Ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας Ξενοφώντας Κροκίδης, γιατρός του Νοσοκομείου, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο της Πρωινής.
Ασχολήθηκε με μια σειρά θεμάτων του Νοσοκομείου επαναλαμβάνοντας τα εξής: Είναι ανάγκη να επιστρέψουν στο πόστο τους οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή. Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η πρόσληψη των δύο νέων γιατρών ουρολόγων αφού πρέπει να στελεχωθεί η Ουρολογική κλινική. Δικαιώθηκε η απόφαση των διευθυντών κλινικών του Νοσοκομείου για τη διατήρηση της κλινικής covid.
Από τον κ. Κροκίδη μάθαμε ότι αυτό το θέμα, της κλινικής covid και της διατήρησης της, κρίνεται κάθε μήνα με νέες αποφάσεις. Έτσι η κλινική φαίνεται ότι θα διατηρηθεί και τους επόμενους μήνες. Υπάρχει πάντα ενδεχόμενο άνωθεν παρέμβασης ώστε να καταργηθεί. Όσο όμως τα περιστατικά είναι αρκετά, αυτό απομακρύνεται.
Ο κ. Κροκίδης μεταξύ άλλων είπε στην Πρωινή:
«Στην κλινική κορωνοϊού του Νοσοκομείου Καβάλας τη Δευτέρα το πρωί (χθες) νοσηλεύονταν 13 ασθενείς. Η απόφαση που λάβαμε οι γιατροί για τη διατήρηση της συγκεκριμένης κλινικής δικαιώθηκε. Παρά το ότι κάποιοι σκέφτονται άλλες λύσεις.
Κατά τα άλλα στο Νοσοκομείο Καβάλας προσπαθούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα αν και πρέπει να επαναλάβω μία ακόμη φορά και εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν, ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στις υπερπροσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Μία ακόμη φορά πρέπει να ζητήσω να επανέλθουν στις θέσεις τους οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή. Για την περίπτωση του Νοσοκομείου Καβάλας είναι κάποιοι λίγοι γιατροί και κάποιοι νοσηλευτές και άλλων ειδικοτήτων εργαζόμενοι.
Ίσως λίγοι και αυτοί αλλά σημαντικοί και απαραίτητοι για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Σχετικά με τη λειτουργία της Ουρολογικής Κλινικής, η Αναπληρωτής Υφυπουργός κ Γκάγκα είχε υποσχεθεί κάποια πράγματα όταν είχε επισκεφτεί το Νοσοκομείο.
Η υπόσχεση της δεν υλοποιήθηκε. Θυμάστε είχαν πει -και η κ. Γκάγκα- να λειτουργεί (να εφημερεύει) κεντρικά η κλινική της Καβάλας, να έρθουν στην κλινική της Καβάλας κι οι ουρολόγοι από τα άλλα νοσοκομεία. Και τώρα τι κάνουμε. Η κλινική λειτουργεί (εφημερεύει) 10 μέρες το μήνα.
Στη συνέχεια άλλες 10 μέρες λειτουργεί η κλινική της Ξάνθης και άλλες 10 μέρες της Δράμας. Αυτό είναι απαράδεκτο όπως και να το εξηγήσει κάποιος. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Όταν για παράδειγμα δεν εφημερεύει η Ουρολογική της Καβάλας τότε τα περιστατικά μεταφέρονται με ασθενοφόρο σε ένα από τα όμορα νοσοκομεία.
Ακούσαμε και εμείς ότι θα προσληφθεί γρήγορα προσωπικό ιατρικό για την Ουρολογική κλινική. Αν έρθουν όντως σύντομα δύο επιπλέον ουρολόγοι, μαζί με τους δύο υφιστάμενους, θα είναι όλα διαφορετικά. Θα μπορούν να γίνονται ακόμη και χειρουργεία.
Θα βγαίνει και το πρόγραμμα των εφημεριών. Ευχόμαστε να έρθουν οι δύο γιατροί το συντομότερο δυνατόν. Πιστεύουμε αυτά που λέει η διοίκηση αλλά να έρθουν και να δούμε πράγματα. Γιατί το έχω ξαναπεί, και στα ουρολογικά περιστατικά οι Καβαλιώτες είναι οι καλύτεροι πελάτες των ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης!».