«Ναυαγεί» το σενάριο υποψηφιότητας Γιώργου Πετρίδη στην Περιφέρεια ΑΜΘ

 «Ναυαγεί» το σενάριο υποψηφιότητας Γιώργου Πετρίδη στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Κωστής Σιμιτσής ήταν αρκετά αποκαλυπτικός στη συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή στην Πρωινή.

Ισχυρίστηκε με μεγάλη βεβαιότητα ότι ο Γιώργος Πετρίδης απέρριψε σχεδόν οριστικά (ή και οριστικά) το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Τα σενάρια φυσικά ήταν ακόμη πιο σοβαρά καθώς συνέδεαν την υποψηφιότητα Πετρίδη και με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρονταν σε μια συνεργασία των δύο κομμάτων υπό τον πρώην δήμαρχο Κομοτηνής. Με προοπτική νίκης στην ΑΜΘ. Όμως αυτό δεν θα γίνει. Υποστηρίζει συγκεκριμένα ο κ. Σιμιτσής. Και προτείνει υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ από τη Θράκη.

Υποψήφιο του μέλλοντος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Με προοπτική πιο σίγουρης επιτυχίας, εννοεί, στις μεθεπόμενες εκλογές. Ο κ. Σιμιτσής μνημονεύει και το σενάριο συνεργασίας με την παράταξη Κατσιμίγα. Αλλά για πολλούς λόγους δεν θεωρεί πιθανό να καταλήξει θετικά. Και εξ αιτίας των πολιτικών συνθηκών που προκύπτουν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ από τις εθνικές εκλογές και μετά.

Για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών ο κ. Σιμιτσής μεταξύ άλλων είπε:

«Είναι αλήθεια ότι δεν περίμενα το αποτέλεσμα των εκλογών. Υπήρχε ένα ρεύμα υπέρ της ΝΔ που δεν εκδηλώθηκε προεκλογικά. Δεν φαίνονταν. Για διάφορους λόγους. Επίσης υπήρχε και μια τάση υπέρ της ΝΔ από τους αναποφάσιστους. Το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα είναι περίπου το ίδιο. Και το ΠΑΣΟΚ ακόμη περισσότερο βελτιωμένο. Μπορεί να πάρει κι άλλες ψήφους και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ».

Για το σενάριο της υποψηφιότητας Πετρίδη, σενάριο που «ναυαγεί», τονίζει:

«Μίλησα επανειλημμένα μαζί του. Ο Γιώργος Πετρίδης αρνείται να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ. Παρά το ότι μεσολάβησε συνάντηση του με τον κ. Ανδρουλάκη, όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ήταν στην Κομοτηνή για την προεκλογική του ομιλία.

Τότε έγινε μια προσωπική συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών. Εξακολουθεί να αρνείται. Πολλές φορές υπάρχουν και οι προσωπικοί λόγοι που σε οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις. Πρέπει να βρεθεί άλλος υποψήφιος Περιφερειάρχης από το ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρω αν είναι εύκολο.

Θεωρώ ότι για πολλούς λόγους θα πρέπει να είναι από τη Θράκη. Διαπιστώνω ταυτόχρονα ότι ο Χρήστος Μέτιος επιδιώκει διακομματικές συνεργασίες. Προσπαθεί να φτιάξει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά στη Ροδόπη. Ανεπίσημες κινήσεις του χωρίς να υπάρχει καμιά συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων.  Όλα αυτά γίνονται σε προσωπικό επίπεδο. Ο μοναδικός υποψήφιος που θα μπορούσε να χτυπήσει το δίπολο Μέτιου- Τοψίδη ήταν ο Γιώργος Πετρίδης.

Συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την παράταξη Κατσιμίγα δεν την προβλέπω. Αν και συζητήσεις θα γίνουν. Και πρέπει να γίνουν. Υπάρχει και το σκεπτικό να μπει υποψήφιος (Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ) ένας υποψήφιος του … μέλλοντος».

Διαβάστε επίσης