• 20 Μαΐου 2024,

Νέος σχεδιασμός για την τροπολογία του Δήμου Παγγαίου;

 Νέος σχεδιασμός για την τροπολογία του Δήμου Παγγαίου;

Αλλάζουν όπως φαίνεται τα δεδομένα για την επίτευξη του στόχου των τεσσάρων βουλευτών της Καβάλας, την κατάθεση δηλαδή και ψήφιση τροπολογίας στη βουλή, σχετικά με την υπόθεση των διμηνιτών εποχιακών εργαζομένων του δήμου Παγγαίου. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι και οι τέσσερις βουλευτές επρόκειτο να επισκεφθούν μαζί το υπουργείο εσωτερικών, συζητώντας το θέμα ακόμη και με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε το Σάββατο ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας τον ενημέρωσαν πως δεν είναι απαραίτητη η δική του παρουσία στις επαφές με το υπουργείο εσωτερικών. Κατά συνέπεια, φαίνεται πως ο σχεδιασμός αλλάζει. Αναλαμβάνουν μόνοι τους το θέμα οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η τροπολογία είναι σχεδόν έτοιμη, δηλαδή έχει γραφεί ώστε να κατατεθεί από το Γιώργο Παπαφιλίππου.
Μόνο εάν συμφωνήσει και η Νέα Δημοκρατία θα ψηφιστεί η τροπολογία, υποστηρίζει ο κ. Παπαφιλίππου, εξηγώντας ότι θα πρέπει να είναι από κοινού υπογεγραμμένη από τους τέσσερις βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, προφορικά και κατ’ αρχήν, φέρεται να έχει δηλώσει τη σύμφωνη γνώμη του κόμματός του, ωστόσο το θέμα δεν έχει κλείσει οριστικά.
Οι αιρετοί και πρώην αιρετοί του δήμου Παγγαίου συνεχίζουν να πιέζουν. Ρωτούν διαρκώς και σε κάθε ευκαιρία τους τέσσερις βουλευτές σχετικά με νεότερες εξελίξεις για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από πενήντα αιρετοί και πρώην αιρετοί του δήμου Παγγαίου θα είναι κατηγορούμενοι τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Εφετείο Θράκης για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Θα απαλλαγούν των κατηγοριών μόνο εάν στο μεταξύ ψηφιστεί η τροπολογία.

Διαβάστε επίσης