«Να προσέχουμε τους ηλικιωμένους συγγενείς και φίλους μας»

 «Να προσέχουμε τους ηλικιωμένους συγγενείς και φίλους μας»

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο της Πρωινής σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Τα δεδομένα της αύξησης των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό. Μίλησε επίσης για τη λειτουργία και δεύτερης κλινικής κορωνοϊού. Το γεγονός δηλαδή ότι στη διάθεση του Νοσοκομείου υπάρχουν 20 ακόμη κρεβάτια covid που βρίσκονται στον τρίτο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το πρωί της Δευτέρας οι ασθενείς ήταν 45, έχοντας γεμίσει και τα 43 κρεβάτια του πέμπτου ορόφου. Ο κ. Ντίνος Κλειτσιώτης είπε επί λέξει: «Ξεφύγαμε». Τονίζοντας ότι κάθε κοινωνική εκδήλωση ακόμα και αν γίνεται σε εξωτερικό χώρο- όπου οι παρευρισκόμενοι δεν φορούν μάσκα- έχει τη σημασία της για την αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Κλειτσιώτης ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου που είναι στις επάλξεις. Θέτοντας – τόνισε- πάνω από όλα το καθήκον τους. Άφησε να εννοηθεί ότι για την λειτουργία των 20 ακόμη απλών κρεβατιών κορωνοϊού στο Νοσοκομείο έγινε μία πραγματική επιστράτευση μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών.

Γεγονός που επηρέασε και τη λειτουργία των υπολοίπων κλινικών του Νοσοκομείου και τις άδειες του προσωπικού. Σύμφωνα με το Διοικητή του Νοσοκομείου από τους 45 ασθενείς με κορωνοϊό τη Δευτέρα, οι περίπου 40 ήταν άνω των 80 ετών! Το γεγονός έχει  τη σημασία του.

Για αυτό και ο Διοικητής του Νοσοκομείου ζήτησε να προσέχουμε τους ηλικιωμένους με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή. Είτε είναι συγγενικά μας πρόσωπα, είτε είναι φίλοι μας. Θετικά σχολίασε την εξασφάλιση 9 θέσεων μόνιμων γιατρών που θα καλυφθούν- ελπίζει- το επόμενο διάστημα.

Ώστε να δυναμώσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείο Καβάλας, το αργότερο τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Δυστυχώς είναι τέτοια η διαδικασία που η αρχική ανακοίνωση εξασφάλισης των μόνιμων θέσεων προβλέπει  γραφειοκρατία που συνεχίζεται τους επόμενους πέντε περίπου μήνες!

Εξήγησε μάλιστα ότι οι 9 θέσεις μόνιμων γιατρών αφορούν ειδικότητες που δεν έχει το Νοσοκομείο. Ξεχώρισε ειδικότερα την κάλυψη 2 θέσεων στην Ουρολογική κλινική για να μπορέσει να λειτουργεί κανονικά καθώς σήμερα είναι σε κατάσταση υπολειτουργίας. Σήμερα η Ουρολογική κλινική διαθέτει μόνο 2 γιατρούς ουρολόγους.

Γιώργος Καλαντζής: Να ξαναγίνει υποχρεωτική η μάσκα στα ΜΜΜ

Με δηλώσεις που έκανε χθες στο ράδιο Πρωινή ο πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Καλαντζής και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ζήτησε: Να ξαναγίνει υποχρεωτική η μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ). Ζήτησε επίσης στην εστίαση να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις κατά υποχρεωτικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης