Νέα απόφαση της επιτροπής για το έργο στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης

 Νέα απόφαση της επιτροπής για το έργο στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το πρωί στο Δημαρχείο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Έπρεπε να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση για την ειδική και επείγουσα διαδικασία σχετικά με την επιλογή του αναδόχου του έργου αποκατάστασης του οδοστρώματος στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης. Πρόκειται για το έργο επιδιόρθωσης της ζημιάς από τις βροχοπτώσεις του Νοέμβρη.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιακωβίδης εξήγησε ότι η αρχική απόφαση της επιτροπής ήταν λάθος αφού «… στο σχετικό άρθρο του νόμου υπήρξε προσθήκη, την οποία δεν γνωρίζαμε». Ο Κώστας Κουνάκος παρατήρησε «… η προσθήκη έγινε τον Απρίλιο του 2019.

Οι υπηρεσίες πρέπει να είναι πιο προσεκτικές». Ο κ. Θόδωρος Μουριάδης συμφώνησε με την παρατήρηση του κ. Κουνάκου και συμπλήρωσε: «Οι υπηρεσίες πρέπει να είναι πιο σίγουρες για ότι εισηγούνται». Μετά την ανάκληση της απόφασης χθες η επιτροπή θα ξανασυνεδριάσει εκτάκτως ώστε να λάβει τη σωστή απόφαση. Αυτά ως προς τη διαδικασία.

Στην ουσία του το έργο εξελίσσεται ικανοποιητικά. Επηρεάστηκε φυσικά και από τις γιορτές και από τα κρύα. Ο Δήμος Καβάλας εκτιμά ότι η ζημιά θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το αργότερο ως το τέλος Φλεβάρη. Δεν αποκλείεται η Χρυσοστόμου Σμύρνης να δοθεί στο σημείο στη κυκλοφορία και νωρίτερα για να πάψει η ταλαιπωρία των πολιτών. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί  αν αποφασιστεί ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία και χωρίς να γίνει η νέα και τελική ασφαλτόστρωση. Αυτή να μείνει να γίνει την Άνοιξη.

Και τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παρακολούθησε (αν και δεν είναι μέλος της επιτροπής) ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Δράκος.

Διαβάστε επίσης