• 19 Απριλίου 2024,

Νέες δηλώσεις για τη γέφυρα: Τ. Εμμανουηλίδης-Κ. Κουνάκος-Β. Παππάς-Γ. Φιλόσογλου

 Νέες δηλώσεις για τη γέφυρα: Τ. Εμμανουηλίδης-Κ. Κουνάκος-Β. Παππάς-Γ. Φιλόσογλου

Συνεχίστηκε χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η συζήτηση για τη γέφυρα που κατέρρευσε, στη βάση του ποιος έχει τελικά την αρμοδιότητα και τι θα γίνει σχετικά με το έργο αποκατάστασης της ζημιάς. Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις παραχώρησαν αρκετοί, ωστόσο ξεχώρισαν οι δηλώσεις του βουλευτή Τάκη Εμμανουηλίδη, του Κώστα Κουνάκου, του Βαγγέλη Παππά και του Γιώργου Φιλόσογλου.
Ο Κώστας Κουνάκος σημείωσε ότι πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση της ζημιάς με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας. Τόνισε ότι έχει στη διάθεσή του όλο το ιστορικό του έργου. Σύμφωνα με τον κ. Κουνάκο, η μελέτη του έργου προέβλεπε διαπλάτυνση της υφιστάμενης οδού κάτι όμως που δεν έγινε. Κατά την άποψή του, το έργο έχει κατασκευαστικά λάθη. Ο κ. Κουνάκος παρατήρησε ότι για την κατάρρευση της γέφυρας και φυσικά για τη συντήρησή της δε φέρει καμία ευθύνη η Περιφέρεια και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως η αρμοδιότητα της συντήρησης δεν ανήκε στο Δήμο Καβάλας. ο Βαγγέλης Παππάς επεσήμανε ότι στο εξής πρώτο προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση του προβλήματος, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού.
Ο βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης δήλωσε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής εκπομπής: «Το θέμα μου προκαλεί ανησυχία. Πρέπει να υπάρξει αφύπνιση. Τι γίνεται επιτέλους με τη γέφυρα; Διότι οι κυκλοφοριακές συνθήκες γίνονται διαρκώς και πιο επικίνδυνες. Πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Διαβάστε επίσης