Νέα και εκτεταμένη διαβούλευση ζητά για την όδευση του ΤΑΡ ο Γ. Παπαφιλίππου

 Νέα και εκτεταμένη διαβούλευση ζητά για την όδευση του ΤΑΡ ο Γ. Παπαφιλίππου

Όλα τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας σχολίασε χθες το πρωί στο Ράδιο Πρωινή ο Γιώργος Παπαφιλίππου. Αφορμή ήταν η επίσκεψη Μπαξεβανάκη αλλά κι η σημερινή (και αυριανή) Πολάκη.

Για την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας ο κ. Παπαφιλίππου είπε: «Ο κ. Μπαξεβανάκης είναι μετρημένος και αποτελεσματικός. Επισκέψθηκε κι ενημερώθηκε για τη λειτουργία του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης. Μίλησε με όλους. Σημαντικό εκπαιδευτικό γεγονός η ίδρυση και λειτουργία του ΕΠΑΛ Θάσου. Εκεί συζητήσαμε και με τους εκπαιδευτικούς, με τον προϊστάμενο του παραρτήματος και με τους μαθητές. Είναι 13. Δεδομένου του ότι η λειτουργία του ΕΠΑΛ Θάσου άρχισε τον Δεκέμβρη, ο αριθμός είναι ικανοποιητικός. Το σχολείο καλύπτει τεράστιες ανάγκες. Ήταν χρόνιο αίτημα. Συνδέει την εκπαίδευση με τις ανάγκες του νησιού. Θα πρέπει να συγχαρούμε θερμά τον κ. Μπαξεβανάκη και τους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας που βοήθησαν που για τη λειτουργία του. Η υπόσχεση είναι ότι θα εμπλουτιστούν οι ειδικότητες του σχολείου από του χρόνου. Το σχολείο σύντομα – όταν λειτουργήσει και η τρίτη τάξη- θα λειτουργήσει πλήρως κι αυτόνομο».

Για τη λειτουργία του ΤΟΜΥ στην Καβάλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: « Η ΤΟΜΥ είναι τομή για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η ΤΟΜΥ που θα εγκαινιαστεί σήμερα είναι η πρώτη στην ΑΜΘ. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί και η δεύτερη στην Καβάλα. Όντως η δεύτερη ΤΟΜΥ βρήκε χώρο. Πιστεύω ότι σήμερα και αύριο θα υπάρξει οριστική λύση και για αυτό το ζήτημα, με την ευκαιρία της παρουσίας στην Καβάλα του κ. Πολάκη και του κ. Πλωμαρίτη. Την Πέμπτη θα γίνουν τα εγκαίνια του ΕΚΑΒ Θάσου».

Περί του γνωστού αιτήματος επιστροφής των χρημάτων στο ΙΚΑ , των γνωστών οικογενειακών επιδομάτων, χωρίς τόκο η δήλωση Παπαφιλίππου αναφέρει: «Θα γίνει η άτοκη επιστροφή των οικογενειακών επιδομάτων στο ΙΚΑ. Ορθά πιέζουν οι συνταξιούχοι. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε σε αυτό που υποσχεθήκαμε. Έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, πιστεύω ότι σε λίγο θα έχουμε και ευχάριστα νέα».

Τέλος έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τι είπε ο Γιώργος Παπαφιλίππου για το θέμα της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ: «Λέτε ότι έπρεπε να είμαστε στο δικαστήριο. Μα κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία στο ΣτΕ. Θέλω να πω επίσης ότι δεν κληθήκαμε, ούτε πληροφορηθήκαμε για το δικαστήριο αυτό. Σας το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Δεν το ξέραμε και οι 3 βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση είναι τέτοια η θέση μας που μας κάνει να κρατάμε κάποιες αποστάσεις. Το τι έχουμε πράξει έως τώρα και τι θα πράξουμε, είναι άλλη περίπτωση. Η όδευση έχει αλλάξει, το ξαναλέω. Άλλαξε πρόσφατα. Δεν είναι η αρχική όδευση. Επί υπουργείας Σκουρλέτη έγινε αλλαγή στην όδευση. Θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε το θέμα. Υπάρχει μία μελέτη που πρέπει να εξετάσουμε, να αναλύσουμε. Να δούμε αν αυτά που περιέχει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Άρα θα πρέπει να υπάρξει και πάλι μια εκτεταμένη διαβούλευση».

Διαβάστε επίσης