• 20 Απριλίου 2024,

Νέα διοίκηση και κοπή βασιλόπιτας της ομάδας των Παραμυθάδων

 Νέα διοίκηση και κοπή βασιλόπιτας της ομάδας των Παραμυθάδων

Κάθε χρόνο η ομάδα των Παραμυθάδων ψάχναμε το καλύτερο μέρος για να κόψουμε τη βασιλόπιτά μας. Έχει καλύτερο μέρος όμως από το σπίτι σου; Στο σπίτι μας λοιπόν, το στολισμένο Παραμυθόσπιτό μας, οργανώθηκε φέτος η κοπή της βασιλόπιτας. Ευτυχώς, αν και το φοβηθήκαμε, ο χιονιάς δεν απείλησε την πρόσβαση στο χώρο μας και το απόγευμα του Σαββάτου ο μπουφές στρώθηκε με χειροποίητα εδέσματα, σπιτικά λικέρ, γλυκό κρασί και καφεδάκια. Ήρθαν φίλοι πιστοί που μας αγαπούν και είναι πάντα πλάι μας. Αγκαλιές, φιλιά, συζητήσεις και γέλια γέμισαν το χώρο. Η βασιλόπιτα μεγάλη, στολισμένη περίμενε στο τραπέζι. Η πρόεδρός μας, Μαρία Παπακωνσταντίνου ανέλαβε την κοπή της πίτας και ο καθένας πλησίαζε και έπαιρνε το κομμάτι του. «Το βρήκα… το βρήκα!» φώναξε ο σκανδαλιάρης Αλέξανδρος Μίχας, έχοντας στο χέρι ένα δικό του νόμισμα, θέλοντας όπως πάντα να μας πειράξει. Γελάσαμε κι αρχίσαμε πάλι να ψάχνει ο καθένας το κομμάτι του. «Το βρήκα… το βρήκα!» ήταν πάλι η φωνή του Αλέξανδρου! Ξέρουμε όλοι βέβαια τον μύθο με τον ψεύτη βοσκό, έτσι; Φυσικά και δεν τον πιστέψαμε.Ήμασταν σίγουροι ότι πάλι μας πείραζε. Εκείνος επέμενε: Αλήθεια, το βρήκα… είναι το φλουρί! Πήραμε λοιπόν το φλουρί και αρχίσαμε να το εξετάζουμε. Ευτυχώς, επάνω στο νόμισμα υπήρχαν ακόμα κολλημένα ψίχουλα από το μείγμα της βασιλόπιτας.

Έτσι ο Αλέξανδρος, μέσα σε γέλια τρανταχτά και πειράγματα, ανακηρύχθηκε επισήμως ο φετινός τυχερός της βασιλόπιτας των Παραμυθάδων. Κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί όλοι μας ανεξαιρέτως, του έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία!

Ήταν ίσως η ωραιότερη εκδήλωση βασιλόπιτας για την ομάδα μας. Ήταν, άραγε, γιατί έγινε στο «σπίτι» μας ή επειδή φίλοι αγαπημένοι μας ήταν κοντά μας; Ή μήπως γιατί αυτή η ομάδα πάντα βρίσκει τον τρόπο να περνάει όμορφα ακόμα και σε αντιξοότητες; Ποιος ξέρει;

Ένα ιδιαίτερο δώρο περίμενε τον καθένα μας ξεχωριστά, δώρο από την Μαρία Παπακωνσταντίνου προς όλους τους παραμυθάδες της ομάδας μας. Μια κούπα του καφέ με το λογότυπο και το όνομα του καθενός, καθώς και ένα μπρελόκ.

Αλλά και η φίλη μας Λάγια, πιστή στην παράδοση που «έχτισε» η ίδια -προσφέροντάς μας ένα γούρι κάθε χρόνο από το μαγαζί της «Ασήμι 925», μας δώρισε το τυχερό της για το 2019 και την ευχαριστούμε. Εμείς ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο Ειρήνη, Αγάπη, Υγεία, Χαρά και φυσικά πολλά πολλά όμορφα παραμύθια! Καλή χρονιά αγαπημένοι μας φίλοι!

*Την Δευτέρα που μας πέρασε 14 Ιανουαρίου, βρεθήκαμε στο Παραμυθόσπιτο τα νέα μέλη που θα απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Συλλόγου μας. Μετά από παραγωγική συζήτηση συμφωνήσαμε ομόφωνα στην διαδικασία της αρχαιρεσίας και το νέο ΔΣ για τα επόμενα δύο χρόνια διαμορφώνεται ως εξής: Πρόεδρος: Μαρία Χαριζάνη, Αντιπρόεδρος: Αδελαϊδα Ράπτη

Ταμίας: Μαρία Μπουγά, Γραμματέας: Χρήστος Πασ. Τσίρκας , Σύμβουλος: Μαρία Παπακωνσταντίνου, Μέλος: Αρετή Τσιφλίδου , Μέλος: Συμέλα (Μέλη) Μίχα Αναπληρωματικά μέλη για το ΔΣ εκλέχθηκαν οι: Αναστάσιος Καπατζιάς και Ζωή Τσαπανίδου. Την Εξελεγκτική Επιτροπή απαρτίζουν οι: Βαρβάρα (Βιβή) Θεοδωρίδου, Ιάσμη Μαντζουράνη και Κατερίνα Τσίρμπα. (Πηγή ιστοσελίδα Παραμυθάδων)

Διαβάστε επίσης