• 1 Μαΐου 2024,

Νέες προθεσμίες περαίωσης έργων του ΕΣΠΑ

 Νέες προθεσμίες περαίωσης έργων του ΕΣΠΑ

Η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος τροποποίησαν με χθεσινές τους αποφάσεις τις ημερομηνίες έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ ΑΜΘ) προκειμένου να υπάρξει επικαιροποίηση των χρονοδιαγραμμάτων, εντός πάντα των βασικών προθεσμιών του ίδιου προγράμματος.

Κατόπιν τούτου το γνωστό έργο του Δήμου Καβάλας για την ανάπλαση και την επέκταση των πεζόδρομων στην πλατεία Καπνεργάτη πήρε παράταση ως τον Σεπτέμβρη του 2022. Το έργο ως γνωστόν καθυστερεί λόγω ανώνυμης καταγγελίας, η οποία υποχρεώνει να εκδοθεί ΦΕΚ.

Αυτό το ΦΕΚ αναμένεται να υπάρξει (μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών) αρχές του έτους. Ίσως κι αυτόν τον μήνα. Το συγκεκριμένο έργο είναι αδύνατο να προλάβει να τελειώσει τον Σεπτέμβρη του 2022. Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση αναμένονται κι άλλες ίδιες αποφάσεις.

Το έργο επίσης του ΣΒΑΑ του Δήμου Καβάλας που θα υλοποιήσει η Δημωφέλεια στο φρούριο, αποκτά ένα επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα. Εντός των βασικών προθεσμιών του ΕΣΠΑ. Το έργο στο 12ο Δημοτικό σχολείο αποκτά νέα προθεσμία περαίωσης ως το τέλος του 2023. Ίδια ορίζεται η ημερομηνία περαίωσης και για τον παιδικό σταθμό του ΟΑΕΔ στο Περιγιάλι.

Αλλού οι προαναφερθείσες αλλαγές χρονοδιαγραμμάτων εξυπηρετούν κυρίως την υπηρεσία και ειδικές διαδικασίες του ΕΣΠΑ. Ο παιδικός σταθμός π.χ. στο Περιγιάλι είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Σε άλλες περιπτώσεις το έργο έχει μπόλικο χρόνο στη διάθεση του, τον οποίο ίσως και να μην χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης