• 25 Απριλίου 2024,

«Να γίνει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στο Ν. Καβάλας»

 «Να γίνει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στο Ν. Καβάλας»

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο Χάρης Σεϊτανίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Σχολίασε το πανελλαδικό και τοπικό αποτέλεσμα.

Έθεσε τον στόχο των επόμενων εκλογών: Το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεύτερο κόμμα πανελλαδικά αλλά και στο Ν. Καβάλας.

Η συνέντευξη

Ερ: Δυο λόγια για το πανελλαδικό αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής;

Απ: Παρατηρήσαμε όπως όλοι, μια ξεκάθαρη πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας. Τα υπόλοιπα δυο γεγονότα είναι όντως οι μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν στον προοδευτικό χώρο. Στο Κέντρο και προς την Αριστερά. Θα συμπληρώσω απλά ότι είχε ο ΣΥΡΙΖΑ μια ραγδαία πτώση των ποσοστών του. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ είχε μια πολύ μεγάλη ποσοστιαία άνοδο των ψήφων του και σε καθαρό αριθμό και σε ποσοστό.

Ερ: Θέλουμε την άποψη σας για το τοπικό αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα στο Νομό Καβάλας. Ισχύουν αυτά που είπατε ήδη;

Απ: Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας κατέχει μια πάρα πολύ καλή επίδοση, αν αναλογιστούμε και τις συνθήκες που υπάρχουν τοπικά. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει οργανωμένη κοινοβουλευτική παρουσία στο νομό μας εδώ και πολλά χρόνια. Σε αντίθεση με τους δυο κύριους ανταγωνιστές μας τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είχαν κοινοβουλευτική παρουσία και μάλιστα είχαμε και υπουργική παρουσία σ’ ένα εκ των πραγμάτων υπουργείο, το οποίο είναι φύση αβανταδόρικο για τον πολιτικό που κατεβαίνει. Όπως και να το κάνουμε τον υπουργό εθνικής άμυνας δεν το στοχοποιεί η αντιπολίτευση και για εθνικούς λόγους. Είχαμε λοιπόν εδώ μια κυβερνητική παρουσία, δυο βουλευτές της ΝΔ, είχαμε μια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ η οποία και αυτή κινούνταν έντονα και παρόλα αυτά καταφέραμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και σε αριθμό ψήφων. Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που οραματιζόμασταν αλλά σίγουρα πρέπει να προηγηθούν κάποια ενδιάμεσα σκαλοπάτια για να γίνει αυτό.

Ερ: Μέσα στην πόλη της Καβάλας λένε όσοι μελέτησαν τα αποτελέσματα, δεν πήγε καλά το ΠΑΣΟΚ. Όχι στο νομό αλλά μέσα στην πόλη.

Απ: Στην πόλη της Καβάλας παρατηρήθηκε το φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το ΠΑΣΟΚ σίγουρα πήγε πάρα πολύ καλά στην Περιφέρεια, σε όλη την Ελλάδα. Όντως στα αστικά κέντρα δυσκολεύτηκε να περάσει το μήνυμα του. Εδώ αρχίζουμε και κάνουμε βαθύτερες αναλύσεις. Δηλαδή μας επέτρεψαν τα κανάλια να το περάσουμε; Ειδικά στα μεγάλα κανάλια στην Αθήνα τα οποία επηρεάζουν πάρα πολύ τους αστικούς πληθυσμούς; Είχαμε «βομβαρδιστεί» με ένα διπολισμό ακραίο τον οποίο επιδίωξε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ βλέποντας όλα τα γκάλοπ, έβλεπε έναν εύκολο αντίπαλο στον Τσίπρα και προωθούσε τον Τσίπρα σα δίπολο γιατί στη σύγκριση με τον Μητσοτάκη ο Πρωθυπουργός τον κέρδιζε. Και θα τον κερδίζει μονίμως, συνέχεια.  Δε γίνεται να μην αναφερθούμε στα αίτια της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια, δυσκολεύεται να εκφέρει αντιπολιτευτικό λόγο στην κυβέρνηση της ΝΔ. Η ΝΔ το μοναδικό καλό που έχει κάνει, εγώ θα πω, είναι ότι σταμάτησε τον καταγγελτικό λόγο που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια των μνημονίων. Τέλος πάντων προσπάθησε να βάλει τη βάση σε μια κανονικότητα. Από εκεί και πέρα σε όλους τους τομείς, είτε οικονομία, είτε υγεία, είτε παιδεία, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πέτυχε. Την ίδια στιγμή ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν να δώσουν ένα καθαρό σήμα αντιπολίτευσης το οποίο καθαρό σήμα αντιπολίτευσης θα ενέπνεε βεβαιότητα στον ψηφοφόρο για το που θα πάει η Ελλάδα αν ψηφίσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό λοιπόν θέλει να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ τώρα και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν είναι μια Σοσιαλδημοκρατική παράταξη, η οποία δεν κινείται στον καταγγελτικό λόγο και προφανώς προασπίζει τα συμφέρονται των πολιτών με βάση τις αρχές της δημοκρατίας.

Ερ: Βγαίνει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Καβάλας;

Απ: Εμείς κάνουμε ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να βγάλουμε το ΠΑΣΟΚ δεύτερη δύναμη, δεύτερο κόμμα στην Καβάλα. Θα το προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια, με τα μέσα τα δικά μας. Τα οποία είναι η ανθρώπινη παρουσία η δικιά μας και τίποτα άλλο. Δεν έχουμε ούτε μηχανισμούς, ούτε κρατικούς μηχανισμούς, ούτε δημόσιους μηχανισμούς, ούτε δημοτικούς μηχανισμούς, ούτε κομματικούς μηχανισμούς. Όλα γίνονται με αυτοοργάνωση, όλα γίνονται κατά βάση από νέους ανθρώπους επικουρούμενοι από τους παλιούς συντρόφους που έχουν παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι η μόνο αξιόπιστη αντιπολιτευτική πρόταση και φωνή όχι τόσο για το αύριο όσο για το μεθαύριο του αντιπολιτευτικού χώρου και τα συμφέροντα των πολιτών είναι το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης