• 4 Μαΐου 2024,

Νέες επιχειρήσεις στο κέντρο, στις συνοικίες κι αλλού!

 Νέες επιχειρήσεις στο κέντρο, στις συνοικίες κι αλλού!

Η αγορά της Καβάλας βιώνει ένα εντελώς διαφορετικό Καλοκαίρι, επηρεασμένο από τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. Από τον φόβο των καταναλωτών και την δικαιολογημένη γενικότερη επιφύλαξη τους. Τουρίστες κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.

Είναι λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα Καλοκαίρια. Αρκετά ή πολύ λιγότεροι.

Η κίνηση που διαπιστώνεται το πρωί έχει σχέση με την πληρωμή λογαριασμών (τράπεζες, κινητή τηλεφωνία κτλ), η διαδικασία αυτή την προκαλεί.

Το δε απόγευμα και βράδυ πάλι υπάρχει κίνηση αλλά σχολιάζεται ότι είναι κατώτερη του αναμενομένου. Σημειώνουμε ότι έως το τέλος του Αυγούστου το ωράριο της αγοράς έχει τροποποιηθεί κι έτσι τα απογεύματα Τρίτης- Πέμπτης και Παρασκευής τα καταστήματα λειτουργούν μέχρι τις 21.30. Ίσως και λίγο αργότερα.

Όλες αυτές οι ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες δημιουργούν γκρίνια στους επαγγελματίες, οι οποίοι συνεχίζουν να ζητούν από το κράτος περισσότερη και πιο ουσιαστική στήριξη. Από την άλλη πλευρά δεν φαίνεται να επηρεάζεται ο σχεδιασμός και η προετοιμασία νέων επιχειρήσεων μιας και υπάρχει πάντα η προοπτική (μαζί με την ελπίδα) τα πράγματα να αλλάξουν και να διορθωθούν.

Τα νέα μαγαζιά ετοιμάζονται στο κέντρο, στις συνοικίες αλλά και αλλού.

Έχουμε και λέμε: Μία ακόμη «αλυσίδα» έρχεται στην Καβάλα. Το κατάστημα ετοιμάζεται στην οδό Βενιζέλου κι έχει σχέση με το πρωινό. Η βάση των προϊόντων που θα πωλούνται θα είναι το κουλούρι. Το κατάστημα ίσως προλάβει να λειτουργήσει πριν τον 15Αυγουστο.

Στην Βενιζέλου αλλά προς την πλευρά του κόμβου Φαλήρου θα λειτουργήσει επιχείρηση πώλησης ρούχων, η οποία επίσης ετοιμάζεται. Στον κεντρικό δρόμο της συνοικίας της Κηπούπολης εργασίες έξω από κατάστημα προδίδουν την υλοποίηση ενός παρόμοιου σχεδίου ενώ κατάστημα ανακαινίστηκε και θα λειτουργήσει ως γραφείο ηλεκτρολόγου πλησίον του Τίμιου Σταυρού. Τέλος στον κεντρικό δρόμο του Αμυγδαλεώνα ένα μεγάλο κατάστημα ετοιμάζεται για να λειτουργήσει ως χώρος εστίασης, το πιθανότερο πιτσαρία.

Χθες Κυριακή, πρώτη Κυριακή των Θερινών εκπτώσεων, υπήρχε η δυνατότητα στα καταστήματα να λειτουργήσουν. Το επιχείρησαν κάποια, σαφώς λίγα από αυτά των μικρομεσαίων.

Σχετικά με τις Θερινές εκπτώσεις, είναι επίσης επηρεασμένες από τα μέτρα της πρόληψης του κορωνοϊού. Τα ποσοστά τους μεγάλα, τα προϊόντα ποιοτικά αλλά οι καταναλωτές όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην Καβάλα φαίνεται να έχουν άλλες προτεραιότητες. Μια κατάσταση που δυστυχώς και καθοριστική για την αγορά είναι και δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα. Υπομονή λοιπόν, κορωνοϊός είναι και θα περάσει!

 

 

Διαβάστε επίσης