• 4 Μαΐου 2024,

Νέα αύξηση εμβολιασμών α’ δόσης στο Ν. Καβάλας

 Νέα αύξηση εμβολιασμών α’ δόσης στο Ν. Καβάλας

Αυξήθηκαν κι άλλο προχθές Δευτέρα (30/8) οι εμβολιασμοί α’ δόσης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στο Ν. Καβάλας.

Γεγονός καθόλου τυχαίο δεδομένης της πίεσης που ασκεί το κράτος σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων του. Ρόλο παίζει η γενικότερη κατάσταση στο Νομό, η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και όσων χρειάζεται να νοσηλευτούν. Υπό αυτές τις συνθήκες οι ανεμβολίαστοι μειώνονται αλλά όχι όσο θα θέλαμε. Χθες που ήταν η τελευταία μέρα της προθεσμίας για τους υγειονομικούς, υπήρξε μια αυξημένη κινητικότητα σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής. Φαίνεται παρά ταύτα ότι κάποιοι επιμένουν ως το τέλος και δεν θα εμβολιαστούν.

Νεότεροι υπολογισμοί αναφέρουν ότι αυτοί θα είναι περισσότεροι από 60-70 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο. Μπορεί να φθάσουν ακόμη και τους 100! Ποσοστό 10% περίπου σύμφωνα με τους 1.000 που συνολικά εργάζονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όσοι δεν εμβολιαστούν υπάρχουν προετοιμασίες για να αντικατασταθούν από σήμερα.

Προχθές Δευτέρα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έγιναν στο Ν. Καβάλας 356 εμβολιασμοί α’ δόσης.

Το μεγαλύτερο νούμερο ημερήσιων εμβολιασμών α΄ δόσης εδώ και 10 μέρες. Χθες αυτοί ίσως και να ήταν περισσότεροι. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία περί κρουσμάτων κτλ στο Νοσοκομείο χθες οι ασθενείς ήταν 31 στην κλινική και 4 στη ΜΕΘ ενώ σε 97 τεστ που έκανε χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου βρέθηκαν λιγότερα θετικά περιστατικά. 8 συνολικά.

Όλα αυτά δείχνουν ότι τουλάχιστον η κατάσταση δεν επιδεινώνεται. Πάντως τα κρούσματα του Αυγούστου ήταν για το Ν. Καβάλας τα περισσότερα μέσα σε ένα μήνα από τον Μάρτιο του 2020 που εμφανίστηκε το πρώτο στην περιοχή μας.

Διαβάστε επίσης