• 8 Μαΐου 2024,

Νέα καταδίκη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

 Νέα καταδίκη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Σε χρονικό διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας δικάστηκε χθες στο δικαστήριο της πόλης δεύτερη υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Αυτήν την φορά μετά από έφεση. Ο κατηγορούμενος προέρχονταν από το Νομό της Ξάνθης, καταδικάστηκε στην πρωτόδικη ποινή των 25 μηνών!

Πρόκειται για υπόθεση του Αυγούστου του 2015. Μια παρέα ανήλικων ψάρευε στην περιοχή της Νέας Περάμου. Ο άνδρας από το Νομό Ξάνθης κατηγορούνταν ότι πλησίασε τα παιδιά, αρχικά ζήτησε να τον βοηθήσουν ώστε να βρει κατάστημα να αγοράσει δολώματα. Όταν αυτό έγινε, τότε ο κατηγορούμενος επανήλθε στην παραλία. Κατά το κατηγορητήριο άρχισε να χαϊδεύει τα παιδιά, να τα φιλά στο μάγουλο ενώ σε δύο από τα τρία κατηγορούνταν ότι τα χάιδεψε και στα γεννητικά τους όργανα! Το περιστατικό καταγγέλθηκε την επόμενη μέρα στην Αστυνομία κι έτσι η υπόθεση απασχόλησε τη δικαιοσύνη.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή. Είπε ότι ποτέ δεν συνάντησε την παρέα των παιδιών. Δέχθηκε ότι βρίσκονταν στην περιοχή της Περάμου αλλά είπε ότι ψάρευε ενώ δίπλα του ήταν ένας άλλος άνδρας. Κατέθεσε στο δικαστήριο φωτογραφίες του με γυναίκες αφού όπως είπε  ήθελε να δείξει στους δικαστές ότι δεν είναι ανώμαλος. «Δεν είδα τα παιδιά, μόνο έναν κύριο. Είμαι στοχοποιημένος επειδή στο παρελθόν καταδικάστηκα για παρόμοια υπόθεση» κατέθεσε στην απολογία του. Συμπλήρωσε λέγοντας τα εξής: « Δεν συνηθίζω να χαϊδεύω παιδιά. Και την πρώτη φορά άδικα καταδικάστηκα».

Το δικαστήριο αποδέχθηκε ως αληθινά τα περιστατικά του κατηγορητηρίου. Τον έκρινε ένοχο διατηρώντας την αρχική ποινή αν και ο εισαγγελέας πρότεινε μικρή μείωση της. Οι γονείς των παιδιών έδειχναν ανακουφισμένοι. Περίμεναν τον κατηγορούμενο να βγει από την αίθουσα αλλά αυτό δεν έγινε αμέσως, μάλλον για να μην υπάρξουν επεισόδια. Ορισμένοι γονείς είχαν έντονο διάλογο μετά τη δίκη με το συνήγορο υπεράσπισης, ο οποίος εξήγησε ότι υπερασπιζόμενος τον κατηγορούμενο έκανε απλώς τη δουλειά του. Και αυτού του είδους οι διάλογοι έληξαν ομαλά. Σύμφωνα με το δικαστήριο η ποινή μετατρέπεται σε 5 ευρώ την ημέρα.

Άλλες υποθέσεις στο Τριμελές

Τρεις κάτοικοι Καβάλας (οι δύο είναι κρατούμενοι) καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 8 και 6 μηνών επειδή έκαναν κλοπές στο κέντρο της πόλης. Απολογούμενοι ζήτησαν συγνώμη. «Τι συγνώμη; Ρημάξατε την Καβάλα και τις άλλες περιοχές. Φροντίστε τουλάχιστον να μην το ξανακάνετε» παρατήρησε ο εισαγγελέας της έδρας. Και οι τρεις υποστήριξαν ότι την ώρα των κλοπών δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση. Εννοώντας ότι ήταν μεθυσμένοι.

Καταδικάστηκε κάτοικος Χρυσούπολης που τον Νοέμβρη του 2013 πυροβόλησε εντός της οικίας του με πιστόλι κρότου που κατείχε παράνομα. Απολογούμενος είπε ότι ήταν απερισκεψία του. Ο μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει απασχολήσει άλλη φορά τις αρχές. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ ενώ το όπλο δημεύτηκε.

Διαβάστε επίσης