• 20 Απριλίου 2024,

Νέα σενάρια για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του Ν. Καβάλας

 Νέα σενάρια για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του Ν. Καβάλας

Παρουσία του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα του Σαββάτου  εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετική με το μητρώο στελεχών που δημιουργήθηκε. Η παρουσία στην εκδήλωση του Νίκου Κιοσέ, του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ, ακόμα και του δασκάλου από τον Αμυγδαλεώνα Νίκου Μωΰσογλου, τροφοδοτεί και πάλι συζητήσεις για το ποιο μπορεί να είναι το ψηφοδέλτιο των επόμενων βουλευτικών εκλογών στο Νομό Καβάλας του ίδιου κόμματος. Στην εκδήλωση της Ν.Δ. την Τρίτη έλαβαν μέρος ως τομεάρχες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Ιορδάνης Αγγελιάδης. Ήταν εκεί ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, αλλά κι ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης.

Δηλώσεις Νίκου Κιοσέ

Σε ερώτηση που θέσαμε στον κ. Κιοσέ, για ποιο λόγο παραβρέθηκε στην κομματική εκδήλωση της ΝΔ με παρόντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μας απάντησε: «Η εκδήλωση αφορούσε στην προσπάθεια ανανέωσης που εκδηλώνεται στο κόμμα και ειδικότερα στο Μητρώο Στελεχών. Εκεί παραβρέθηκα αποκλειστικά με την ιδιότητα του στελέχους. Μπορεί να επιθυμώ την ανανέωση του κόμματος, ωστόσο δεν έχω καταθέσει σχετική αίτηση για ένταξη μου στο Μητρώο Στελεχών. Απλά θέλησα να ακούσω τις σκέψεις του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαδικασία ανανέωσης του πολιτικού χώρου της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως, οι παρουσίες κάποιων καβαλιωτών στην εκδήλωση δε συνδέονται απαραίτητα με πρόθεση ή ενδεχόμενη βουλευτική υποψηφιότητα».

Εστιάζοντας τις δηλώσεις του στις καθιερωμένες προβλέψει αναφορικά με τα πιθανά πρόσωπα που ίσως στελεχώσουν το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Νίκος Κιοσές παρατήρησε: «Πολλά ακούγονται και πάλι στην Καβάλα, τα ίδια που επαναλαμβάνονται εδώ και χρόνια, σχετικά με τις περίφημες σίγουρες υποψηφιότητες και τις δολοπλοκίες για ψαλίδισμα υποψηφιοτήτων. Όλα αυτά όμως κινούνται στο επίπεδο της ανοησίας. Τίποτε τέτοιο δεν ισχύει και οι συνθήκες του παρελθόντος δεν υφίστανται σήμερα στο εσωτερικό του κόμματος, όπως τότε που η παντοκρατορία έπαιρνε τις αποφάσεις. Αυτή η ιστορία έχει τελειώσει.

Σήμερα, οι αποφάσεις λαμβάνονται με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο. Τις αποφάσεις επομένως για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο θα λάβει μια ομάδα ατόμων, που εργάζονται πάνω στο θέμα. Προφανώς υπάρχουν και πρόσωπα εκτός της συγκεκριμένης διαδικασίας, όπως για παράδειγμα ο εν ενεργεία βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αυτονόητα και αυτοδίκαια θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Πέραν αυτού όμως, καμία άλλη παρουσία στο ψηφοδέλτιο δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ασχέτως με τα όσα ακούγονται και λέγονται περί στηρίξεων και σίγουρων υποψηφιοτήτων.

Η διαφορετικότητα στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου σημαίνει και αξιοκρατία. Συμμετέχοντας στις διαδικασίες γνωρίζω ότι οι συνεντεύξεις που παίρνονται είναι ουσιαστικές. Βεβαίως, όλα όσα λέγονται και γίνονται σήμερα, θα πρέπει να αποδειχθούν και στην πράξη όταν θα φτάσει η στιγμή κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Πάντως, η διαδικασία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς κι άρα εξελίσσεται η αξιολόγηση των προσώπων για τις εν δυνάμει υποψηφιότητες. Κατ’ εμέ επομένως καμία βεβαιότητα περί υποψηφιότητας δε δύναται να υπάρχει, διότι το Μητρώο Στελεχών παραμένει ενεργή διαδικασία».

Διαβάστε επίσης