• 28 Μαρτίου 2024,

Νέα δεδομένα για τη διαδικασία επανασύνδεσης του ρεύματος σε κατοικίες- Συνέντευξη Λεωνίδα Παππά

 Νέα δεδομένα για τη διαδικασία επανασύνδεσης του ρεύματος σε κατοικίες- Συνέντευξη Λεωνίδα Παππά

Ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για μία νέα διαδικασία, μέσω της οποίας συμπολίτες μπορούν να πετύχουν την επανασύνδεση της οικίας τους με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτή είναι σε εξέλιξη. Η προηγούμενη προβλεπόμενη διαδικασία ήταν αναποτελεσματική για αυτό και όπως εξήγησε ο Λεωνίδας Παππάς σταμάτησε σε ότι αφορά τον Δήμο Καβάλας. Ήταν μία διαδικασία-  εξήγησε- στο τέλος της οποίας δεν επιτυγχάνονταν καμία επανασύνδεση κατοικίας με ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Λεωνίδας Παππάς εξήγησε τι μεσολάβησε:

«Η πίεση που ασκήσαμε όχι μόνο ο Δήμος Καβάλας αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας έπιασε τόπο. Η προηγούμενη διαδικασία ήταν αναποτελεσματική. Τώρα δεν προβλέπεται να υπάρχει καμία επιτροπή και καμία έγκριση που πρέπει να δώσει ο πάροχος του ηλεκτρικού ρεύματος. Γίνεται μόνο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων πολιτών ή των οικογενειών τους.

Επακολουθεί απόφαση του Δημάρχου και γίνεται η επανασύνδεση με επιδότηση (πληρωμή) από το κράτος του ποσού που οφείλεται στον πάροχο του ηλεκτρικού ρεύματος. Για αυτόν τον λόγο καλώ τους πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία να σπεύσουν να καταθέσουν την αίτηση τους στις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας. Στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου.

Πρόκειται για αυτούς που δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους ή το ρεύμα θα κοπεί στην κατοικία τους μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου λόγω χρέους. Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών που θα τους ζητηθούν και την απόφαση του Δημάρχου το κράτος πληρώνει τα χρήματα ή ένα μέρος του χρέους και η επανασύνδεση επιτυγχάνεται πολύ γρήγορα».

Ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παππάς μίλησε στην Πρωινή για την κινητοποίηση του Δήμου Καβάλας το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ώστε να βρεθεί στέγη σε άστεγο που κινούνταν στο κέντρο της πόλης. Το περιστατικό έγινε γνωστό στο Δήμο Καβάλας μετά από αναφορές πολιτών.

Η δημοτική σύμβουλος Έλσα Βακιρτζή μερίμνησε προκειμένου να δρομολογηθεί μία οριστική λύση για το συμπολίτη. Αυτός προσωρινά φιλοξενήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημα στέγης που αντιμετωπίζει (ακόμη και αυτό εργασίας) αντιμετωπίστηκε επιτυχώς με την πρωτοβουλία της κ. Βακιρτζή. Ο κ. Παππάς την ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που δείχνει συνεχώς σε τέτοιες ή παρόμοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης