• 17 Μαΐου 2024,

Νέστος- ΑΟΚ: Τα συν- πλην των δυο ομάδων σε μεταγραφικό επίπεδο

 Νέστος- ΑΟΚ: Τα συν- πλην των δυο ομάδων σε μεταγραφικό επίπεδο

Ο Νέστος δε θα παρουσιαστεί σε σχέση με τον ΑΟΚ, αλλαγμένος σε μεγάλο βαθμό, μετά τις μεταγραφές που έχουν γίνει και στις δυο ομάδες.  Η ομάδα της Χρυσούπολης «έχασε» δυο βασικούς.  Αποχώρησαν από το ρόστερ ο αμυντικός μέσος, Ακης Μαζιώτης και ο σέντερ φορ Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Το κενό του Μαζιώτη, καλύφτηκε από την απόκτηση του Ντενίς Μενίκου ενώ για τη θέση του Παναγιωτόπουλου αποκτήθηκε από την Κ-20 του ΠΑΟΚ, ο Φώτης Κωνσταντίνου. Εκεί όμως ο Μαγκαφίνης μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν από τους Αποστολίδη η Βαλαβανόπουλο. Ανάλογα με την τακτική.  Οι δυο νεαροί που επίσης αποκτήθηκαν ο Μαϊδανός και ο Μπούτος, προς το παρόν δεν επηρεάζουν την ενδεκάδα, αφού είναι επένδυση για το μέλλον.

Αντίθετα ο Άγγελος Διγκόζης στον ΑΟΚ, καλείται να δημιουργήσει μια νέα ενδεκάδα. Στις μεταγραφές, είχαμε πολλές αλλαγές.

Στην άμυνα αποχώρησε το βασικό κεντρικό δίδυμο, Μπάτζιος και Γιαλούσης.  Ο Τέλλος μαζί με τον Καλλιβωκά, αποκτήθηκαν για αντικαταστάτες τους.  Επίσης ο Προύντζος ως εναλλακτική λύση.  Με τον Καλλιβωκά, ο Διγκόζης θα ήξερε χθες το βράδυ αν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει(Ο ΑΟΚ πλήρωσε το παράβολο) .  Στους πλάγιους της άμυνας, δεν υπάρχουν αλλαγές. Δεν έφυγαν οι βασικοί.  Στη μεσαία γραμμή, έφυγαν ο Λαδάκης και ο Δέντσας που στην ομάδα του Ταουσιάνη, ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι. Ο Δέντσας κάθισε στον πάγκο με Διγκόζη, ο οποίος προτίμησε τον Τουμανίδη.  Ο Κεφαλάς από τη Δόξα Δράμας αποκτήθηκε για τη θέση του αμυντικού μέσου.

Επίσης αλλάζει και ο κορμός της μεσοεπιθετικής γραμμής.  Στη θέση του σέντερ φορ, έφυγε ο βασικός και πρώτος σκόρερ της ομάδας, Μάρκο Παβίσεβιτς. Αποκτήθηκαν ο Παναγιωτόπουλος από το Νέστο και ο Ζυγκερίδης από το Παραλίμνι που μαζί με το Λίτσκα, είναι οι τρεις σέντερ.  Αποχώρησαν από τον κάθετο άξονα και τα πλάγια, ο Παππάς και ο Ζλατκόφσκι, που ήταν και αυτοί βασικοί, με το Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο του ΑΟΚ.

Εδώ αποκτήθηκε ο Κυζιρίδης για τη θέση του επιθετικού μέσου,  που δύσκολα θα παίξει την Κυριακή, βάση νομοθεσίας. Αν δεν παίξει, μάλλον θα χρησιμοποιηθεί από την αρχή, ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Στα πλάγια έφυγε ο Μπρατσιάνι που έπαιζε και στον κάθετο άξονα. Είναι φανερό ότι ο νέος ΑΟΚ, χρειάζεται να αποκτήσει χημεία. Δεν είναι εύκολο αφού και λόγω της κακοκαιρίας, δεν έχει δώσει ούτε ένα ματς μέχρι τώρα από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά. Πέρασε ένας μήνας και κάτι. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για το Νέστο, με τη διαφορά ότι ο Μαγκαφίνης θα έχει τους 10 βασικούς ίδιους και το Μενίκου στη θέση του Μαζιώτη. Η αποχώρηση του Λευτέρη Ασημάκη, δεν επηρεάζει το αρχικό σχήμα, αφού είχε να παίξει πολύ καιρό, λόγω τραυματισμού.

Εν ολίγοις πάμε και ένα «πειραματικό» παιχνίδι για τον ΑΟΚ, όπου για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί ένα σχήμα με αρκετά νέα πρόσωπα.

 

Διαβάστε επίσης