίκος Βογιατζίδης σημείωσε: «Πρέπει να τεθεί συνολικά το ζήτημα του εργοστασίου. Να τα δούμε όλα. Ζητούμε μια ουσιαστική λύση. Η εταιρεία έχει πολλά χρέη και όχι μόνο προς τη ΔΕΠΑ. Πριν από λίγο ήταν επίκαιρα τα χρέη της προς τη ΔΕΗ. Την καλούμε να μας παρουσιάσει ένα master plan».

Αναφερόμενος στη σύσκεψη του Επιμελητηρίου ο κ. Βογιατζίδης παρατήρησε ότι όσοι άλλοι συμμετείχαν δε δέχθηκαν να περιλάβουν στο ψήφισμα που υιοθέτησαν τα ζητήματα τα οποία πρόβαλε το σωματείο και αφορούν στους εργαζόμενους. Δήλωσε επίσης ότι κατά την εκτίμησή του το εργοστάσιο δε διατρέχει άμεσο κίνδυνο ώστε να κλείσει. Άλλωστε, κατέληξε, δεν θα το επιτρέψουμε και δεν θα το επιτρέψει ούτε η κυβέρνηση.

* Φωτογραφία από τη σύσκεψη της Τρίτης για τη ΒΦΛ, ο Νίκος Βογιατζίδης χαιρετά την κ. Θ. Κουλουρά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης