Νέα προσπάθεια για να αποκτήσει διευθυντή το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στη Νέα Καρβάλη

 Νέα προσπάθεια για να αποκτήσει διευθυντή το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στη Νέα Καρβάλη

Δεύτερη προσπάθεια κάνει αυτό το διάστημα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας για να βρεθεί νέος διευθυντής στο ειδικό σχολείο της Νέας Καρβάλης, το γνωστό μας Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Πρόκειται για ένα σχολείο επαγγελματικής κατάρτισης ΑμεΑ που λειτουργεί τουλάχιστον 10 χρόνια. Στους χώρους όπου στο παρελθόν λειτουργούσε το Εκκλησιαστικό Λύκειο. Αναπτύσσεται, προσφέρει γνώση σε αγόρια και κορίτσια αλλά την Άνοιξη δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος για τη θέση του διευθυντή.

Η διαδικασία ήταν άκαρπη. Θα λέγαμε μάλιστα ότι από πλευράς Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Καβάλας μόνο το συγκεκριμένο σχολείο δεν είχε κανέναν υποψήφιο για τη θέση του διευθυντή. Εύκολα ή δύσκολα όλες οι άλλες θέσεις καλύφθηκαν. Οι νέοι διευθυντές ανέλαβαν καθήκοντα στη διάρκεια του Ιουλίου. Είναι ήδη στις θέσεις τους.

Αρχικά λέχθηκε ότι με την εκκρεμότητα θα ασχοληθεί το Υπουργείο Παιδείας. Πρόσφατα η νέα διαδικασία δρομολογήθηκε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας. Η θέση προκηρύσσεται  εκ νέου αλλά με ευκολότερες διαδικασίες.

Πιο χαλαρές ως προς τον απαραίτητο χρόνο διδακτικής και εκπαιδευτικής υπηρεσίας. Πλέον θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι και η θέση θα καλυφθεί. Ώστε ο νέος διευθυντής να αναλάβει καθήκοντα και εν όψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου από την 1η Σεπτέμβρη. Η υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι αιτήσεις θα δέχεται ως τις 22 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης