• 29 Μαρτίου 2024,

Ο ΑΟΚ πέρασε δύσκολα με 2-0 στη Χρυσούπολη απέναντι στον Κεραυνό Πέρνης (φωτογραφίες)

 Ο ΑΟΚ πέρασε δύσκολα  με 2-0 στη Χρυσούπολη απέναντι στον Κεραυνό Πέρνης (φωτογραφίες)

 Γράφει ο Τάσος Πατσίδης.

Ο ΑΟΚ πέτυχε μια πολύτιμη νίκη απέναντι σ` έναν δύσκολο αντίπαλο σε πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο.  Πριν το δεύτερο γκολ του Μαρκόπουλου, ο Δήμιζας με μεγάλη απόκρουση  κράτησε όρθια την ομάδα του στο 86` σε σουτ του Λάσπατζη. Είναι η φάση του αγώνα.  Αρχικά ο ΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά και είχε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το 30` όπου μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με το γκολ του Βαλαβανόπουλου ενώ είχε και άλλες ευκαιρίες.  Σταδιακά ο Κεραυνός ανέβασε την απόδοση του και ειδικά μετά το 65` ήταν ιδιαίτερα απειλητικός κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή.  Ο ΑΟΚ είχε αλάνθαστο το Δήμιζα και με πολύ καλή δουλειά ειδικά στο πρώτο μέρος τους δυο πλάγιους Μπλιό και Γιατσβίνοβιτς.  Επίσης με Γαβριηλίδη, Ψάλτη να δίνουν πολλές μάχες στο κέντρο.

Από την άλλη ο Μπαντάνης πήρε πολλές προσπάθειες ενώ ο Μαλαματάς ξεκίνησε με στόπερ Παυλίδη και αμυντικό χαφ τον Κωνσταντάρα αλλά και σέντερ φορ τον Χατζηκυριάκου πριν το πάει στα πλάγια και περάσει τον Χαλπέτη σέντερ φορ, παράλληλα φρεσκάροντας το κέντρο με δυο παίκτες από τον πάγκο.   Ο Δερμιτζάκης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον Λίτσκα ενώ ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα ο Μαλαμίδης. Στα τελευταία λεπτά έπαιξε ο ΑΟΚ με την είσοδο του Τόσκα πάλι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Αρχικά ο Βαλαβανόπουλος έπαιξε δίπλα στον Μαρκόπουλο ενώ ο Μπλιός έμεινε βασικός αλλά αυτή τη φορά σαν πλάγιος επιθετικός.  Εν ολίγοις η νίκη του ΑΟΚ αποκτά αξία αφού ο Κεραυνός του έβαλε δύσκολα στο β` μέρος.  Κυριάρχησαν οι μονομαχίες σε πολύ δύσκολο τερέν για τους παίκτες των δυο ομάδων.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 5` σουτ του Γιατσβίνοβιτς λίγο άουτ

Στο 14` μετά από κόντρες ο Βαλαβανόπουλος με σουτ το 0-1.

Στο 25` ο Τουμανίδης με κεφαλιά δε βρίσκει στόχο από κοντά ύστερα από κόρνερ του Γιατσβίνοβιτς.

Στο 27`  καλό σουτ του Μπαντάνη λίγο άουτ.

Στο 30` από καλή θέση σουτ του Λάσπατζη άουτ.

Στο 33` σέντρα- σουτ του Ζέρη σε κόρνερ δύσκολα ο Ψαρράς.

Στο 43` κεφαλιά Βαλαβανόπουλου με κατεύθυνση στην εστία… βρίσκει τον Γαβριηλίδη.

Στο 58` ο Βαλαβανόπουλος από πλάγια θέση με σουτ δε βρίσκει στόχο και στο 62` φάουλ του Γιατσβίνοβιτς δύσκολη απόκρουση του Ψαρρά.

Στο 66` σουτ του Χαλπέτη ελάχιστα άουτ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Κεραυνό.

Στο 80` σουτ του Μπαντάνη, σπουδαία απόκρουση του Δήμιζα.

Στο 86` η απόκρουση του αγώνα από τον Δήμιζα στο σουτ του Λάσπατζη.

Στο 87` σουτ του Μπαντάνη λίγο άουτ.

Στο 89` από πάσα του Λίτσκα, φεύγει μόνος του ο Μαρκόπουλος για  το 0-2(διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για οφσάιντ του σκόρερ).

Άριστος ο διαιτητής Αγγελάκης.

Συνθέσεις.

Κεραυνός Πέρνης: Ψαρράς, Μπαντάνης, Μπουλγούρας, Μαρκάκης 78` Γεωργιάδης, Κωνσταντάρας, Παυλίδης, Χατζηκυριάκου, Τσάκωνας 75` Τζιβανόπουλος, Λάσπατζης, Χαριτίδης 63` Χαλπέτης, Κωστόπουλος.

ΑΟΚ: Δήμιζας, Ζέρης Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Μπλιός 90` Μαλαμίδης, Ψάλτης, Βαλαβανόπουλος 73` Λίτσκας, Γιατσβίνοβιτς 85` Τόσκας, Μαρκόπουλος 90` Θωμαϊδης.

 

 

Το γκολ του Βαλαβανόπουλου καρέ – καρέ

 

Διαβάστε επίσης